Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εύκολα 3-0 οι «ερυθρόλευκες»

Εύκολα 3-0 οι «ερυθρόλευκες»
Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 - 21:55

Το πρώτο βήμα το έκαναν τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα, οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν 3-0 σετ (25-17, 25-19, 25-21) τις «πράσινες» στο Ρέντη, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» κι έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών. Με κορυφαίες την Μπραμπόροβα και τη Γιώτα.

Οι Κυπελλούχες Ελλάδας έδειξαν πόσο πολύ θέλουν την κούπα του πρωταθλητή, αλλά κι ένα ακόμα νταμπλ. Πλέον οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή, στις 20:00, στο κλειστό της Κυψέλης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά τον πρώτο τελικό. Με «όπλο» το σερβίς από την Μπραμπόροβα, έκανε το 0-1 σε 5-1. Εκεί κάπου υπήρξε μια πρόσκαιρη χαλάρωση (5-4), αλλά η τάξη αποκαταστάθηκε (8-4). Αυτή η διαφορά των 4 πόντων διατηρήθηκε για να φτάσει και στο +5 στην πορεία (17-12). Πίεση στο σερβίς και το μπλοκ να έχει διαβάσει το παιχνίδι του ΠΑΟ, με αποτέλεσμα ο Θρύλος να πάρει 5-1 πόντους από το μπλοκ και αντίστοιχους από άσσους. Καλή εμφάνιση και από τη Βέσοβιτς που έδωσε πόντους, ενώ Νέσοβιτς και Γιώτα είχαν συνεισφορά στο φιλέ για το 25-17.

Ανάλογο το σκηνικό και στο δεύτερο σετ του ματς στο Ρέντη. Από την αρχή η ομάδα του Νικολάκη πήρε τα ηνία στο ματς και είχε το πάνω... χέρι. Η υπεροχή στο σερβίς, αφενός με τους άσσος, αφετέρου το γεγονός ότι χάλασε την υποδοχή από πλευράς ΠΑΟ έκριναν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του σετ. Η Μπραμπόροβα συνέχισε να είναι το πρώτο «βιολί» στην «ερυθρόλευκη» επίθεση. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και η Γιώτα. Τόσο επιθετικά όσο και στο μπλοκ. Κι αυτό ήταν σημείο κλειδί για την πορεία του σετ και του πρώτου τελικού. Η διαφορά από τους 3 πόντους (12-9) πήγε στους 8 (17-9) με ένα σερί 5-0 από την πλευρά των «ερυθρολεύκων» και κάπου εκεί όλα τελείωσαν, πριν φτάσουμε στο 25-19 με τη Νέσοβιτς να παίρνει τους τελευταίους πόντους.

Στο τρίτο σετ τα κορίτσια του Ολυμπιακού χαλάρωσαν λίγο, ενώ οι «πράσινες» βελτιώθηκαν με πρωταγωνίστρια τη Χρήστου που ήρθε από τον πάγκο και έδωσε πολλούς πόντους. Ο ΠΑΟ προηγήθηκε στην αρχή 1-4, αλλά σταδιακά οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να «μαζέψουν» το σκορ, να ισοφαρίσουν (5-5) και να περάσουν και μπροστά με δύο πόντους (10-8). Από εκείνο το σημείο το σετ έμοιαζε με τα δύο προηγούμενα. Ο Θρύλος σε ρόλο οδηγού και ο ΠΑΟ να ακολουθεί. Η τριάδα Γιώτα, Νέσοβιτς και Μπραμπόροβα ήταν σταθερά καλές, ενώ ανέβηκε και η Βέσοβιτς, με την Κονόμη να κάνει πολύ καλή δουλειά στην πίσω ζώνη και την υποδοχή για το 25-21 και το 3-0 στα σετ.

Τα σετ: 25-17, 25-19, 25-21.

Διαβάστε επίσης

«Πολύ μεγάλο κίνητρο»

«Πολύ μεγάλο κίνητρο»

Ο Δημήτρης Καζάζης τόνισε πως χρειάζεται συγκέντρωση και αποφασιστικότητα στους τελικούς με τον ΠΑΟΚ...

Για το πρώτο βήμα!

Για το πρώτο βήμα!

Ο πρώτος ημιτελικός της Α1 βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, διεξάγεται (Live από το gavros.gr στις 20:30/NS3), στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, με τον Θρύλο να θέλει τη νίκη.