Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα... καλά γονίδια του Θρύλου

Τα... καλά γονίδια του Θρύλου
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012 - 19:45

Ο Μίλαν Γιούρισιτς ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στη νίκη με 3-1 σετ επί του Φοίνικα Σύρου και η απόδοσή του επιβραβεύτηκε με την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη της 8ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ Ανδρών.

Αφιέρωμα στον Σέρβο κεντρικό, που διαδέχτηκε τον συμπαίκτη του Μπόμπι Γιορντάνοφ στη λίστα των MVP, έκανε η ΕΣΑΠ.

Ο Γιούρισιτς (ο οποίος έχει και διαβατήριο του Μαυροβουνίου, αφού αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα της χώρας) είχε 16 πόντους με 11/13 επιθέσεις (85%) και 5 πόντους από μπλοκ (επίσης σε 17 προσπάθειες από τη γραμμή του σερβίς δεν είχε κανένα λάθος).

«Είναι ένα ωραίο δώρο για μένα, αλλά όσο το αξίζω εγώ το αξίζουν και οι συμπαίκτες μου γιατί γενικά παίξαμε καλά σαν ομάδα», είπε αρχικά ο άσος του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε με χιούμορ: «Δεν είναι εύκολο να βγεις MVP όταν είσαι παίκτης του Ολυμπιακού, ειδικά φέτος. Ο Μπόμπι (Γιορντάνοφ) ήδη έχει κερδίσει δύο φορές αυτή τη διάκριση, αλλά στο ματς με τη Σύρο νομίζω ότι δεν ήταν τόσο καλός για να πάρω εγώ το βραβείο (γέλια)».

Όσον αφορά τη δική του εξαιρετική παρουσία (και) στο ματς με τους Συριανούς ο Μίλαν τόνισε: «Στην επίθεση από τη στιγμή που είχαμε καλή υποδοχή τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για όλους μας. Όσον αφορά το μπλοκ είναι και θέμα ημέρας. Εγώ σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ για το καλύτερο, κάποιες φορές τα μπλοκ έρχονται το ένα μετά το άλλο, κάποιες άλλες όμως δεν μπορώ να είμαι τόσο αποτελεσματικός».
Πέρα όμως από την "καλή μέρα", η αλήθεια αποτυπώνεται και στα συνολικά στατιστικά, όπου ο Γιούρισιτς είναι πρώτος μπλοκέρ του πρωταθλήματος (25 συνολικά με 0.89 μπλοκ ανά σετ), αλλά και πρώτος στο ποσοστό επίθεσης.

«Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού τόσο ως παίκτης του Εθνικού παλαιότερα, όσο και πέρσι στην Πάτρα ήμουν πρώτος στην επίθεση και δεύτερος μπλοκέρ. Σίγουρα είναι κάτι εξαιρετικά τιμητικό, αισθάνομαι πραγματικά καλά και νιώθω ότι κάνω σωστά τη δουλειά μου», είπε αρχικά και συμπλήρωσε με νόημα: «Βέβαια μην ξεχνάτε ότι έχω και κάποια εμπειρία από πίσω μου. Μπορεί οι περισσότεροι να με βλέπουν και να υποθέτουν ότι είμαι 25 χρονών (γέλια), αλλά είμαι πλέον 34...».

Όταν τον ρωτήσαμε ποιο είναι το μυστικό και δείχνει τόσο νέος, αρνήθηκε να μας το αποκαλύψει κάνοντας λόγο «για καλά γονίδια», ωστόσο δεν είχε προβλημα να μιλήσει για το μυστικό της επιτυχημένης πορείας του Ολυμπιακού.

«Έχουμε πολύ καλή ομάδα, έχουμε καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες. Από την πρώτη μέρα δουλεύουμε σωστά, όλοι έχουν επαγγελματική νοοτροπία κι όλα τα παραπάνω είναι τα μυστικά της επιτυχίας μας. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχουμε τεράστια διαφορά από κάποιες ομάδες όπως για παράδειγμα ο Φοίνικας Σύρου ή ο Άρης, αλλά έχουμε εμπειρία και στις κρίσιμες στιγμές αυτό μετράει. Πάντως η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, ήδη κάποιες ομάδες κάνουν αλλαγές και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη».

Ο Ολυμπιακός αύριο έχει μπροστά του μια νέα πρόκληση καθώς υποδέχεται την Λέφσκι Σόφιας στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους «32» του Challenge Cup.

«Είναι κάτι νέο, κάτι διαφορετικό αυτά τα παιχνίδια γιατί η Λέφσκι είναι μια πολύ καλή ομάδα κι ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Την έχω αντιμετωπίσει πριν από μια 7ετία όταν εγώ αγωνιζόμουν στην Βοϊβοντίνα και στη Λέφσκι ήταν οι Ζέκοφ, Γιορντάνοφ. Είναι ψηλή ομάδα με έμπειρους, αλλά και ταλαντούχους παίκτες, σίγουρα θα έχουμε δύσκολο έργο και πρέπει να κερδίσουμε για να κάνουμε τη ζωή μιας πιο εύκολη στη ρεβάνς, Ο καλός Ολυμπιακός πάντως παίζοντας χωρίς λάθη, μπορεί να κερδίσει όλες τις ομάδες».

Με τον Ολυμπιακό να είναι ο τρίτος σταθμός στην Ελληνική του καριέρα, ο Μίλαν αισθάνεται σαν στο σπίτι του και στην Αθήνα, αλλά φέτος τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα για τον ίδιο.

«Για μένα η Ελλάδα είναι παντού το ίδιο... Παντού είναι όμορφα κι όλοι οι άνθρωποι φιλικοί και ευχάριστοι. Η κρίση σίγουρα έχει επηρεάσει αρκετά τη ζωή, όμως εξακολουθώ να βλέπω χαμογελαστά πρόσωπα και πιστεύω ότι σύντομα όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο», τόνισε ωστόσο η απουσία της οικογένειας του (η σύζυγος του Ντάτσα μαζί με τον 9άχρονο Λούκας και την 5άχρονη Μίλανα, η οποία γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη είναι στην Σερβία) κάνει τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα: «Μου λείπουν πάρα πολύ, αλλά δεν γινόταν αλλιώς αφού ο Λούκας πρέπει να πάει σχολείο. Τουλάχιστον θα έρθουν όλοι για τις γιορτές και θα τους χαρώ για αρκετές ημέρες».

Διαβάστε επίσης

«Παγίδα το

«Παγίδα το "χρυσό" σετ»

Χριστοφιδέλης, Σμαραγδής στάθηκαν στη ρεβάνς των «32» και ανέφεραν πως θα προσέξουν πάρα πολύ.

Πάει φρέσκος για το... 14άρι

Πάει φρέσκος για το... 14άρι

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Σάββατο τον Μίλωνα (18:00) για την 9η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ Ανδρών με αλλαγές στην εξάδα.

Τριάδα στους κορυφαίους

Τριάδα στους κορυφαίους

Γιούρισιτς, Χριστοφιδέλης και Στεφάνου συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία επτάδα της 8ης αγωνιστικής.

Με δύο απουσίες στην Πολωνία

Με δύο απουσίες στην Πολωνία

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί για την Πολωνία χωρίς Τένεβα, Καββαθά ενόψει του αγώνα με την AZS Μπιάλιστοκ για τους «32» του Challenge Cup.