Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός-Αστερίξ: Δύσκολα στο πρώτο σετ ο Θρύλος

Ολυμπιακός-Αστερίξ: Δύσκολα στο πρώτο σετ ο Θρύλος
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 - 19:33

Δύσκολα άρχισε το ματς με την Αστερίξ, για τον Θρύλο. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού εμφάνισε μία εξαιρετική εικόνα την οποία η ομάδα του Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο δυσκολεύτηκε ιδιαιτέρως να κοντράρει και να βρει απαντήσεις, στην πίεση, την οποία οι φιλοξενούμενες άσκησαν.

Η ομάδα του Κρις Βαν Σνικ άσκησε μεγάλη πίεση στον Θρύλο, στο σερβίς, δυσκολεύοντας την υποδοχή των «ερυθρόλευκων». Ένα στοιχείο το οποίο ο Θρύλος προσπάθησε, στην πορεία του πρώτου σετ, να αλλάξει. Το κατάφερε σε κάποιο βαθμό.

Στο πρώτο τάιμ άουτ η διαφορά ήταν στους 4 πόντους, 5-9 για την Αστερίξ. Βλέποντας τη διαφορά να ανοίγει, στο 5-11, ο Κουτίνιο πέρασε στο ματς τη Σάλας, για να βρει περισσότερες λύσεις από την πίσω ζώνη. Η Αστερίξ, όμως, είχε απαντήσεις και εξαιρετικές άμυνες, στις προσπάθειες του Ολυμπιακού… Έτσι, είχε πάρει και ψυχολογία.

Μετά το 8-17 και το δεύτερο τάιμ άουτ του Κουτίνιο, ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή του. Μείωσε σε 12-19 και ανάγκασε τον Βαν Σνικ να πάρει εκείνος τάιμ άουτ. Η αντεπίθεση συνεχίστηκε, αλλά όταν το σκορ έφτασε στο 15-22, η Αστερίξ έδειχνε να είναι εκείνη, η οποία είχε το πάνω χέρι… Ο Θρύλος δεν τα παρατούσε, μειώνοντας σε 18-22. Και ο κόσμος ξέσπασε σε τραγούδι! Η ομάδα άρχισε να βρίσκει ρυθμό, τον οποίο όμως θα έπρεπε να εξαργυρώσει από το 2ο σετ και έπειτα, αφού το πρώτο σετ χάθηκε με 21-25, αφού η αρχηγός της Αστερίξ πήρε κάρτα στο 20-24 και ο Θρύλος πήρε 2 πόντους σερί. Δεν έφτασαν, όμως…

Διαβάστε επίσης