Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δύσκολες στιγμές για τον Καστελάνι

Δύσκολες στιγμές για τον Καστελάνι
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 10:18

Σόκαρε το χώρο του βόλεϊ η είδηση του σοβαρού προβλήματος υγείας του Ντανιέλ Καστελάνι.

Ο πρώην τεχνικός της ομάδας Ανδρών του Ολυμπιακού και σπουδαία προσωπικότητα του αθλήματος, αναγκάζεται να σταματήσει άμεσα από την εθνική Αργεντινής Γυναικών, όπου προπονεί τη Νίζετιχ και τη Φαριόλ, αφού πρέπει να ξεκινήσει θεραπείες.

Θυμίζουμε ότι, ο σπουδαίος Αργεντινός κόουτς είχε διαγνωστεί με καρκίνο, τον οποίοι και νίκησε, πριν έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό.

Ο έμπειρος προπονητής έχει συμφωνήσει με ομάδα της Ιαπωνίας, ενόψει της νέας σεζόν, όμως είναι άγνωστο το αν θα βρεθεί σε θέση να την προπονήσει κανονικά. Μάλιστα, η ομοσπονδία της Αργεντινής έστειλε μήνυμα στήριξης.

«Η Ομοσπονδία Βόλεϊ της Αργεντινής αναφέρει ότι, λόγω ιατρικής περίθαλψης που θα λάβει σύντομα, ο προπονητής Ντανιέλ Καστελάνι δεν θα είναι επικεφαλής των Las Panteras (εθνική γυναικών Αργεντινής) για τις επόμενες προκλήσεις του 2024 και θα επανενταχθεί μετά την αποκατάσταση της υγείας του.

Ο προπονητής, με μεγάλη διεθνή εμπειρία σε εθνικές ομάδες και συλλόγους, είχε ενταχθεί στην Εθνική Ομάδα Γυναικών στις αρχές της σεζόν του 2023 και οδήγησε την ομάδα στη νίκη στο Παναμερικανικό Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία. Το 2024 ήταν επικεφαλής στις δυο νίκες με την Κορέα.

Ο Καστελάνι έκανε πρόσφατα αρκετές ιατρικές εξετάσεις και πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη σωματική του υγεία, γι’ αυτό και αυτή την Πέμπτη πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση πριν αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες θεραπείες.

Η Εθνική ομάδα, η οποία θα αγωνιστεί στο Challenger Cup στις Φιλιππίνες από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου, θα έχει υπεύθυνο τον βοηθό του Καστελάνι, Φακούντο Μοράντο να και ασίσταντ τον Μάρτιν Αμπροσίνι συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησαμ από την περασμένη σεζόν.

Η FeVA και οι Las Panteras, μαζί με όλο το αργεντίνικο βόλεϊ, εκτιμούν την τεράστια προσπάθεια, τη διδασκαλία και τη δουλειά που προσέφερε ο Καστελάνι σε αυτό το πρώτο στάδιο της δουλειάς του και του εύχονται ταχεία ανάρρωση.

Δύναμη, Ντάνιελ!»

Διαβάστε επίσης