Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρωταθλητής βόλεϊ στα μετόπισθεν το 1921 ο Παναθηναϊκός!

Πρωταθλητής βόλεϊ στα μετόπισθεν το 1921 ο Παναθηναϊκός!
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 - 15:03

Μια δική τους…. τεχνοτροπία και μέθοδο καταμέτρησης τίτλων έχουν ανακαλύψει στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Σε ποια χρόνια; Σε αυτά όπου η διαφορά των τίτλων μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έχει διευρυνθεί σε δυσθεώρητα ύψη, με την αρωγή του ηγέτη του συλλόγου Βαγγέλη Μαρινάκη και επί διοίκησης του Μιχάλη Κουντούρη στον Ερασιτέχνη.

Κέρδισαν χθες το 20ό πρωτάθλημα στο βόλεϊ Ανδρών, όπου πολυνίκης με 30 πρωταθλήματα είναι ο Ολυμπιακός και οι «πράσινοι» αναφέρουν επίσημα ότι έφτασαν στα 26 πρωταθλήματα!

Έχουν στείλει και έγγραφα λένε, στην ΕΟΠΕ και την Λίγκα για να τους αναγνωριστούν 6 παραπάνω τίτλοι τους οποίους με… λογικά άλματα και αστειότητες χαρακτηρίζουν ως πανελλήνια πρωταθλήματα!

Η πενία τίτλων «βαζελιές» κατεργάζεται. Όπου «βαζελιές» βάλτε την απελπισμένη προσπάθεια των «ιστορικών της πλάκας» να αυξήσουν τα… ποσοστά τους στους τίτλους σε αρκετά αθλήματα (μπάσκετ ανδρών, βόλεϊ Ανδρών και γυναικών) για να έχουν από κάπου να πιαστούν στα χρόνια που ο σύλλογος έχει βιώσει βαρομετρικά χαμηλά σε επιτυχίες σε όλα τα σπορ. Στα χρόνια που ο Θρύλος άλλαξε ραγδαία την ιστορία και βιώνει την πιο χρυσή περίοδο του!

Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος, ποιοι είναι αυτοί οι έξι τίτλοι τους οποίους ανακάλυψε τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός;

Γνωρίζατε ότι την εποχή της μικρασιατικής εκστρατείας το 1921, την περίοδο που ο ελληνικός στρατός εφορμούσε για την κατάληψη του Αφιόν Καραχισάρ και της Άγκυρας κάποιοι στα μετόπισθεν προφανώς… λιποτάκτες έπαιζαν βόλεϊ;!

Γνωρίζατε ότι αυτοί ήταν παίκτες του τριφυλλιακού και κέρδισαν ένα ανεπίσημο τουρνουά τεσσάρων ομάδων με «διοργανωτή» τη Χριστιανική Αδελφότητα;

Μάθετε λοιπόν ότι το 2022 ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός το μετράει για πρωτάθλημα στο βόλεϊ! Όλη η Ελλάδα πολεμούσε, με 150.000 και πλέον Έλληνες να βρίσκονται στο μέτωπο και κάποιοι παίζανε βόλεϊ και μπάσκετ για τον… χαβαλέ.

Αφού και για το μπάσκετ πριν λίγα χρόνια οι «πράσινοι» ξεκίνησαν να προσμετρούν ως πανελλήνιο πρωτάθλημα έναν επιπλέον τίτλο και πιο συγκεκριμένα του 1921 (πάλι με τη συμμετοχή 4 ομάδων), παρά το γεγονός ότι τα πανελλήνια πρωταθλήματα μπάσκετ ξεκίνησαν την σεζόν 1927-28 με τον Ηρακλή να κατακτά τον πρώτο τίτλο.

Πάμε τώρα στο δεύτερο «ψευτοπρωτάθλημα» του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ. Ποια περίοδο το κατέκτησε; Τον Ιούλιο του 1944. Στην περίοδο της γερμανικής κατοχής δηλαδή, ο Παναθηναϊκός έπαιζε βόλεϊ (μήπως με τα SS;) και κατακτούσε το «πρωτάθλημα» της κατακτημένης από τους Γερμανούς Ελλάδας. Μετά το κατοχικό δάνειο λοιπόν, έχουμε και το κατοχικό «πρωτάθλημα» του ’44 στο βόλεϊ (τίτλο τον οποίο σύμφωνα με την ΕΟΠΕ, έχει κερδίσει ο Πανελλήνιος).

Δηλαδή ένα μήνα μετά την απόβαση στη Νορμανδία (στις 6 Ιουνίου του 1944), εν μέσω της επέλασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Γαλλία, κατά την οποία μπήκε στην τελική φάση του ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με όσα υποστηρίζει κατακτούσε «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα»!

Μέσα στην καρδιά του πολέμου λοιπόν, κάποιοι… «φερέλπιδες» νεαροί έπαιζαν βόλεϊ για να… ξεχαστούν από τον όλεθρο του πολέμου που βίωνε η ανθρωπότητα! Μάλλον θα ήταν «αντιμιλιταριστές» τα παιδιά.

Συμπερασματικά κάποιοι το ’21 πολεμούσανε στη μικρασιατική εκστρατεία και το ’44 έκαναν αντίσταση και κάποιοι άλλοι έστηναν φιλέ και παίζανε τα… μήλα, χωρίς να ξέρουν ότι μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός πάνω στην στέρηση και στη φτώχεια σε τίτλους θα βάφτιζε και θα προσμετρούσε τα… τουρνουά 4 ομάδων σε πανελλήνια πρωταθλήματα !

Τελικά «ΠΑΟ» δεν θα πει «μαχητική ψυχή» αλλά «ΠΑΟ θα πει, αθλοπαιδιές στην… εξοχή!» και «πρωτάθλημα» στα μετόπισθεν!

Και για να κλείσουμε όσον αφορά τα υπόλοιπα τέσσερα «πρωταθλήματα» του βολεϊκού Παναθηναϊκού, των περιόδων 1951, 1952, 1959, 1960, απλά να αναφέρουμε ότι από το 1940 ως το 1961, διοργανώνονταν μόνο τοπικά πρωταθλήματα (Αθηνών, Πειραιώς, Κέντρου, Θεσσαλονίκης, Πανεπαρχιακά).

Γελάμε μαζί σας ρε «σατανάδες» αλλά αφού τα μετράτε που τα μετράτε όπως θέλετε, γιατί δεν προσθέτετε και άλλους 5 τίτλους να πάτε στους 31 και να αυτοαποκαλείστε «πολυνίκης» και στο βόλεϊ Ανδρών;

Διαβάστε επίσης

Εμείς φταίμε

Εμείς φταίμε

Εμείς και μόνο. Που τους μάθαμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ξαφνικά ασχολούνται μέχρι και οι βόθροι με πόλο, βόλεϊ και μπάσκετ Γυναικών.