Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλε της Ευρώπης, Ολυμπιακέ! (videos)

Θρύλε της Ευρώπης, Ολυμπιακέ! (videos)
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 - 10:53

Ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός στην πρεμιέρα του στα «αστέρια». Στην πρώτη «μάχη» των ομίλων του Champions League, κοίταξε στα μάτια την τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ζάκσα, αλλά ηττήθηκε με 3-1 σετ στην Πολωνία. Υπενθυμίζουμε, η Ζάκσα κατέκτησε το Champions League το 2021, το 2022 και το 2023. Είναι η κορυφαία ομάδα του πλανήτη! Κι όμως, ο Ολυμπιακός της έβαλε δύσκολα, την αντιμετώπισε στα ίσια και άξιζε τουλάχιστον έναν βαθμό, δηλαδή δύο σετ.

Πραγματικά, η εμφάνιση του Θρύλου ήταν καταπληκτική. Η Ζάκσα πήρε οριακή νίκη στην πρεμιέρα, έριξε πολύ... ιδρώτα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι, έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι και τους έμεινε μια... γλυκόπικρη γεύση. Μπορούσαν ακόμα και να κερδίσουν στην έδρα της μεγαλύτερης ομάδας του ευρωπαϊκού βόλεϊ! Πήραν ένα σετ και έχασαν τα δύο από τα υπόλοιπα τρία με την χαμηλότερη δυνατή διαφορά (28-26, 31-29). Αυτό, πραγματικά, τα... λέει όλα.

Ο Καστελάνι κράτησε τον MVP του Champions League του 2021 (Σλίβκα) στους 11 πόντους και τον έτερο ακραίο της Ζάκσα (Μπέντνροζ) στους 12. Οι Σλίβκα και Μπέντνροζ είναι από τους καλύτερους στη θέση τους στον κόσμο, βασικά μέλη της Εθνικής Πολωνίας (η μεγαλύτερη ομάδα στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια).

Οι Πολωνοί σε καμία περίπτωση δεν υποτίμησαν τους πρωταθλητές Ελλάδας, αφού γνωρίζουν την ιστορία του Ολυμπιακού, τόσο στο βόλεϊ (τρία ευρωπαϊκά), όσο και γενικά. Το brand name του Θρύλου, άλλωστε, είναι τεράστιο. Ήξεραν ότι έχουν να κάνουν με τους κατόχους του Challenge Cup και πρωταθλητές Ελλάδας, ήξεραν ότι θα αντιμετωπίσουν μια ισχυρή ομάδα. Και αποδείχθηκε και στο τάραφλεξ.

Μετά το τέλος του αγώνα, αρκετοί από τους παίκτες και το επιτελείο της Ζάκσα έσπευσαν να συγχαρούν την ομάδα του Ντανιέλ Καστελάνι. Πραγματικά, εντυπωσιάστηκαν με το βόλεϊ και τη μαχητικότητα των Πειραιωτών. Και πέρα από τα «συγχαρητήρια» επί προσωπικού, εγκωμιαστικά ήταν σχόλια και από τα πολωνικά ΜΜΕ. Και τονίζουμε εδώ: Η Πολωνία έχει ως εθνικό άθλημα το βόλεϊ.

«Ήταν εξαιρετική η εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας, που επέστρεψαν στην κορυφαία διοργάνωση και έδειξαν ότι θα παλέψουν για να περάσουν από αυτόν τον όμιλο. Αποδείχθηκε πολύ σκληρός αγώνας για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ζάκσα», αναφέρει το TVP Sport. Με την επίσημη ιστοσελίδα του πολωνικού πρωταθλήματος να υπογραμμίζει: «Κάθε σετ απέναντι σε αυτόν τον πρωταθλητή Ευρώπης αποτελεί από μόνο του μια επιτυχία». Το Weszlo, από την πλευρά του, έγραψε: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει εκπλήξεις στον όμιλο».

Πραγματικά, το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι δύο ομάδες είχαν από εννιά μπλοκ, 35-37 λάθη και ίδιο ποσοστό στην επίθεση (44%).

Ο Ολυμπιακός έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Για αυτό και το Ρέντη στα εντός έδρας ματς πρέπει να «βράζει». Να είναι κατάμεστο!

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης