Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέλος τα ΤΑΑ

Τέλος τα ΤΑΑ
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 - 02:00

Όπως αναμενόταν μετά την έμπρακτη άρνηση της πολιτείας να διατηρήσει το καθεστώς των επιχορηγήσεων των ΤΑΑ, η διοργανώτρια αρχή της Α1 βόλεϊ Ανδρών ΕΣΑΠ εξέφρασε την Τρίτη το αυτονόητο: Με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατηρηθούν τα ΤΑΑ.

Με τη μορφή που θα λάβουν από τούδε και στο εξής οι ομάδες βόλεϊ Ανδρών και το νομικό καθεστώς που θα διέπει το πρωτάθλημα αδιευκρίνιστα, η ΕΣΑΠ αποφάσισε ακόμα ότι θα γίνει διακανονισμός των παλαιών χρεών στους αθλητές, μέσα σε διάστημα τριών ετών ενώ θα ζητηθεί από την πολιτεία η κατάργηση των διατάξεων περί ευθύνης των διοικούντων τα ΤΑΑ.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ την Τρίτη:

Όπως είχε εκφραστεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η θέση της ΕΣΑΠ είναι ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν υπάρχει κανένας λόγος για να διατηρηθεί το καθεστώς των ΤΑΑ.

Γι' αυτό το λόγο θα ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη προκειμένου να γίνει λεπτομερής ανάλυση όλων των δεδομένων και να παρθεί οριστική απόφαση για την επόμενη μέρα του νομικού καθεστώτος που θα διέπει το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.
Παράλληλα αποφασίστηκε όπως ζητηθεί από την Πολιτεία η κατάργηση όλων των διατάξεων (118 κ.ο.κ) που αφορούν την προσωπική ευθύνη των διοικούντων των ΤΑΑ.

Διακανονισμός οφειλών
Η ΕΣΑΠ στην προσπάθεια διασφάλισης της βιωσιμότητας των ΤΑΑ ενέκρινε ομόφωνα ένα σύστημα διακανονισμού των ήδη υφισταμένων απαιτήσεων των αθλητών.
Η ρύθμιση αυτά θα αφορά τα παλαιά χρέη των ΤΑΑ με τους αθλητές.
Η ρύθμιση αφορά υποθέσεις δικαστικές και μη και το χρονικό διάστημα διακανονισμού ορίστηκε στα τρία έτη. Επίσης συζητήθηκαν και οι κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης του συγκεκριμένου διακανονισμού.

Σύστημα πρωταθλήματος
Στα Play Offs θα συμμετάσχουν οι 8 πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, χωρισμένες σε δύο γκρουπ 1-4 & 5-8.
Στο γκρουπ 1-4, οι ημιτελικοί θα κριθούν στις δύο νίκες, ενώ ο τελικός θα κριθεί στις τρεις νίκες με το σύστημα που εφαρμόστηκε και στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011 (οι 2 πρώτοι αγώνες θα διεξάγονται στην έδρα του καλύτερου βαθμολογικά, οι επόμενοι δύο στην έδρα του υποδεέστερου βαθμολογικά και εφόσον χρειαστεί 5ος αγώνας αυτός θα διεξαχθεί στην έδρα του καλύτερου βαθμολογικά).
Για τις θέσεις 5-8, οι τέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην έδρα της ομάδας που θα καταλάβει την 5η θέση στην κανονική περίοδο με νοκ άουτ αγώνες 5-8, 6-7 και οι νικητές στον ‘τελικό' του γκρουπ.
Ο νικητής του συγκεκριμένου γκρουπ θα αντιμετωπίσει την 4η ομάδα μετά τη διεξαγωγή των ημιτελικών.
Οσον αφορά τον υποβιβασμό, ο 12ος της κανονικής περιόδου θα υποβιβάζεται στην Α2, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 9-11 θα αγωνιστούν στα Play Outs.

Επίσης επιβεβαιώθηκε η υπογραφή της νέας τριετούς σύμβασης με το τηλεοπτικό δίκτυο Novasports.

Αποφασίστηκε να υπάρξει επαφή με την ΟΠΑΠ ΑΕ προκειμένου να εγκριθεί κονδύλι για τις δαπάνες που αφορούν τη διαιτησία του επόμενου πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον ΟΠΑΠ στον συγκεκριμένο τομέα η ΕΣΑΠ θα προτείνει στα όργανα της διαιτησίας νέα συμφωνία, προσαρμοσμένης τις δυσοίωνες υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες.

Ορίστηκαν οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση και την εγγυοδοσία των ΤΑΑ, όπως επίσης και εγκρίθηκε η διαδικασία ελέγχου των προϋπολογισμών των ΤΑΑ και ο θεσμός του salary cap.

Αποφασίστηκε το πλάνο λειτουργίας της ΕΣΑΠ και των ΤΑΑ στο τομέα των μάρκετινγκ και της επικοινωνίας σε συνεργασία με την εταιρία Choose .

Αποφασίστηκε η ΕΣΑΠ να καλύψει τα έξοδα της προετοιμασίας της Εθνικής Παίδων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος να ολοκληρωθεί στο επόμενο ΔΣ και αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός summer camp επαγγελματιών αλλοδαπών αθλητών, με την απαραίτητη παρουσία όλων των προπονητών της Volleyleague.

Διαβάστε επίσης

Ένα στα δύο

Ένα στα δύο

Η Εθνική Γυναικών πήρε την πρώτη νίκη της στον Ευρωπαϊκό Λιγκ, με 3-2 επί της Ισπανίας στον Πύργο, ενώ οι Άνδρες ηττήθηκαν από τους Ίβηρες με 3-1.

«Προπονήσεις με τρία παιδιά...»

«Προπονήσεις με τρία παιδιά...»

Μετά από τρεις μήνες απραξίας, οι Παίδες του Ολυμπιακού θα συμμετάσχουν στον Δ' όμιλο της προημιτελικής φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος (16-18/06).