Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

H αντίπαλος του Ολυμπιακού

H αντίπαλος του Ολυμπιακού
Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014 - 00:35

Η Ποζογίλνιτσα συμμετέχει για δεύτερη σερί χρονιά στο Champions League, όπου η πρώτη νίκη της στον θεσμό ήταν με τη μετέπειτα φιναλίστ του ρωσικού πρωταθλήματος, Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ. Ο προπονητής της, Μπόγκνταν Κότνικ αναφέρθηκε στο μεγάλο ευρωπαϊκό όνομα του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να γίνει ένας καλός αγώνας, ανάλογος ενός τόσο δυνατού και φημισμένου αντιπάλου. Εχω εμπιστοσύνη πως οι παίκτες μου θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να αδράξουν τη στιγμή».

Περίπου 2.000 φίλαθλοι της Ποζογίλνιτσα αναμένεται να βρεθούν στο Κλάγκενφουρτ και να δημιουργήσουν καυτή ατμόσφαιρα. «Αν διατηρηθούν στα τελευταία επίπεδα, είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μας μπορούν να νικήσουν τον Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση, το κλειστό θα τρέμει» εκτίμησε ο γενικός διευθυντής της δευτεραθλήτριας Αυστρίας, Μάρτιν Μίχου, καταλήγοντας: «Ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος, με τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση θα προωθήσουμε το αυστριακό βόλεϊ και την πόλη του Κλάγκενφουρτ».

Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Το Aich (Dob στα σλοβένικα) είναι ένα μικρό χωριό 160 κατοίκων στα σύνορα της Αυστρίας με την Σλοβενία, τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από την πιο γνωστή αυστριακή κοινότητα της περιοχής, το Μπλάιμπουργκ, όπου βρίσκεται κανονικά η έδρα της ομάδας, που όμως δεν πληροί τις προδιαγραφές τις CEV και για τον λόγο αυτό για το Champions League θα χρησιμοποιηθεί το «BSH Sportpark» του Κλάγκενφουρτ. Δεν υπάρχει κάποιο πανδοχείο στο χωριό, παρά μόνο 2 εκκλησίες, μια εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης… και μια ομάδα βόλεϊ!

Η Posojilnica Aich/Dob, ιδρύθηκε το 1982 και αγωνίζονταν στο γυμναστήριο του πνευματικού κέντρου του Μπλάιμπουργκ μέχρι την άνοδο στην πρώτη κατηγορία όταν και δεν πληρούσε πλέον τις προδιαγραφές και μετακόμισε στο Σλοβένικο προάστιο Prevalje. Από το 2012 αγωνίζεται στο νεόδμητο κλειστό γυμναστήριο του Μπλάιμπουργκ. Τα τμήματα που καλλιεργεί είναι το βόλεϊ Ανδρών, βόλεϊ Γυναικών και το τένις.

Η άνοδος στην πρώτη κατηγορία ήρθε εννέα μόλις χρόνια μετά την ίδρυση της ομάδας, το 1991 και από τότε μέχρι και σήμερα τερματίζει πάντοτε μέσα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Έχει αγωνισθεί 12 φορές στα κύπελλα Ευρώπης ενώ το 2011 τερμάτισε στην τρίτη θέση του CEV Challenge Cup. Οι περισσότερες επιτυχίες για την ομάδα, έχουν έρθει μετά την συμμετοχή της για πρώτη φορά στον τελικό του πρωταθλήματος τον Μάρτιο του 2011.

Αναλυτικα:

2013-14
Δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Αυστρίας
Δεύτερη θέση στο MEVZA Final 4
Πρώτη συμμετοχή στο CEV Champions League

2012-13
Πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Αυστρίας
Δεύτερη θέση στο MEVZA Final 4

2011-12
Δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Αυστρίας

2010-11
Δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Αυστρίας
Τρίτη θέση στο Challenge Cup
Συμμετοχή στο MEVZA Final 4

Διαβάστε επίσης

«Κλειδί το σερβίς»

«Κλειδί το σερβίς»

Ο Δημήτρης Καζάζης θεωρεί πως η νίκη με την Ποζογίλνιτσα είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας.

Πρόβα Ευρώπης

Πρόβα Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός θέλει να διπλασιάσει τις εγχώριες νίκες του πριν τον πρώτο αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ.