Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στρούγκες με χουλιγκάνους στο ένα μέτρο. Και; Τι αλλάζει;

Στρούγκες με χουλιγκάνους στο ένα μέτρο. Και; Τι αλλάζει;
Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022 - 15:57

Σας τα γράφαμε πάλι πριν από ελάχιστες ημέρες. Με μισή ώρα καθυστέρηση η έναρξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, στο βόλεϊ Ανδρών. Η ίδια γνωστή ιστορία… Επαναλαμβανόμενο το φαινόμενο, στα γήπεδα που παίζει ο ΠΑΟ. Αλλάζει και τίποτα; Στο ένα μέτρο πίσω από τους παίκτες οι χουλιγκάνοι, βρίζουν, φτύνουν και… φτιάχνουν ατμόσφαιρα. Τα ίδια είχαν γίνει και με τον Φοίνικα Σύρου, πριν λίγο καιρό και τα είχαν καταγγείλει ανοικτά και δίχως περιστροφές οι νησιώτες…

Όταν παίζει ο Ολυμπιακός, στις έδρες του ΠΑΟ; Τα ίδια και χειρότερα! Σε καιρό πανδημίας, στο ένα μέτρο από τους αθλητές ή τις αθλήτριες όλων των ομάδων και πολύ περισσότερο του Ολυμπιακού, οπαδοί του ΠΑΟ βρίζουν χυδαία, φωνάζουν μέσα στα αυτιά των αθλητών και των αθλητριών που κάνουν σερβίς, να τους ρίχνουν και καμιά φτυσιά και πάει λέγοντας…

Και δεν μιλάμε για παραβατικές συμπεριφορές, όπως παραδείγματος χάριν, η ρίξη από την ενός μπουκαλιού ή κάποιου αντικειμένου εντός του αγωνιστικού χώρου, κάτι το οποίο φαίνεται και καταγράφεται στο φύλλο αγώνα. Αλλά για μια απαράδεκτη κατάσταση που συμβαίνει πολλές φορές στη διάρκεια των αγώνων.

Ειδικά όταν στις στρούγκες του ΠΑΟ πηγαίνει ο Ολυμπιακός, το φαινόμενο… πολλαπλασιάζεται και εντείνεται! Και κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι οποίες διαιωνίζονται, οι αθλητές και οι αθλήτριες καλούνται σε καιρό πανδημίας, να… κρατήσουν τη συγκέντρωσή τους και να ασχοληθούν με το άθλημα, με το οποίο καταπιάνονται… Ε, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό… Το φαινόμενο όχι απλώς δεν λύνεται, αλλά εντείνεται!

Η Πολιτεία αλλά και η ΕΣΑΠ οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους , γιατί δεν είναι να δυνατόν να διεξαχθούν οι τελικοί του πρωταθλήματος, κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στη συγκεκριμένη έδρα, με τον κάθε… ξεπλένη να βρίζει στο αυτί τους αθλητές και να τους φτύνει. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να διασφαλίσουν ότι αυτή η κατάσταση, δεν μπορεί να είναι ανεκτή και πρέπει να μπει ένα τέλος.

Διαβάστε επίσης