Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Η ομάδα πρέπει να στηριχθεί»

«Η ομάδα πρέπει να στηριχθεί»
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 - 23:39

O Γιάννης Καλμαζίδης, ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ των Ανδρών που σάρωσε τους φετινούς τίτλους, μίλησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό www.REDonAIR.gr για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και για την πολύ δύσκολη χρονιά που ακολουθεί.

Τα κυριότερα σημεία:

Τελικά ήταν τόσο εύκολη η σειρά των τελικών όσο φάνηκε με τον Ηρακλή;
«Όχι, εύκολο δεν είναι τίποτα. Όλα είναι δύσκολα και ειδικά με αντίπαλο τον Ηρακλή που είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, πιο έμπειρη, πιο ολοκληρωμένη και πιο οργανωμένη, θα έλεγα».

Ποιο είναι το μυστικό της ομάδας που χτίσατε εσείς, από τον Ιανουάριο και μετά;
«Δεν υπάρχουν μυστικά είναι μικρά και σημαντικά πράγματα. Βασικά πιστεύω ότι υπάρχει τεράστιο ταλέντο στην ομάδα και το αποδείξαμε, πόσο καλοί και δυνατοί ήμασταν στο τέλος. Επίσης, υπάρχει δίψα για διάκριση, υπάρχει επιμονή, υπομονή και όλα αυτά μαζί κάνουν ένα καλό σύνολο».

Ο κόσμος θεωρεί ότι αυτή η ομάδα είναι δικό σας κατόρθωμα. Εσείς τι πιστεύετε;
«Όταν πρόκειται για μια ομάδα όλοι έχουν κάποιο μερίδιο. Και τα παιδιά έπρεπε να αφήσουν έξω τα προβλήματα που είχαμε και να ακούν τις συμβουλές μου, να δουλέψουμε σκληρά. Έτσι φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ποιο ήταν το δυσκολότερο πρόβλημα που είχατε να αντιμετωπίσετε αυτούς τους μήνες;
«Το οικονομικό ήταν το χειρότερο αλλά όχι μόνο από πλευράς πληρωμής των παικτών. Όπως το πώς θα πάμε στα παιχνίδια, το πού θα μείνουμε, τα σπίτια έμειναν κάποια απλήρωτα, λογαριασμοί απλήρωτοι και διάφορα άλλα τέτοια, που έκαναν τα πράγματα δύσκολα και που επηρεάζουν ένα σύνολο ανθρώπων που δουλεύουν καθημερινά μαζί».

Πόσο δύσκολο είναι έτσι το έργο του προπονητή;
«Είναι το πιο δύσκολο, γιατί πρέπει να κάνεις καθημερινά ψυχοθεραπεία σε όλους μας. Να κάνεις κουβέντες, τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να κάνουμε αποχές και χωρίς να φέρουμε τον σύλλογο σε δύσκολη θέση και πιστεύω ότι είχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Κλείσαμε τα μάτια ώστε να έχουμε την συνείδησή μας καθαρή και δεν τα παρατήσαμε σε καμία στιγμή. Με την θέληση και την δίψα για διάκριση τα καταφέραμε».

Ποια ήταν η στιγμή που έδωσε ώθηση στους αθλητές ώστε να πάρουν τους τίτλους;
«Ήταν 2-3 στιγμές και ιδιαίτερα το πρώτο παιχνίδι που κερδίσαμε τον ΠΑΟ μέσα στη Γλυφάδα. Από εκεί και μετά νιώσαμε πολύ δυνατοί, πιστέψαμε στις δυνάμεις μας και μετά στο Κύπελλο στην Ορεστιάδα που το γυρίσαμε και το κατακτήσαμε».

Είχατε συνάντηση με την διοίκηση;
«Είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα αλλά το αρνητικό είναι ότι περιμένουμε κάποιες εξελίξεις στον Ερασιτέχνη από θέμα εκλογών και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Η διάθεσή μου είναι να μείνω, αλλά θέλω να έχω κάποιες εγγυήσεις ότι δεν θα έχουμε πάλι τα ίδια γιατί είναι πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Σχετικά με την απόφαση της διοίκησης να μην κατέβει στο Champions League;
«Δυστυχώς είναι μία υποβάθμιση του συλλόγου, του αθλήματος. Όλοι θέλουν να παίξουν εκεί αλλά καταλαβαίνω και τον σύλλογο ότι δυσκολεύεται με τα έξοδα, γιατί έχει πολλά έξοδα αυτή η διοργάνωση. Έτσι όμως δεν μπορείς να φέρεις κάποιον ξένο καλό, που έχει το κίνητρο να παίξει εκεί με μια δυνατή ομάδα, όπως είναι ο ολυμπιακός».

Σχετικά με τους παίκτες που ακούγεται ότι φεύγουν;
«Δεν θα ήθελα να φύγουν. Έχουμε φτιάξει ένα καλό σύνολο αλλά δεν τούς πληρώνω εγώ, δεν αποφασίζω εγώ. Ακόμα και εμένα μου έκαναν μια πρόταση που μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα λιγάκι στην πρώτη πρόταση. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσουμε του χρόνου, δυστυχώς πιστεύω ότι δεν αξίζουμε τέτοια μεταχείριση, μετά από όλα αυτά που περάσαμε και όλα όσα καταφέραμε. Θα δούμε, ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτή η ομάδα είναι η βάση της εθνικής ομάδας και είναι σε μικρή ηλικία, έχει μέλλον και πρέπει να στηριχτεί. Αν φύγουν κάποιοι δεν είναι εύκολο να τους αντικαταστήσεις».

Είναι ίδια τα έξοδα για το Champions League και τη διοργάνωση (Challenge Cup) στην οποία θα συμμετάσχουμε;
«Δεν ισχύει γιατί είναι πιο ακριβό το παράβολο. Είναι πιο αυστηρά τα κριτήρια, πρέπει να γεμίζεις τα γήπεδα, πρέπει να εξασφαλίσεις τηλεοπτικό χρόνο και γενικά είναι πολυ μεγάλο έξοδο. Κρίμα που δεν μπορούμε να παίξουμε αλλά έτσι αποφασίστηκε. Γενικά το τμήμα θεωρώ ότι δεν έχει πολλά έξοδα και επειδή έχουμε τον περισσότερο κόσμο δέν μπορώ να καταλάβω πώς φτάσαμε εδώ. Κάτι δεν έγινε καλά».

Υπάρχει απογοήτευση που δεν υπάρχει βοήθεια από κάποιους;
«Σίγουρα υπάρχει, έπειτα από αυτά που περάσαμε όλη την χρονιά. Στην αρχή που δεν πηγαίναμε καλά και υπήρχαν τα προβλήματα δεν ήταν πολλοί άνθρωποι δίπλα στην ομάδα να ρωτήσουν τι φταίει, τι δεν πάει καλά στην ομάδα και δεν τους κατηγορώ όταν έρχονται οι επιτυχίες».

Τι μήνυμα θα στέλνατε στον κόσμο του Ολυμπιακού;
«Θέλω να είναι κοντά στην ομάδα, στον σύλλογο και σε όλα τα τμήματα, αν και το νιώθω ότι είναι. Είναι τόσο μεγάλος ο σύλλογος που θα έπρεπε τώρα να μας ζηλεύουν όλοι. Πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να μην ζητάμε συνέχεια από τον κόσμο και να στηριχτεί αυτό το τμήμα που έχει ομάδα για 10 χρόνια ακόμα».

Διαβάστε επίσης

Φιλικά με την Εθνική

Φιλικά με την Εθνική

Μετά τον Ολυμπιακό, ο Φράγκος και ο Φιλίποφ θα αγωνιστούν για πρώτη φορά φέτος με τα γαλανόλευκα, στα φιλικά με την Κύπρο.

Οι ελπίδες στην τριμελή

Οι ελπίδες στην τριμελή

Η παράταση στις εκλογές του Ερασιτέχνη κρατά σε αγωνία τους «ερυθρόλευκους», που ελπίζουν να έχουν θετικά μαντάτα από την τριμελή επιτροπή.