Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ραντεβού με την ιστορία οι Νέοι του Ολυμπιακού

Ραντεβού με την ιστορία οι Νέοι του Ολυμπιακού
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 - 21:38

Ραντεβού με την ιστορία έχουν το απόγευμα της Τετάρτης οι Νέοι του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Τετάρτη 17:00 (Cosmote Sport 7), την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Youth League, με μοναδικό στόχο τη νίκη η οποία θα τους βάλει στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός έχει μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου να κοντράρει τον εκπρόσωπο της καλύτερης Ακαδημίας στον κόσμο και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα τον διατηρήσει ζωντανό για την πρόκριση. Οι Νέοι του Θρύλου, προπονήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, στο Προπονητικό Κέντρο της Μπαρτσελόνα, και μάλιστα και σε γήπεδο το οποίο χρησιμοποιεί και η μεγάλη ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Βούζας έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του και ζήτησε στην τελευταία προπόνηση να είναι προσεκτικοί σε κάθε φάση και να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους. «Πιστεύω σ’ εσάς αλλά θέλω να παίξετε για τον Ολυμπιακό και την ιστορία μας. Παίζουμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα αλλά πρέπει να καταλάβετε πως φοράτε τη φανέλα μιας σπουδαίας ομάδας. Σας θέλω μάχιμους», είπε μεταξύ άλλων στους παίκτες ο κ. Βούζας.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει δώσε ποτέ επίσημο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα αλλά έχει παίξει μαζί της το 2016 στο τουρνουά «Future» του Άγιαξ στο Άμστερνταμ, Πολλοί από τους παίκτες των δυο ομάδων θ’ αγωνιστούν και την Τετάρτη στο «Mini Estadi». Για την ιστορία μας η ομάδα του Ολυμπιακού είχε ηττηθεί με 2-0 από την Μπαρτσελόνα.

Ένας από τους παίκτες που είχαν αγωνιστεί σ’ εκείνο το φιλικό ήταν ο Γιώργος Αγιώτης. Ο νεαρός αμυντικός θυμάται και μιλάει και για το παιχνίδι του Youth League: «Το θυμάμαι αυτό το ματς. Δεν ήμασταν κακοί τότε απλά είχαμε πολλές απουσίες εκείνο το διάστημα. Μιλάω με τους συμπαίκτες μου και πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλά με την Μπαρττσελόνα. Σαφώς και είναι μια ομάδα-ορχήστρα αλλά και εμείς έχουμε ταλέντο και ιστορία. Πιστεύω στην ομάδα μας».

Διαβάστε επίσης

Χρήσιμο μάθημα και πολύτιμες εμπειρίες

Χρήσιμο μάθημα και πολύτιμες εμπειρίες

Οι Νέοι του Ολυμπιακού τα έδωσαν όλα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά ηττήθηκαν με 5-0 - Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με 10 παίκτες στο δεύτερο μέρος, καθώς στο 44’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λάμπρου.