Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Την «πάτησε» στην Κηφισιά

Την «πάτησε» στην Κηφισιά
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 - 10:55

Η Κηφισιά είναι ο «κακός... δαίμονας» του Ολυμπιακού κι αυτό επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά! Ο Θρύλος ηττήθηκε στο Ζηρίνειο με 3-1 σετ (25-22, 22-25, 25-23, 29-27), αποτέλεσμα που τον έριξε από την κορυφή.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν την ατυχία τους, καθώς ο Ντιάτσκοφ που μπήκε στο δεύτερο σετ κι έκανε τη διαφορά, αποχώρησε με ενοχλήσεις, ενώ στο τέταρτο σετ απώλεσαν τρία σετ μπολ που είχαν και δεν τα κατάφεραν. Και μέσα σε όλα, τα λάθη στοίχησαν για μια ακόμα φορά με τον Θρύλο να έχει πάρα πολλά χαμένα σερβίς αλλά και να έχει θέματα στην υποδοχή σε καίρια σημεία!

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, αλλά δεν ήταν καλός στην επίθεση. Έπαιρνε πόντους κυρίως από τον πρώτο χρόνο, με Γιούρισιτς και Κόιστρα. Η Κηφισιά βασίστηκε για μια ακόμα φορά στον Γιοβάνοβιτς και τον Φερέρα που ανέβηκε μετά τα μισά το σετ. Στα καίρια σημεία ήταν καλοί οι γηπεδούχοι στο μπλοκ και έκανε το 1-0 (25-22), με τρεις σερί πόντους. Ανάλογο το σκηνικό και στο δεύτερο.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 18-16. Εκεί ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 3-0, πέρασε 18-19 με τον Ντιάτσκοφ να κάνει τη διαφορά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πλέον καλύτεροι στο μπλοκ, πίεσαν πολύ το σερβίς και την υποδοχή της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν με τον πόντο του Ντιάτσκοφ (22-25).

Το τρίτο σετ ήταν ως επί το πλείστον καταστροφικό για τον Ολυμπιακό. Αφενός οι ενοχλήσεις που είχε ο Ντιάτσκοφ που αποχώρησε, αφετέρου το πρόβλημα και πάλι στην επίθεση με τον πρώτο χρόνο να λείπει από το παιχνίδι του Θρύλου. Τα λάθη ήταν πολλά, η Κηφισιά είχε τις... απαντήσεις στον τρόπο που αγωνίζονταν οι «ερυθρόλευκοι» που δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις. Στο τέλος του σετ πήγαν οι παίκτες του Καζάζη να κάνουν την αντεπίθεσή τους, αλλά το μόνο που πέτυχαν ήταν να πλησιάσουν στο 24-23, για να χάσουν το σετ με 25-23.

Στο τέταρτο σετ η ψυχρολουσία ήταν μεγάλη. Φοβερό σερί 0-7, με τον Ολυμπιακό να γυρίζει το 5-3 σε 5-10 και να δείχνει ικανός να «καθαρίσει» εύκολα το σετ. Ο Θρύλος είχε το πάνω χέρι έως το 19-21, αλλά εκεί τα λάθη στην υποδοχή ήταν καθοριστικά. Η Κηφισιά πίεσε πολύ την υποδοχή των «ερυθρολεύκων» που έκαναν και πολλά λάθη ακόμα και στην πάσα. Και μέσα σε όλα, τρία χαμένα σετ μπολ στο 23-24, στο 24-25 και στο 25-26!

Εκεί φάνηκε ο Θρύλος να ξεμένει από δυνάμεις, περισσότερο ψυχολογικές παρά σωματικές, και να χάνει το σετ με 29-27, μαζί και την πρώτη θέση. Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν το προσεχές Σάββατο, στον ημιτελικό του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας στη Σύρο.

Διαβάστε επίσης

Προεδρικές «ντόπες»

Προεδρικές «ντόπες»

Το σύνθημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου έσπευσε να δώσει ο Μιχάλης Κουντούρης ενόψει του Final-4 της Σύρου.

«Το καλύτερο Final-4»

«Το καλύτερο Final-4»

Την άποψη ότι θα διεξαχθεί το κορυφαίο Final-4 Κυπέλλου των τελευταίων ετών εξέφρασαν οι διοργανωτές.

Περίπατο τα κορίτσια

Περίπατο τα κορίτσια

Οι Κορασίδες Α’ του Ολυμπιακού προκρίθηκαν στο Final 4 της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α με το 3-0 σετ επί του Σαρωνικού...

Πρωτιά μέσω Νάξου!

Πρωτιά μέσω Νάξου!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 τον Πανναξιακό στη Νάξο και σχεδόν έχει κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.