Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θα δώσουμε την ψυχή μας»

«Θα δώσουμε την ψυχή μας»
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 - 18:00

Την πρώτη... γνωριμία με την κούπα του πρωταθλητή έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Νικολάκης και η αρχηγός του Θρύλου, Στέλλα Χριστοδούλου, στη συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ, παρουσία και των ομολόγων τους της ΑΕΚ, Μανώλη Ρουμελιώτη και Αθηνάς Παπαφωτίου.

Η σειρά των τελικών ξεκινά αύριο, Παρασκευή, από το κλειστό του Ιωνικού Ν.Φ., που βάσει της απόφασης της αθλητικού δικαστή θα είναι άδειο λόγω τιμωρίας (πάντως, το ΑΣΕΑΔ αποφασίζει το απόγευμα σχετικά με την έφεση των «κιτρινόμαυρων»), με τον τίτλο να απονέμεται στις τρεις νίκες.

Πρώτες πήραν τον λόγο οι αρχηγοί των δύο ομάδων, με τη Στέλλα Χριστοδούλου να αναφέρει: «Φτάσαμε στην τελική ευθεία, στους τελικούς με την ΑΕΚ. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, είτε είναι τρία είτε είναι πέντε, αφού δεν ξέρουμε πόσο θα πάει η σειρά. Φυσικά ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει και αυτόν τον τίτλο, είναι πολύ μεγάλο κίνητρο να παίζει για ένα ακόμα πρωτάθλημα. Πέρσι πετύχαμε κάτι δύσκολο, βέβαια είναι μία διαφορετική χρονιά η φετινή, ξέρουμε ότι δεν γίνεται κάθε φορά το ίδιο πράγμα, να γυρνάς ένα πρωτάθλημα. Θέλουμε και φέτος να μπούμε πολύ δυνατά και να φέρουμε και αυτόν τον τίτλο στον Πειραιά».

Η Παπαφωτίου, από την πλευρά της, είπε: «Έφτασε η ώρα των τελικών. Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν. Είναι η κορύφωση του πρωταθλήματος και όλης της χρονιάς. Θέλω να ευχηθώ να είμαστε υγιείς, να γίνουν καλά παιχνίδια και ας κερδίσει ο καλύτερος. Εχουμε το αβαντάζ της έδρας, το οποίο ουσιαστικά εκμηδενίζεται, αφού θα παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών. Από εκεί και πέρα για την ΑΕΚ είναι σημαντικό να κερδίσει, είτε με κόσμο είτε χωρίς, σε οποιαδήποτε έδρα και ελπίζω να το καταφέρουμε φέτος».

Ακολούθως οι δύο αρχηγοί απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις

Οι δυο ομάδες γνωρίζονται καλά μετά από τόσο παιχνίδια. Θεωρείτε ότι υπάρχουν κρυφά όπλα ή εκπλήξεις που μπορεί να επιφυλάξει η μία στην άλλη;

Αθηνά Παπαφωτίου: «Εννοείται ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Δεν έχει σημασία τι έγινε στους αγώνες του πρωταθλήματος, αφού τα πλέι οφ είναι διαφορετική διαδικασία. Για εμένα το σημαντικό είναι ποια ομάδα θα είναι πιο έτοιμη και θα μπορεί να προσαρμοστεί πιο γρήγορα στις συνθήκες του παιχνιδιού».

Στέλλα Χριστοδούλου: «Πλέον οι ομάδες γνωριζόμαστε, δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά και άξια οι δύο ομάδες φτάσαμε εδώ. Είναι θέμα ψυχολογίας, πόσο το θέλει κάθε ομάδα, τι θα βγάλει μέσα στο γήπεδο. Σε κάθε τελικό μετράει η ψυχολογία και η διάθεση των αθλητριών».

Για το ότι ο πρώτος τελικός διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών;

Στέλλα Χριστοδούλου: «Σίγουρα είναι όμορφο να παίζεις με κόσμο σε οποιαδήποτε έδρα και να υπάρχει μια όμορφη ατμόσφαιρα. Αλλά πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια των αθλητριών για να παιχτεί όμορφο βόλεϊ, να υπάρχει ωραίο θέαμα και να είναι γιορτή. Ο αγωνιστικός χώρος είναι για τους αθλητές και αυτό πρέπει να το σέβονται όλοι».

Αθηνά Παπαφωτίου: «Είναι κρίμα εξαιτίας κάποιων συγκεκριμένων ατόμων να χαλάει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και είναι κρίμα στο αποκορύφωμα του πρωταθλήματος να μην μπορούν να μπουν στο γήπεδο ο απλός φίλαθλος κόσμος, οι φίλοι μας, οι οικογένειές μας και οι άνθρωποι που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά. Αυτή η εικόνα αδικεί το βόλεϊ, το προϊόν μας».

Η απουσία του κόσμου της ΑΕΚ θα επηρεάσει την έκβαση του πρώτου αγώνα;

Αθηνά Παπαφωτίου: «Ο κόσμος της ΑΕΚ δίνει πολύ δυναμικό «παρών» εντός έδρας. Για μένα το πλεονέκτημα έδρας είναι ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό που βοηθά την ομάδα που έχει. Από εκεί και πέρα είναι συν ένα παιχνίδι στην αντίπαλη έδρα ή στη δική σου έδρα. Όποιος θέλει να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να παίξει σε οποιαδήποτε έδρα, ανεξαρτήτως παρουσίας κόσμου».

Στέλλα Χριστοδούλου: «Η ΑΕΚ διαθέτει μια από τις πιο καυτές έδρες. Ξέρουμε ότι παίζουμε με μειονέκτημα έδρας, αλλά από εκεί και πέρα οι έδρες είναι για να σπάνε. Πρέπει παίξει καλά είτε στη Φιλαδέλφεια είτε στο Ρέντη για να πάρεις το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα είναι μειονέκτημα για την ΑΕΚ η απουσία του κόσμου, γιατί δίνει ώθηση. Για εμάς είτε με κόσμο είτε χωρίς είναι το ίδιο. Θα δώσουμε την ψυχή μας στον αγωνιστικό χώρο».

Διαβάστε επίσης

«Να πανηγυρίσουμε το δεύτερο»

«Να πανηγυρίσουμε το δεύτερο»

Ο Γιάννης Νικολάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Θρύλος είναι έτοιμος να κατακτήσει το νταμπλ για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Οι ημερομηνίες των τελικών

Οι ημερομηνίες των τελικών

Την Παρασκευή 11 Απριλίου ξεκινά η σειρά των τελικών του Θρύλου με την ΑΕΚ και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 2 Μαΐου.

«Πρόκριση στα Βριλήσσια»

«Πρόκριση στα Βριλήσσια»

Η Αρέτα Κονόμη, η Ράντι Τένεβα και η Σοφία Κοσμά στην κάμερα του gavros.gr μετά τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό με τα Βριλήσσια.