Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σάμπα ή καζαντζόκ

Σάμπα ή καζαντζόκ
Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012 - 03:22

Και οι δύο μετά τον τελικό της Κυριακής (15:00) θα βρεθούν στην Τελετή Λήξης έχοντας κατακτήσει ένα μετάλλιο. «Χρυσή» ολυμπιονίκης, όμως, θα είναι μόνο μία.

Η Βραζιλία και η Ρωσία είναι οι δύο φιναλίστ του ολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ Ανδρών και αμφότερες θέλουν να βάλουν την τελική σφραγίδα τους στη διοργάνωση.

Η «σελεσάο» επικράτησε με 3-0 (25-21, 25-12, 25-21) της Ιταλίας, πιάνοντας κατά διαστήματα εκπληκτική απόδοση, ιδίως στο μπλοκ (10-3). Όσο για την ομάδα του Μπερούτο, ήταν αναμενόμενο με 29 στις 82 επιθέσεις να μην μπορέσει να κοντράρει τη Βραζιλία.

Η «αρκούδα» παραχώρησε ένα σετ στη Βουλγαρία, αλλά ήταν αυτή που πήρε τελικά το εισιτήριο (25-21, 25-15, 23-25, 25-23), με τον Μιχαΐλοφ να «σταματά» στους 25 πόντους.

Οι Βαλκάνιοι έχασαν στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να οδηγήσουν τον αγώνα στο τάι μπρέικ και θα διεκδικήσουν απέναντι στη «σκουάντρα ατζούρα» την Κυριακή (11:30) το χάλκινο.

Για τους Βραζιλιάνους, εκ των οποίων αρκετοί αναμένεται να πουν στο Λονδίνο το αντίο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή είναι η τρίτη σερί παρουσία σε τελικό, μετά το χρυσό στην Αθήνα και το ασημένιο στο Πεκίνο. Συνολικά μετρούν δύο χρυσά σε Αγώνες και με το τρίτο «πιάνουν» ΗΠΑ και Ρωσία που έχουν ένα περισσότερο.

Ρωσία; Όχι ακριβώς. Τελευταία φορά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του πόντιουμ το 1980, στο σπίτι της, ως ΕΣΣΔ. Στο Σίδνεϊ, όπου έλαβε μέρος για τελευταία φορά σε τελικό και πρώτη μετά τη διάσπαση, είχε ηττηθεί από την εκπληκτική Γιουγκοσλαβία. Στις διοργανώσεις που ακολούθησαν αρκέστηκε στο χάλκινο.

Σε τελικό οι δυο τους βρέθηκαν το 2011, του World League. Εκεί η Ρωσία είχε εκθρονίσει τη Βραζιλία. Στον αγώνα του ομίλου τους είχε νικήσει η Βραζιλία. Την Κυριακή όποια ανταπεξέλθει καλύτερα στην πίεση θα είναι και η διάδοχος των ΗΠΑ στην κορυφή.

Διαβάστε επίσης

Κλικ στις «ερυθρόλευκες»!

Κλικ στις «ερυθρόλευκες»!

Διαγωνισμό για την ομορφότερη παρουσία του φιλέ διενεργεί εξειδικευμένο σάιτ για το βόλεϊ και οι Καββαθά, Κοσμά αλλά και Χαντάβα χρειάζονται τις ψήφους των ΓΑΥΡΩΝ!

ΓΑΥΡΟΣ ο Γιορντάνοφ

ΓΑΥΡΟΣ ο Γιορντάνοφ

Ο Βούλγαρος διαγώνιος ανακοινώθηκε και επίσημα πλέον από τη διοίκηση του Ολυμπιακού...