Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο με Ντίμα

Μόνο με Ντίμα
Κυριακή, 22 Μαΐου 2011 - 00:39

Με τον Ανδρέα Φράγκο απόντα λόγω ενοχλήσεων στο πόδι και μόνο εκπρόσωπο του Ολυμπιακού τον Ντίμα Φιλίποφ, η εθνική ομάδα Ανδρών πέτυχε το Σάββατο τη δεύτερη «φιλική» νίκη της επί της Κύπρου, με 3-1 σετ (25-21, 22-25, 25-21, 25-22).

Ο 20χρονος πασαδόρος ήταν ο μόνος «ερυθρόλευκος» στην εξάδα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος (αφού ο 21χρονος ακραίος προφυλάχθηκε) και μοιράστηκε το χρόνο συμμετοχής με τον Θάνο Μαρούλη. Παρών στο σπίτι του βόλεϊ στην Παιανία ήταν και ο προπονητής που συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση των φετινών τίτλων Γιάννης Καλμαζίδης.

Τον αγώνα παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, το μέλος της επιτροπής εθνικών ομάδων Θανάσης Ρέρρας, ο ειδικός σύμβουλος της ΕΟΠΕ σε θέματα ανάπτυξης Νίκος Μπεργελές και ο προπονητής Νίκος Ζαλμάς.

Οι Αλέκος Λεώνης και Σωτήρης Δρίκος δοκίμασαν πρόσωπα και σχήματα, ενώ ο Χατζηηλιάδης αποχώρησε τραυματίας (διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο) λίγο πριν από το φινάλε του δεύτερου σετ.

«Μας δυσκόλεψαν περισσότερο σήμερα, ενώ είχαμε και αναπάντεχους τραυματισμούς. Διαπιστώνω πρόβλημα στην υποδοχή το οποίο πρέπει να λύσουμε. Σε μπλοκ-άμυνα πάμε πολύ καλά, αλλά θέλουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις κόντρα επιθέσεις», τόνισε ο Λεώνης.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε με τους Μαρούλη 3, Φιλίποφ 3, Ρουμελιώτη 19, Μαντέκα 7, Σαρικεΐσογλου 15, Χατζηηλιάδη 6, Πετρέα 15, Πελεκούδα 7, Σουλτανόπουλο 3, Παπαδημητρίου (λ), Στεφάνου (λ).

Ο Κώστας Δεληκώστας της εθνικής Κύπρου χρησιμοποίησε τους: Κνέζεβιτς 22, Γεωργίου 7, Χατζηφιλίπου 8, Αλεξίου 10, Δημητρίου 3, Παπαδόπουλο 10, Οικονομίδη 1, Παπαχριστοδούλου (λ).

Διαβάστε επίσης

Ήττα από την Ουγγαρία

Ήττα από την Ουγγαρία

Η εθνική Γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» Κυριακίδου και Χαντάβα στην επτάδα, ηττήθηκε 3-0 στο φιλικό με την Ουγγαρία.