Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με περίπατο στον τελικό ο Θρύλος! Και τώρα, η κούπα για τις πρωταθλήτριες!

Με περίπατο στον τελικό ο Θρύλος! Και τώρα, η κούπα για τις πρωταθλήτριες!
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 - 20:01

Επίδειξη δύναμης και στη Θεσσαλονίκη έκανε ο Ολυμπιακός, νικώντας με 3-1 σετ τον Άρη στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ της Volley League Γυναικών. Έτσι, με 2-0 νίκες πήρε την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος, με στόχο να το σηκώσει και φέτος!

Το πρώτο σετ ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό με την Σάλας στο σερβίς να κάνει το 0-1. Η Κουβανή πίεσε και στους επόμενους πόντους δυσκολεύοντας την υποδοχή του Άρη κάνοντας το σκορ 0-3. Ο Άρης πήρε τους πρώτους πόντους με τη Μερκάδο κάνοντας το 2-4. Το μπλοκ που δέχθηκε η Χίπε έφερε το ματς στα ίσια 4-4. Οι επόμενοι πόντοι κατέληξαν στον Θρύλο και με την άμυνα να ανεβάζει στροφές διαμορφώθηκε το 5-9. Ο προπονητής του Άρη κάλεσε τάιμ άουτ με σκοπό να σταματήσει το ρυθμό των κοριτσιών του Θρύλου δίχως αποτέλεσμα, με την Άγκοστ από το σέρβις να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων και να παίρνει διαφορά 6 πόντων στο σετ για πρώτη φορά (6-12). Ένας τυχερός άσος με τη βοήθεια του φιλέ μείωσε προσωρινά για τις «κιτρινόμαυρες» σε 8-12. Η Χριστοδούλου με ωραίο πόντο έδωσε και αέρα 7 πόντων κάνοντας το σκορ 8-15. Το πρώτο σετ εξελισσόταν με τον Ολυμπιακό να παίζει καλύτερα. Ο Άρης κατάφερε με ένα μικρό σερί 3 πόντων να μειώσει σε 11-15 αλλά ο Θρύλος με την πολύ καλή Χίπε να τελειώνει τις φάσεις και σε συνδυασμό με τα λάθη των γηπεδούχων διαμόρφωσε το σκορ 13-22 θέτοντας γερές βάσεις για το 0-1 στα σετ. Η Σάλας έκανε άμυνα υψηλού επιπέδου αλλά ο πόντος κατέληξε στις γηπεδούχες για το 13-24. Το σετ έληξε με χαμένο σερβίς του Άρη κάνοντας το τελικό 15-25 δίνοντας το πλεονέκτημα της νίκης στον Θρύλο.

Tο δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις ίδιες συνθέσεις για τις δύο ομάδες. Ο πρώτος πόντος κατέληξε στον Ολυμπιακό με τον Άρη να ισοφαρίζει σε 1-1. Φάση διαρκείας στον αγωνιστικό χώρο με τις «κιτρινόμαυρες» να υποπίπτουν σε λάθος στο καρφί από την διαγώνιο κάνοντας το σκορ 2-3. Η Μερκάδο ανέλαβε τις επιθέσεις του Άρη με σκοπό να κρατήσει τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ και το κατάφερε. Οι επόμενοι πόντοι μοιράστηκαν και δύο ομάδες ήταν ισόπαλες σε 8-8. Η Χριστοδούλου με πανέξυπνη ενέργεια έδωσε προβάδισμα με 8-10 και η εκπληκτική στον αποψινό αγώνα Σάσκια Χίπε έδωσε αέρα 3 πόντων για πρώτη φορά στο σετ με 8-11. Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» δεν έφερε αποτέλεσμα με τη Χριστοδούλου και τη Σάλας να τελειώνουν τις επιθέσεις και τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ με 10-15. Το πάθος για τη νίκη ήταν εμφανές για τα κορίτσια του Θρύλου καθώς δεν άφησαν κανένα εύκολο πόντο για τον αντίπαλο. Μπλοκ άουτ της Γιώτα για το 12-16. Παράβαση στο φιλέ έπειτα από υπόδειξη των διαιτητών και ό πόντος κατέληξε στην ομάδα του Πειραιά για το 12-18. Η άμυνα πετούσε «φωτιές» με την Γιώτα να μην αφήνει κανένα περιθώριο διαμορφώνοντας το 13-21. Οι παίκτριες του Άρη δεν έδειχναν σημάδια αντίδρασης στον αγώνα και το σετ έληξε 14-25 με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 0-2.

Το 3ο σετ βρήκε τον Άρη να προηγείται για πρώτη φορά στον αγώνα με 2-1. Η άμεση απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε με την Εμμανουηλίδου για το 2-3. Άσος της Χίπε για το 2-5 και το πρώτο τάιμ άουτ για τους γηπεδούχους στο 3ο το σετ δεν άργησε να έρθει. Τυχερή στάθηκε η Μερκάδο σκοράροντας για το 3-5 και στη συνέχεια η Μυλωνά με άσο το 4-5. Η χαλάρωση έκανε την εμφάνισή της στα κορίτσια του Ολυμπιακού και ο Κάρλο Παρίζι έβαλες τις φωνές να μην ρίξουν το ρυθμό οι αθλήτριες της ομάδας με το σκορ ισόπαλο 7-7. Η Χριστοδούλου με άουτ σερβίς έκανε το 8-8. Πρώτος χρόνος με τη κεντρική του Ολυμπιακού Κατερίνα Γιώτα για το 9-9 . Ο Άρης προσπάθησε να ανοίξει τη διαφορά στο σετ καθώς βρέθηκε μπροστά με τη Κάταλιν Έβανς να καρφώνει δυνατά στο παρκέ για το 12-10 αλλά δεν τα κατάφερε. Η Άγκοστ ανέλαβε τις επιθέσεις με επιτυχία για το 13-13 και να φέρει ξανά τον αγώνα ισόπαλο. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν περιθώριο για άλλη απώλεια στο σετ και με τη Σουάν προηγήθηκαν με 15-14 για να έρθει η απάντηση με τη Στέλλα Χριστοδούλου που σκόραρε δύο φορές κάνοντας το σκορ 15-16. Λάθος εκτίμηση της Μερκάδο που έστειλε τη μπάλα άουτ δίνοντας προβάδισμα δύο πόντων στον Ολυμπιακό με 15-17. Το σκορ μείωσε προσωρινά ο Άρης 16-19. Η διαφορά των δύο ομάδων στο παιχνίδι ήταν εμφανής με τις «ερυθρόλευκες» να θέλουν να τελειώσουν στα 3 σετ τον αγώνα. Η Σάλας κέρδισε τη μάχη στο φιλέ και έκανε το 18-21. Το σερβίς της Τάνη έδωσε ελπίδες στους «κιτρινόμαυρους» για κάτι καλύτερο στο 3ο σετ ισοφαρίζοντας σε 22-22. Η Χίπε δέχθηκε μπλοκ για το 23-23 αλλά η Άγκοστ με καρφί στην διαγώνιο έκανε το 23-24. Το σετ πήγε στη παράταση με τη Κουβανή του Ολυμπιακού, Σάλας να δίνει εκ νέου προβάδισμα με 24-25. Μετά από διαβουλεύσεις των διαιτητών δόθηκε επανάληψη πόντου με το σκορ να είναι ισόπαλο 25-25. Το σετ τελείωσε με 28-26 υπέρ του Άρη που μείωσε σε 1-2 σετ στη Μίκρα.

Το 4ο σετ βρήκε τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό. Οι γηπεδούχοι με ανεβασμένη ψυχολογία από τη κατάκτηση του 3ου σετ προηγήθηκε με 2-0. Η Χίπε με καρφί στη διαγώνιο έκανε το 2-2 για τον Ολυμπιακό. Η Βίλμα Σάλας με ωραίο πρώτο χρόνο έκανε το 3-3. Σε μια από τις ωραιότερες φάσεις του αγώνα ο Θρύλος προηγήθηκε με 3-5 πραγματοποιώντας ένα μικρό σερί 3 πόντων. Ο Άρης επέμεινε για την ανατροπή και πήρε πλεονέκτημα 6-5 αλλά η Κουβανή είχε ανεβάσει την απόδοσή της και δεν αστόχησε για το 6-6. Προβάδισμα και πάλι τριών πόντων για την ομάδα του Κάρλο Παρίζι που ανάγκασε τον προπονητή του Άρη Γιάννη Τσαϊρέλη να καλέσει τάιμ άουτ με το σκορ να είναι 7-10. Οι οδηγίες απέδωσαν καρπούς με τις αθλήτριες των γηπεδούχων να μειώνουν τη διαφορά στον ένα πόντο 10-11. Η Γιώτα ξανά πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου και σε συνδυασμό με τον άσσο της Σάλας ο θρύλος έκανε το σκορ 10-13. Οι επόμενοι πόντοι μοιράστηκαν εναλλάξ για τις δύο ομάδες και το σκορ έγινε 13-16. Εκπληκτικό μπλοκ από Άγκοστ και Εμανουηλίδου έκαναν το σκορ 13-17. Η Κουβανή ακραία του Ολυμπιακού Σάλας είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της και ολοκλήρωνε τις επιθέσεις ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 14-19. Ένα σερί 3-0 για τους «κιτρινόμαυρους» μείωσε τη διαφορά στους δύο πόντους με την Μερκάδο να βάζει δύσκολα στην υποδοχή του Ολυμπιακού διαμορφώνοντας το σκορ σε 18-20. Αριστοτεχνικό πλασέ της Κατερίνα Γιώτα για το 18-21. Η Χίπε σκόραρε για το 20-23 και η Μερκάδο μείωσε σε 21-23. Το σετ έληξε με 21-25 και ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-3 και έδειξε πανέτοιμος για τον τελικό της Volley League Γυναικών.

Τα σετ: 15-25, 14-25, 28-26, 21-25

Διαβάστε επίσης