Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έγιναν μάγκες Πειραιώτες

Έγιναν μάγκες Πειραιώτες
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 - 21:23

O Γιώργος Πετρέας, ο οποίος έπιασε Λιμάνι την περασμένη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, δεν είναι ο μόνος Ελληνας βολεϊμπολίστας που φρόντισε να εγκαταλείψει έγκαιρα το πράσινο στρατόπεδο και να ακολουθήσει την ασφαλή διαδρομή προς τους τίτλους. Δεκαετίες πριν από τον 25χρονο διεθνή μπλοκέρ, βρήκαν στέγη στον αυτοκράτορα του ελληνικού βόλεϊ μορφές του αθλήματος, που φόρεσαν την ερυθρόλευκη και παρέμειναν πρώτοι μάγκες σηκώνοντας κούπες.

Κώστας Γκουντάκος, Νίκος Ηλιόπουλος, Στέλιος Καζάζης και Ακης Χατζηαντωνίου ήρθαν στη δύση της καριέρας τους στον Ολυμπιακό και επιβραβεύτηκαν με τίτλους. Τον ίδιο δρόμο διάβηκαν, πάνω στα ντουζένια τους, οι Ανδρέας Ανδρεάδης και Ντίμα Φιλίποφ, οι οποίοι και αυτοί βγήκαν κερδισμένοι, αφού εντάχθηκαν στο γκρουπ των πρωταθλητών. Ο «ΓΑΥΡΟΣ» σάς παρουσιάζει σήμερα τους βολεϊμπολίστες, που στη δεύτερη ευκαιρία κατόρθωσαν να επιλέξουν σωστά.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ

Εξέχουσα θέση στη λίστα έχει ασφαλώς ο αρχηγός των τίτλων, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος πήρε τη μεγάλη απόφαση την άνοιξη του 2009 να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Νωρίτερα ο Θρακιώτης μπλοκέρ είχε κωδικοποιήσει το μήνυμα που του είχε στείλει η διοίκηση των «πρασίνων» πως η πενταετής συνεργασία τους είχε λήξει και ότι ήταν πλέον ανεπιθύμητος στην ομάδα.

Ο Ανδρεάδης επιβραβεύτηκε από την πρώτη χρόνια που φόρεσε την ερυθρόλευκη, καθώς στέφθηκε πρωταθλητής παρέα με τον Ιβάν Μίλκοβιτς, καθώς νίκησε στους τελικούς τον ΠΑΟ. Η δεύτερη σεζόν ήταν ακόμη καλύτερη για τον Θρακιώτη άσο, αφού σάρωσε τους εγχώριους τίτλους. Ως αρχηγός του Ολυμπιακού πανηγύρισε το Σούπερ Καπ στις 15 Οκτωβρίου 2010 στη Σαντορίνη, στις 19 Μαρτίου 2011 σήκωσε (μαζί με τον Παπάζογλου) το τρόπαιο του Κυπελλούχου στην Ορεστιάδα και στις 2 Μαΐου στέφθηκε και δεύτερη διαδοχική σεζόν πρωταθλητής.

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης με δηλώσεις του στον «ΓΑΥΡΟ» ξεκαθάρισε πως ήταν συνειδητή η απόφασή του να εγκαταλείψει το «πράσινο καράβι» και να ενταχθεί στη δύναμη του Ολυμπιακού.

«Διαπίστωσα έγκαιρα πως η διοίκηση του ΠΑΟ δεν με ήθελε, γι’ αυτό επέλεξα να έρθω στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας», τόνισε ο διεθνής μπλοκέρ. «Από μικρό παιδί ήμουν Ολυμπιακός. Ηταν η ευκαιρία να αγωνιστώ στην ομάδα που λατρεύω. Η μεταγραφή μου στον Θρύλο, εκτός του ότι ήταν μία συνειδητή απόφαση, ήταν και άλμα στην καριέρα μου».

ΝΤΙΜΑ ΦΙΛΙΠΟΦ

Η μετοχή του Ντίμα Φιλίποφ έκανε συνεχόμενα λίμιτ απ στο χρηματιστήριο του ελληνικού βόλεϊ με το που έπιασε στο Λιμάνι των τίτλων, τον Ολυμπιακό. Με την ερυθρόλευκη φανέλα ο 20χρονος πασαδόρος πανηγύρισε πέρυσι το τρεμπλ και κλήθηκε στην εθνική Ανδρών.

Επί της ουσίας, ο Φιλίποφ ως παίκτης του Θρύλου καθιερώθηκε στα σαλόνια της Α1 Ανδρών. Οσο ανήκε στη δύναμη του ΠΑΟ, ακολουθούσε την προετοιμασία, έπαιζε μόνο σε φιλικά και παρακολουθούσε τα ματς από τον πάγκο, ενώ την τελευταία σεζόν είχε παραχωρηθεί δανεικός στον Επίκουρο για να πάρει χρόνο συμμετοχή.

«Ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην αθλητική μου καριέρα έως τώρα», δήλωσε στον «ΓΑΥΡΟ» ο Φιλίποφ και συμπλήρωσε: «Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον προπονητή μου για την ευκαιρία που μου έδωσαν, ενώ οι τίτλοι που κατέκτησα θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη μου».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΝΤΑΚΟΣ

Ο σημερινός πρόεδρος της ΑΕ Κομοτηνής, Κώστας Γκουντάκος, αποχαιρέτησε τον ΠΑΟ το 1983 και δύο χρόνια αργότερα φόρεσε την ερυθρόλευκη. Ως βολεϊμπολίστας του Ολυμπιακού, πανηγύρισε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα το 1987 και το 1988, ενώ τη μία σεζόν έπαιξε ακραίος και την επόμενη διαγώνιος.

«Υπήρχε πολύ καλό κλίμα στον Ολυμπιακό. Αυτό βοηθούσε να παίρνουμε τα πρωταθλήματα, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε τα μεγάλα ονόματα», δήλωσε ο Γκουντάκος.

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δύο πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό (1987, 1988) πανηγύρισε και ο Νίκος Ηλιόπουλος, μολονότι φόρεσε τη ερυθρόλευκη για πρώτη φορά στα 37 του χρόνια.
«Εφυγα από τον ΠΑΟ μετά από 18 χρόνια με αποδέσμευση», θυμήθηκε ο Ηλιόπουλος και συμπλήρωσε: «Αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό για μία πενταετία, η οποία ήταν αρκετή για να δεθώ και να αγαπήσω την ομάδα».

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΖΗΣ

Μία από τις μετακινήσεις που έκαναν αίσθηση στο ελληνικό βόλεϊ έγινε το 1992, όταν ένας από τους κορυφαίους βολεϊμπολίστες της χώρας, ο Στέλιος Καζάζης απέρριψε την πρόταση του ΠΑΟ για να ενταχθεί στη δύναμη του Ολυμπιακού.

Με την ερυθρόλευκη ο Καζάζης στέφθηκε πρωταθλητής το 1993, ενώ την επόμενη σεζόν (1994) ανέλαβε πόστο στον πάγκο και ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του.

ΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το καλοκαίρι του 2004 ο Ακης Χατζηαντωνίου υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό, επειδή δεν ταίριαζε στη… νοοτροπία των «πρασίνων». Επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Θρύλο και επιβραβεύτηκε τον Μάρτιο του 2005, όταν πανηγύρισε την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Τοπ Τιμς Καπ.

«Μόνο καλά έχω να θυμάμαι από τη θητεία μου στον Ολυμπιακό. Κατέκτησα το Τοπ Τιμς Καπ, ενώ έπαιξα δίπλα σε μεγάλους παίκτες, όπως ο Μιλίνκοβιτς και ο Πρίντι», διευκρίνισε ο Χατζηαντωνίου.

Διαβάστε επίσης

«Γίνεται καλή δουλειά»

«Γίνεται καλή δουλειά»

Στην εξυγίανση του Ερασιτέχνη αναφέρθηκε ο Ανδρέας Ανδρεάδης σε εκδήλωση πριν την κλήρωση της Α1 βόλεϊ...

Θρύλος εναντίον Ντίμα

Θρύλος εναντίον Ντίμα

Φιλική νίκη επί του Στρατού Ξηράς πήρε ο Ολυμπιακός που βρέθηκε απέναντι στον στρατευμένο Ντίμα Φιλίπποφ.

Ανακοίνωσε Νοσέκοβα!

Ανακοίνωσε Νοσέκοβα!

Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τη Σλοβάκα ακραία, την οποία και ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου...