Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... βολεϊκό Σαββατόβραδο του «τεχνοκράτη» Παναθηναϊκού

Το... βολεϊκό Σαββατόβραδο του «τεχνοκράτη» Παναθηναϊκού
Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 - 22:59

Δύσκολο Σαββατόβραδο για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Οι αγωνιστικές «σφαλιάρες» από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Σύρο σε βόλεϊ Γυναικών και Ανδρών, ήταν βαριές και ήρθαν να ξεγυμνώσουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το ρεσιτάλ προπαγάνδας στο οποίο είχαν επιδοθεί τα πράσινα «παπαγαλάκια» του «βόθρου». Της ιστοσελίδας που έχει πάρει… παραμάσχαλα η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού μέσω της οποίας εκφράζονται ευσεβείς πόθοι των «πράσινων» και επιχειρείται συστηματικά μια προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας.

Ήττα με 3-1 σετ στη Μίκρα από τον ΠΑΟΚ για την ομάδα του Οικονόμου που της αρκούσε ένας βαθμός για να κλειδώσει μαθηματικά την πρωτιά στην κανονική περίοδο και να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα της έδρας μετά από πάρα πολλά χρόνια. Η πρώτη θέση κατέληξε στον μόνιμο πρωταθλητή ο οποίος πέτυχε το απόλυτο των νικών στον β’ γύρο και έκοψε πρώτος το νήμα.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η ήττα στη Σύρο από το Φοίνικα για την ομάδα του Ανδρεόπουλου, που της στέρησε τη δυνατότητα να αυξήσει τη διαφορά στο +5. Σε δυο αγώνες με ισχυρό «πρέπει», ο «τεχνοκράτης» Παναθηναϊκός λύγισε. Γονάτισαν οι πράσινοι που θυμήθηκαν να πανηγυρίζουν στον Ερασιτέχνη τα χρόνια της πανδημίας, επειδή πήραν 2-3 τίτλους και επειδή «επέστρεψαν» όπως δηλώνουν.

Από την άλλη πλευρά; Ο Ολυμπιακός. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός που διαθέτει μια διοίκηση η οποία εδώ και 12 χρόνια έχει σηκώσει 100 κούπες και έχει γλεντήσει με χίλιους τρόπους πέντε διοικήσεις (Μακρόπουλου, Μιχαλαριά, Μπλατάκου, Γιαννακόπουλου και εσχάτως Μαλακατέ) που ήλθαν, είδαν και απήλθαν από το διοικητήριο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Η διοίκηση του Μιχάλη Κουντούρη, που με μικρότερα μπάτζετ στα τμήματα που υπάρχει ως ανταγωνιστής ο Παναθηναϊκός (βόλεϊ Ανδρών & Γυναικών, Μπάσκετ Γυναικών), επειδή συντηρεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού καμιά δεκαριά παραπάνω (και με τα δυο πόλο να πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη), θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένη από την μέχρι στιγμής έκβαση της χρονιάς σε πολλά επίπεδα.

Το Δεκέμβριο όταν οι μόνιμες πρωταθλήτριες Ελλάδας στο βόλεϊ Γυναικών έμειναν 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή, δεν έχασε την ψυχραιμία της ούτε κατέθεσε τα όπλα. Με μεθοδικότητα, πίστη και δουλειά προχώρησε στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Έφερε έναν ικανό Ιταλό τεχνικό, τον Κάρλο Παρίζι, την Τέιλορ Άγκοστ ως επιπλέον λύση και μαζί με την επιστροφή της Αρέτας Κονόμη, ο Θρύλος σιγά σιγά άρχισε να βελτιώνει την εικόνα του σε σχέση με το πρώτο μισό της σεζόν και να ανεβάζει στροφές.

Το βράδυ του Σαββάτου, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο γεύτηκαν τους καρπούς του πραγματικού «know how» και όχι του... ιμιτασιόν που «ευαγγελίζεται» η παραμύθα. Προφανώς και δεν τελείωσε κάτι και έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα, αλλά η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο φινάλε της κανονικής περιόδου, αποτελεί μια επιβράβευση για την προσήλωση του οργανισμού του Ολυμπιακού στον στόχο.

Εκτός από το βόλεϊ Γυναικών; Πρωτιά με το απόλυτο των νικών και δυο νίκες μέσα, έξω στο Μπάσκετ Γυναικών που έχει βάλει πλώρη για την άμεση επιστροφή στη γνώριμή του θέση. Σε αυτή που του την στέρησε πέρσι ο… φάρος του ελληνικού μπάσκετ στην τελευταία του ευεργεσία προς την αγαπημένη του ομάδα.

Για τα δυο πόλο δεν το συζητάμε, στο βόλεϊ Ανδρών η μάχη μαίνεται για τα καλά, ενώ τις δικές του σοβαρές πιθανότητες έχει και το Χάντμπολ Ανδρών , όπου ο τίτλος θα κριθεί εκτός απροόπτου στους τελικούς με την ΑΕΚ.

Ο Θρύλος πέρα από τα πρωταθλήματα που διεκδικεί με αξιώσεις με όλα του τα τμήματα (και εκτός από αυτά που κατέκτησε ήδη σε Πινγκ Πονγκ Γυναικών και Πυγμαχία Ανδρών, με συνδιεκδικητή κατά δήλωσή του τον Παναθηναϊκό ), έχει μπροστά του ακόμα 7 (ναι σωστά διαβάσετε. ΕΠΤΑ) Final 4 (ή παρουσίες σε τελικές φάσεις διοργανώσεων) στον Ερασιτέχνη. Τα δυο είναι για τα πρωταθλήματα Ευρώπης του πόλο Ανδρών (Final 8) και Γυναικών (που να τα δείτε, εσείς αυτά) και τα άλλα πέντε για τα εγχώρια Κύπελλα Ελλάδας σε βόλεϊ Ανδρών, Μπάσκετ Γυναικών, Πόλο Ανδρών & Γυναικών και Χάντμπολ.

Ρίχτε μια ματιά στις ημερομηνίες του Απριλίου να δείτε πόσους τίτλους θα διεκδικήσει διαδοχικά ο Ολυμπιακός και θα καταλάβετε ποιοι είναι οι πραγματικοί τεχνοκράτες.

Διαβάστε επίσης