Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σχέδια αξιοποίησης του Φράγκου

Σχέδια αξιοποίησης του Φράγκου
Κυριακή, 22 Μαΐου 2011 - 01:54

Εναλλακτικά σχέδια για τη μετά Τζούριτς εποχή καταστρώνει ο Γιάννης Καλμαζίδης για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, μολονότι η παραμονή του στο τιμόνι των Πειραιωτών δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Η θέση, άλλωστε, του Ελληνοσουηδού προπονητή είναι ξεκάθαρη εδώ και καιρό: δεν μπορείς να κρατήσεις έναν παίκτη στην ομάδα όταν δεν έχει διάθεση να προσφέρει. Και το μυαλό του Τζούριτς είναι πλέον στη Μέκκα του παγκοσμίου βόλεϊ, το καμπιονάτο και στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Τρεντίνο.

Αν και εφόσον επικυρωθεί η παραμονή του προπονητή που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τρεμπλ (στο σούπερ Καπ ήταν βοηθός του Γκουλινέλι), τότε θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει το κεφάλαιο Φράγκος.

«Είναι καιρός να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να ξεκινάει στο βασικό σχήμα»
, τόνισε στον «ΓΑΥΡΟ» ο Καλμαζίδης, που θα πρέπει να σχεδιάσει τον νέο Ολυμπιακό με τρεις ξένους στο ρόστερ του.

Η φυγή του Τζούριτς υποχρεώνει τον Καλμαζίδη να απλώσει τα δίχτυα του στη διεθνή αγορά για τον αντικαταστάτη του. «Σίγουρα στον νέο Ολυμπιακό η μία θέση του ξένου πρέπει να χρησιμοποιηθεί για διαγώνιο και η δεύτερη για ακραίο, ενώ για την τρίτη θα πρέπει να εκτιμήσουμε τις ανάγκες της ομάδας», τόνισε ο 43χρονος κόουτς.

Ο Καλμαζίδης έχει έτοιμο πλάνο για το πώς πρέπει να στελεχωθεί το προπονητικό τιμ, ώστε τη νέα σεζόν να λειτουργήσει καλύτερα. «Η πρόσληψη βοηθού προπονητή, στατιστικολόγου και γυμναστή είναι το μίνιμουμ που πρέπει να έχει μία ομάδα βόλεϊ για να λειτουργήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση χωρίς απάντηση

Συνάντηση χωρίς απάντηση

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη αλλά ακόμα αναζητείται η «χρυσή τομή» για το «Μελίνα Μερκούρη».

Μόνο με Ντίμα

Μόνο με Ντίμα

Ο Ανδρέας Φράγκος δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο φιλικό της εθνικής με την Κύπρο για να προφυλαχθεί, αφήνοντας μόνο «ερυθρόλευκο» τον Ντίμα Φιλίποφ.