Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζουν στην Ευρώπη!

Συνεχίζουν στην Ευρώπη!
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 - 03:20

Τη δεύτερη νίκη απέναντι στην Τέβα πανηγύρισε την Τετάρτη η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, με 3-0 (25-21, 25-13, 25-17) στο Ρέντη, και από αύριο επικεντρώνεται στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Μετά το 3-0 από την Ουγγαρία οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το χρέος τους και πέρασαν στους «32» του Challenge Cup, όπου αντίπαλος τους (5 και 12 Δεκεμβρίου) θα είναι η πολωνική AZS Μπιάλιστοκ, κάνοντας παράλληλα πρόβα για το ντέρμπι με τις «κιτρινόμαυρες».

O Oλυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά και με εύστοχα τελειώματα στις επιθέσεις προηγήθηκε 8-4. Στη συνέχεια, όμως, από λάθη των «ερυθρόλευκων», αποτέλεσμα των σερβίς της Σέλες, οι Ουγγαρέζες μείωσαν σε 8-7.

Η ομάδα του Πειραιά πήγε με 16-13 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ χάρη σε επιθέσεις της Κοσμά, όμως δεν κατάφερνε να πάρει μεγάλη διαφορά αφού της έλειπε η πίεση από το σερβίς. Συνεχόμενα λάθη έκαναν το σκορ από 21-17, 22-21 και ο Τέλης Σωτήρχος έβαλε την Τέζα αντί της Χριστοδούλου.

Ένα μπλοκ και επίθεση της Λούκοβιτς έφεραν τον Ολυμπιακό στο σετ μπολ, που αξιοποίησε μετά από φάση διαρκείς, η Κοσμά «καρφώνοντας» για το 25-21.

Η Τέβα προηγήθηκε προσωρινά στο δεύτερο σετ, με 4-2, ωστόσο τρεις σερί άσοι της Καββαθά έφεραν μπροστά τον Ολυμπιακό 6-4. Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και πήγαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενες 8-5.

Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκες» ανέκτησαν τον έλεγχο της... τελικής γραμμής, το έργο τους έγινε πολύ ευκολότερο, με αποτέλεσμα στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ να έχουν ευρύ προβάδισμα με 16-10.

Ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να διευρύνει τη διαφορά μέχρι το τέλος του δεύτερου σετ, με την Καββαθά να δυσκολεύει και πάλι την υποδοχή των αντιπάλων ενώ το 25-13 «γράφτηκε» από δύο διαδοχικούς άσους της Λούκοβιτς με τη βοήθεια του φιλέ.

Οι Πειραιώτισσες ξεκίνησαν με αρκετά λάθη στο τρίτο σετ, κυρίως στην υποδοχή και οι φιλοξενούμενες τα εκμεταλλεύτηκαν για να βρεθούν μπροστά στο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7).

Ο Ολυμπιακός «απάντησε» με μπλοκ και καλές επιλογές της Τέζα στο μοίρασμα των επιθέσεων (με αποδέκτρια κυρίως την Τένεβα), έκανε σερί 7-0 και ανέκτησε το προβάδισμα (14-8), το οποίο κράτησε και μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-12).

Ασταμάτητες μέχρι το τέλος, οι «ερυθρόλευκες» πήραν το σετ με 25-17, τη νίκη με 3-0 και το εισιτήριο για τους «32» του Challenge Cup.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τ. Σωτήρχος): Κοσμά 11, Λούκοβιτς 9, Καβαθά 5, Μπλάνκο 8, Χριστοδούλου 1, Τένεβα 16, Κονόμη 1 (λ. 75%)/ Τέζα 4, Μπίλια.
ΤΕΒΑ (Ζ. Λούντβιγκ): Ε. Κρίεγκελ, Νέμεθ 7, Χακλ 3, Ζάκμαρι 9, Ζέλες 3, Σένγκερι 7, Λέκο (λ. 38%) / Λούτερ 1, Μερκόζκι 1, Χάφρα.

Δείτε φάσεις από τον αγώνα των «ερυθρόλευκων» με την Τέβα:

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο ντέρμπι

Το πρώτο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κυριακή την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια (19:00, live streaming στο volleyball.gr)...

«Πετάει» για τη Βοσνία

«Πετάει» για τη Βοσνία

Την Τρίτη το πρωί θα αναχωρήσει για τη Βοσνία ο Θρύλος προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Μλάντοστ την επομένη.