Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Την κούπα θα την πάρουμε στο Ρέντη

Την κούπα θα την πάρουμε στο Ρέντη
Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 - 22:34

Κούπα στο Ρέντη θα σηκώσει ο Ολυμπιακός στο Βόλεϊ Γυναικών. Ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι, στον 4ο τελικό και έτσι η σειρά πήγε στο 2-2. Έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία του κάθε σετ στοίχισαν στον πρωταθλητή Ελλάδας. Έχει άλλη μία ευκαιρία για τον τίτλο, σε μία ισορροπημένη σειρά τελικών και καλείται να τον σηκώσει την Πέμπτη 12/5, στο Ρέντη, στις 19:00, με τον κόσμο στο πλευρό του.

Το πρώτο σετ στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κάνει το 0-1 με μπλοκ άουτ. Η Βίλμα Σάλας με πολύ ωραίο τελείωμα στην διαγώνιο σκόραρε για το 1-2 και το μπολ της Γιώτα έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στο σετ με 1-3. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και με την Έυα Χαντάβα προηγήθηκαν 4-3. Οι δύο ομάδες προσπαθούν να βρουν ρυθμό στο πρώτο σετ και μοιράζονται τους πόντους με το σκορ στο 5-5. Εκπληκτική άμυνα από τα κορίτσια του θρύλου αλλά ο πόντος κατέληξε στους «πράσινους» για το 6-5. Το 8-5 έκανε με άσσο και πάλι η Χαντάβα η οποία έχει ξεκινήσει δυναμικά και αναλαμβάνει τις περισσότερες επιθέσεις για τον Παναθηναϊκό. Επαφή στο φιλέ για τον ΠΑΟ και μείωση 9-6 για τον Ολυμπιακό. Η Κουβανή ακραία του θρύλου κάρφωσε δυνατά στην πίσω ζώνη για το 10-8. Η Παπαφωτίου έβαλε δύσκολα στην υποδοχή του Ολυμπιακού και με τρία πολύ καλά σερβίς , χάλασε την άμυνα των κοριτσιών του Κάρλο Παρίζι και έδωσε διαφορά 6 πόντων για πρώτη φορά στο σετ με το σκορ 14-8. Ο Ιταλός προπονητής κάλεσε το 2οτάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό των γηπεδούχων από τη θέση του σερβίς και τα κατάφερε προσωρινά μειώνοντας 15-10. Με τη βοήθεια του φιλέ έγινε το 17-10 και Κωσταντίνου με καρφί στην ευθεία το 18-10. Σε φάση διαρκείας και μετά από οριακές άμυνες ο Ολυμπιακός σκόραρε για το 18-12. Το υψηλό ποσοστό των γηπεδούχων στο σερβίς δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα στο πρώτο σετ με το πίνακα να δείχνει 21-14. Η Χίπε με δύο όμορφα τελειώματα πραγματοποίησε το 21-16 και ανάγκασε τον κόουτς του ΠΑΟ να καλέσει σε τάιμ-αουτ αλλά Γερμανίδα με άσσο μείωσε στους 4. Η Εμανουήλιδου πέτυχε τον πρώτο πόντο της στο ματς για το 22-18 και η Σάλας έφερε το σετ στους 3 για το θρύλο. Η ασταμάτητη ακραία Σάσκια Χίπε τελείωσε με έξυπνο τρόπο την επίθεση πραγματοποιώντας το 22-20. Η Εμανουηλίδου σκόραρε ξανά για το 23-21 και η Σάλας με καρφί το 23-22 φέρνοντας μια ανάσα τον Θρύλο από την ισοφάριση! Το σετ έγινε 23-23 αλλά ο ΠΑΟ πήρε το πρώτο σετ με 25-23.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να θέλει να βγάλει αντίδραση και να πάρει το 2ο σετ ισοφαρίζοντας σε 1-1 τον αγώνα. Οι πρώτοι πόντοι πήγαν εκατέρωθεν και στις δύο ομάδες για το 1-1. Η Σάλας κέρδισε τη μάχη στο φιλέ και με μπλοκ άουτ πραγματοποίησε το 1-3. Η Χαντάβα διόρθωσε την κακή υποδοχή των γηπεδούχων και μείωσε στον πόντο για το 3-4 και με καρφί στην πίσω ζώνη έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στο σετ στον Παναθηναϊκό με 5-4. Η Γκρόθες με ψηλό άλμα σε πρώτο χρόνο σκόραρε για το 6-5 αλλά η Κουβανή απάντησε για την ισοφάριση σε 6-6. Το σετ πρόσφερε υψηλό θέαμα και οι ομάδες πήγαιναν πόντο- πόντο με το σκορ να είναι 9-9. Η Κωνσταντίνου σημάδεψε σωστά για το 10-9 αλλά ο πρώτος χρόνος του Ολυμπιακού με την Κατερίνα Γιώτα έφερε ξανά το σετ στα ίσια για το 10-10. Φάση «καρμπόν» για το 11-11 και το λάθος των γηπεδούχων στο φιλέ έδωσε προβάδισμα ξανά ενός πόντου για τον Ολυμπιακό με το φωτεινό πίνακα να δείχνει 11-12. Η Χαντάβα συνέχισε να σκοράρει για το 13-13 και έπειτα από την χρήση video check ο πόντος πήγε στο τριφύλλι για το 14-13.Η έλλειψη συγκέντρωσης έφερε νευρικότητα στον επόμενο πόντο με την ακραία του Παναθηναϊκού να πραγματοποιεί το 15-13 αναγκάζοντας τον Κάρλο Παρίζι να καλέσει σε τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες τον πάγκο. Η διακοπή δεν σταμάτησε τη Χαντάβα που με μονό μπλοκ έδωσε προβάδισμα τριών πόντων για πρώτη φορά στο σετ κάνοντας το σκορ 16-13. Η Κόστα σέρβιρε, στάθηκε τυχερή και με τη βοήθεια του φιλέ βρήκε άσσο μειώνοντας σε 17-15 βάζοντας ξανά το θρύλο στη διεκδίκηση του σετ. Η Κρός με δυνατό καρφί από τη διαγώνιο έκανε το σκορ 18-16 και μετά από κακό τελείωμα της Χίπε η διαφορά πήγε ξανά στο συν 3 υπέρ του ΠΑΟ. Η Κελεσίδη βρήκε άσσο για το 19-18 και η Κουβανή ακραία ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό σε 19-19. Η Σάλας ανέβασε την απόδοσή της και με δυνατό καρφί έδωσε το προβάδισμα σε 19-20. Η Κελεσίδη συνέχισε να χαλάει την άμυνα του ΠΑΟ και μετά από video check που ζήτησε η ομάδα του Πειραιά το σκορ έγινε 19-21 δίνοντας μικρό πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό, σε κρίσιμο σημείο για την κατάκτηση του 2ου σετ. Όμως, ο Παναθηναϊκός πήρε το 2ο σετ με 6-0 σερί για το 2-0.

Με το σκορ στο 2-0 υπέρ του ΠΑΟ ο Ολυμπιακός δεν είχε περιθώριο για άλλη απώλεια σετ στο παιχνίδι. Η ΣάσκιαΧίπε από τα τρία μέτρα σκόραρε για το 2-2 αλλά η Κωσταντίνου σκόραρε για το 3-2. Οι οπαδοί του τριφυλλιού έριξαν νερό στην Κατερίνα Γιώτα και υπήρξε προσωρινή διακοπή να σκουπιστεί ο χώρος και να γίνουν συστάσεις με το σκορ να είναι 4-2. Τα κορίτσια του Θρύλου προσπάθησαν μην χάσουν από νωρίς την επαφή στο σκορ και με μπλοκ άουτ μείωσαν σε 5-3. Η Κουβανή πήγε στο σερβίς για την ομάδα του λιμανιού και η Κόστα με μπλοκ ισοφάρισε σε 5-5 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ. Η Γκρόθες τελείωσε με πλασέ την επίθεση του ΠΑΟ για το 7-6.Η περιστροφή έφερε την Γερμανίδα ακραία στη θέση σέρβις για το Θρύλο η οποία δυσκόλεψε την υποδοχή του ΠΑΟ που έκανε λάθος για το 8-8. Η Χριστοδούλου με δύο σερί πόντους έδωσε πλεονέκτημα τριών πόντων στο θρύλο με το σκορ 9-12. Οι γηπεδούχοι κάλεσαν τάιμ άουτ για να κόψουν το ρυθμό της Κόστα στο σερβίς και μείωσαν προσωρινά σε 11-13.Οι «ερυθρόλευκες» ζήτησαν επαφή στο φιλέ και ο Κάρλο Παρίζι μετά από έντονες διαμαρτυρίες δέχτηκε κόκκινη κάρτα που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει χωρίς κόπο ο ΠΑΟ τον πόντο και να ισοφαρίσει σε 13-13. Η απόφαση του διαιτητή έφερε νεύρα στα τελειώματα των επιθέσεων από τις αθλήτριες του Θρύλου και το σκορ έγινε 16-13 με τον Παναθηναϊκό να κάνει σερί πέντε πόντων. Η Σάλας μείωσε σε 16-14 αλλά η Στεπανένκο απάντησε για το 17-14. Η ψυχολογία της ομάδαςήταν πεσμένη με το σκορ στο 18-14 και ο Ιταλός προπονητής κάλεσε την ομάδα στο πάγκο για να ηρεμήσει τα κορίτσια και να δώσει οδηγίες. Οι «ερυθρόλευκες» δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο τρίτο σετ μετά τη απόφαση του διαιτητή στο 13-13 και η διαφορά πήγε στο συν πεντε για τον Παναθηναικό με το σκορ 23-18. Το σετ τελείωσε 25-18 και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 σετ.

Τα σετ: 25-23, 25-21, 25-18

Διαβάστε επίσης

Άσχημο φινάλε

Άσχημο φινάλε

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 19-21, αλλά δέχτηκε 6-0 σερί και έτσι έγινε το 2-0 στα σετ...