Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προφανώς μπορεί, αρκεί να…

Προφανώς μπορεί, αρκεί να…
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 - 14:41

Όταν χάνεται μια «μάχη», προφανώς δεν χάνεται και ο πόλεμος. Αρκεί η ανασύνταξη να είναι άμεση και αρκεί η ομάδα που βρίσκεται να «κυνηγάει», να διατηρεί την πίστη της, στις δυνάμεις της και σε αυτά τα οποία μπορεί να κάνει. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν όπως έπρεπε, στον πρώτο ημιτελικό του Challenge Cup. Μπορεί να γυρίσει την κατάσταση στη ρεβάνς, αν εκεί είναι όπως πρέπει.

Και πως «πρέπει» να είναι ο Θρύλος, για να προκριθεί εκείνος στον τελικό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης; Πιο «ατσάλινος». Πιο παθιασμένος και πιο βέβαιος, για την επιτυχία του. Ανατροπή με «ίσως», «μα» και «μου» δεν γίνεται. Το ταλέντο και η ποιότητα δεν λείπουν από την ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι. Η σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο και η διαφορετική προσέγγιση από τους παίκτες, στο τάραφλεξ, είναι τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία η ομάδα θα χρειαστεί να φέρει μπροστά, στη ρεβάνς.

Χρόνος υπάρχει. Τα λάθη εντοπίστηκαν. Αναλύονται, θα δουλευτούν. Η αλήθεια είναι πως μέσα σε μια βδομάδα δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά, τακτικά. Αλλά μπορεί να αλλάξει άρδην η ψυχολογία και η προσέγγιση νοητικά, του αγώνα. Ο Ολυμπιακός οφείλει να μπει στο γήπεδο ΜΟΝΟ για να νικήσει. Να μη συμβιβαστεί με τίποτε άλλο… Μόνο έτσι θα πάρει αυτό που θέλει.

Διαβάστε επίσης