Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν ήταν αυτός που έπρεπε

Δεν ήταν αυτός που έπρεπε
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 - 19:18

Χρειαζόταν μόνο νίκη για να μείνει ζωντανός για τον τίτλο, αλλά κόστισαν κάποιες στιγμές σε καθοριστικά σημεία και δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 1-3 σετ από τον Παναθηναϊκό στο Ρέντη. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε και το «πλήρωσε» ο Ολυμπιακός, σε μία βραδιά που πολλοί παίκτες υστέρησαν. Καθοριστικό το πρώτο σετ που ο Ολυμπιακός «κατάφερε» να το χάσει ενώ ήταν μπροστά με 22-17, ενώ δεν είχε καθαρό μυαλό στα τελειώματα των σετ. Σαφώς και η απώλεια του τίτλου ενοχλεί, αλλά ο Ολυμπιακός παραμένει πολυνίκης του θεσμού με 30, με μεγάλη διαφορά από τον Παναθηναϊκό.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τον αγώνα με την Κηφισιά εκτός έδρας για να κλείσει η χρονιά, μία χρονιά με πολλά προβλήματα και με την αναγκαστική αλλαγή του βασικού του διαγωνίου (Έγκλεσκαλνς). Το δεδομένο είναι ότι ο Θρύλος κοιτάζει ήδη την επόμενη μέρα. Η διοίκηση είναι εδώ και θα γίνουν αυτά που πρέπει για να είναι πιο δυνατός.

Οι δύο ομάδες να μοιράζονται τους πρώτους πόντους και να ναι ισόπαλες με 2-2.Προβάδισμα με συν 2 πόντους πήρε ο ολυμπιακός με εύστοχη επίθεση του Πέριξ από την 6η θέση. Ανδρεόπουλος με καρφί από τη διαγώνιο ισοφάρισε σε 5 όλα και ψαλίδισε τη διαφορά των 2 πόντων. Ο Τέπαν αστόχησε πίσω από τα 3 μέτρα και έγινε το 12-12. Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερο ποσοστό στην επίθεση στο πρώτο σετ και αυτό του δίνει ελαφρύ προβάδισμα στον αγώνα. Φάση διαρκείας στο φιλέ που ολοκληρώθηκε με λάθος από τους ερυθρολεύκους για ισοφαρίσουν και πάλι οι πράσινοι σε 14-14. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν απόδοση και με ένα σερί τεσσάρων πόντων άνοιξαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +4 και έκαναν το σκορ 18-14. Τo VAR δικαίωσε τους παίκτες του Θρύλου καθώς η μπάλα ήταν εντός τερέν με αποτέλεσμα να γίνει το σκορ 19-14.Ο Φαν ντεν Ντρις μείωσε προσωρινά 20-16 για τους παίκτες του Παναθηναϊκού χωρίς όμως να δώσει συνέχεια και από το σερβίς. Το 22-18 έδωσε πλεονέκτημα στη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Πρωτοψάλτης δυσκόλεψε την υποδοχή του Ολυμπιακού και παρόλο το πρώτο ταιμ άουτ του Αλμπέρτο Τζουλιάνι ο ρυθμός του Έλληνα σέρβερ δεν σταμάτησε. Ένα μίνι σερί έκανε το σκορ 22-21. Ο Ιταλός προπονητής πήρε αμέσως και το δεύτερο τάιμ άουτ αλλά οι παίκτες του δεν ανέβασαν απόδοση. Ο Ράπτης σέρβιρε πάνω στο φιλέ και ευτυχώς δεν χάθηκε το σετ. Η νευρικότητα στο σερβίς έδινε εναλλάξ τους πόντους και οι ομάδες βρέθηκαν ξανά ισόπαλες στη παράταση του 1ου σετ σε 26-26. Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο αποψινό παιχνίδι Φαν Ντε ντρις με καρφί στη διαγώνιο έδωσε το πόντο και παράλληλα το πρώτο σετ στους «πράσινους» που προηγούνται με 0-1.

Η κακή εκτίμηση του Πέριτς έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 2-3. Ο Πρωτοψάλτης από την θέση 6 με πάιπ έδωσε το προβάδισμα δύο πόντων και το λάθος του Παγένκ ανάγκασε τον κ. Τζουλιάνι να καλέσει σε τάιμ άουτ. Οι φωνές από το πάγκο έγιναν σε πολύ έντονο ύφος. Οι παίκτες έβγαλαν αντίδραση και με τον Τέπαν από τη θέση του σερβίς ισοφάρισαν σε 7-7. Αμφισβητούμενη φάση που ανάγκασε το διαιτητή να δει το βίντεο τσεκ που έδωσε το πόντο στην ομάδα του Ολυμπιακού και έφερε το παιχνίδι και πάλι ισόπαλο 8-8. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο και καμία δεν ξέφευγε στο σκορ. Ο Ολυμπιακός πήρε για δεύτερη φορά προβάδισμα στον σετ με 13-12 και 15-13. Η νευρικότητα των δύο ομάδων ήταν εμφανής με λάθη και εύκολους πόντους εκατέρωθεν. Το σερβίς του Πέριτς πέρασε πολύ άουτ και το λάθος των παικτών στο φιλέ διαμόρφωσε το σκορ 16-16. Η ομάδα του Παναθηναϊκού πίεσε στην υποδοχή του Ολυμπιακού παίζοντας τους πόντους οριακά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήξεραν πως η απώλεια του σετ θα έκανε τη κατάσταση πιο δύσκολη όμως ο Πέριτς ήταν άστοχος στο καρφί που θα έβαζε ξανά σε θέση ισχύος τη ομάδα του Πειραιά. Πρώτος χρόνος με τον Στάλεκαρ για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν 20-21. Εκπληκτικός πόντος που έβγαλε νικητή το Σέρβο παίκτη του Ολυμπιακού, Πέριτς που ισοφάρισε σε 22-22. Κακή επίθεση από τον Ολυμπιακό με λάθος από την διαγώνιο έδωσε στην ομάδα του Παναθηναϊκού στο σετ πόιντ με το σκορ 22-24.Το σετ έληξε 23-25 με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 0-2 πλέον.

Το τρίτο σετ βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 4-2. Πρώτος χρόνος με τον Ζουπάνη για το 5-3. Ο Ιταλός προπονητής ζήτησε από τους παίκτες να πιέσουν περισσότερο στο σερβίς για να χαλάσουν την υποδοχή και οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 7-5. Ο Ρανγκέλ σέρβιρε δυνατά, δυσκόλεψε την άμυνα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει ισόπαλο 7-7. Τεχνικό πλασέ από τον Τέπαν που έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στην ομάδα του λιμανιού με 11-8. Το 12-10 έγινε με λάθος σερβίς του Παγένκ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με άσο σε 14-13 αλλά ο Τέπαν με καρφί στην διαγώνιο έκανε το 15-13. Λάθος επίθεση για τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σετ για το 16-16. Ο άσος του Μιγιαίλοβιτς έκανε το 18-16 δίνοντας ένα μικρό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους. Ο Τέπαν ήταν εκπληκτικός για το 21-20 και ο Ζουπάνης ξανά σε πρώτο χρόνο έκανε το 23-21. Το σετ βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 25-23 που μείωσε σε 1-2 σετ.

Η έναρξη του 4ου σετ βρήκε τον Θρύλο με ανεβασμένη ψυχολογία και προβάδισμα τριών πόντων με 4-1. Ο Παγένκ ανέβασε τα ποσοστά του στο σερβίς και αυτό έδωσε πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό που ήθελε να κάνει την ανατροπή. Το σκορ παρέμενε υπέρ των ερυθρόλευκων παικτών και ο Μιγιαΐλοβιτς με τεχνικό πλασέ έκανε το 7-4.Ο άσος του Φαν ντεν Ντρις έκανε το σκορ 8-7. Ο Βέλγος συνέχιζε να δυσκολεύει την άμυνα του Ολυμπιακού και ο Ιταλός προπονητής ζήτησε τάιμ άουτ. Μπλόκ άουτ και 9-10 για τον Παναθηναϊκό. Κακή υποδοχή των φιλοξενούμενων στο σερβίς του Παγένκ και προβάδισμα 11-10 για τον Θρύλο που δεν έχει περιθώρια να χάσει άλλο σετ. Φάση διαρκείας στο τερέν που έβγαλε νικητή το τριφύλλι για την ισοφάριση σε 12-12. Ο Ανδρεόπουλος σκόραρε για το 13-14 και δέχτηκε παρατηρήσεις από τον διαιτητή της αναμέτρησης να είναι πιο ήρεμος στις αντιδράσεις του. Διαφορά τριών πόντων ξανά για τους «πράσινους» με 14-17. Ο 19ος πόντος ήρθε με άσσο του Φαν ντεν Ντρίς και έκανε την υπόθεση ανατροπή πολύ δύσκολη. Η ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού έφερε έλλειψη συγκέντρωσης και οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους 9-3 βρέθηκαν στο +6 με το σκορ 15-21. Το 21-23 έγινε με μπλοκ άουτ του Στάλεκαρ. Το σετ έκλεισε με 21-25 και ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον αγώνα με 1-3 σετ.

Τα σετ: 27-29, 23-25, 25-23, 21-25

Διαβάστε επίσης