Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένας μποέμ κοντά στον Θρύλο

Ένας μποέμ κοντά στον Θρύλο
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 - 01:19

Την τελική τους πρόταση στον Μάρεκ Νοβότνι υπέβαλαν οι διοικούντες την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού και περιμένουν απάντηση το συντομότερο δυνατό.

Ο Τσέχος ακραίος αποτελεί τον βασικό στόχο για τον αντικαταστάτη του Ρολάντο Ντεσπέιν και εφόσον πει το «ναι» ως προς την προσφορά που του έχουν κάνει οι «ερυθρόλευκοι», θα συζητηθούν οι επιμέρους όροι της συνεργασίας του με την ομάδα του Πειραιά.

Τον Νοβότνι είχε εντοπίσει για πρώτη φορά ο βοηθός του Γιώργου Χριστόπουλου στην ΕΑΠ, Αντώνης Γεράνιος, όταν είχε λάβει μέρος με την Εθνική του σε διεθνές τουρνουά.

Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος είχε δικαιωθεί για την επιλογή του αφού ο 34χρονος είχε ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα, περιέγραψε στον «ΓΑΥΡΟ» της Τετάρτης τον μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού:

«Είναι ένας πολύ καλός ακραίος, με έφεση στο σκοράρισμα. Είναι πολύ δυνατός επιθετικός, αλλά όχι τόσο καλός στην υποδοχή. Αν το είχε δουλέψει, αυτή τη στιγμή θα έπαιζε βασικός στο ιταλικό πρωτάθλημα».

Ο Γεράνιος αναφέρθηκε και στα επιμέρους χαρακτηριστικά του:

«Όπως είπα, στην υποδοχή δεν είναι πολύ δυνατός, αλλά αν έρθει τελικά είμαι σίγουρος ότι ο Γιάννης (σ.σ. Καλμαζίδης) θα το λύσει το θέμα. Δεν έχει, επίσης, τόσο δυνατό μπλοκ αλλά είναι καλός στο σερβίς και στην επίθεση είναι εξαιρετικός. Κάνει τη διαφορά στην “χαλασμένη” μπάλα».

Πάντως, ο Γεράνιος εισήγαγε μία διαφορετική παράμετρο στις διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τον Τσέχο:

«Είναι μποέμ τύπος και ασχολείται με το βόλεϊ από χόμπι. Η οικογένειά του έχει μεγάλη οικονομική άνεση και γι’ αυτό αν δεν βρει το συμβόλαιο που θέλει, περιμένει. Έτσι εξηγείται πώς από την πολωνική Γιαστρέμπσκι συμμετείχε πέρσι στο όχι ιδιαιτέρως ισχυρό πρωτάθλημα της χώρας του».

Διαβάστε επίσης

Παίρνει Χιμένες

Παίρνει Χιμένες

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον 21χρονο διεθνή διαγώνιο Ρόναλντ Χιμένες, ο οποίος θα καλύψει το κενό του Τζούριτς.