Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το τέλος του Σιδηρόπουλου στην Ευρώπη

Το τέλος του Σιδηρόπουλου στην Ευρώπη
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 - 23:53

Η UEFA ανακοίνωσε τους διαιτητές, μαζί με τους τέταρτους, τους VAR και τους βοηθούς που επιλέχθηκαν για τους αγώνες της τελικής φάσης του Euro 2024, στα γήπεδα της Γερμανίας. Επιλέχθηκαν 19 ρέφερι για να σφυρίξουν τους 51 αγώνες, ο ένας είναι ο Αργεντινός Τέλιο, οι υπόλοιποι 18 είναι Ευρωπαίοι, όμως μεταξύ αυτών δεν συμπεριλαμβάνεται ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Αν και ρέφερι της ελίτ κατηγορίας δεν έχει πάει σε μεγάλη διοργάνωση, δεν έχει σφυρίξει καν ημιτελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, δεν συζητάμε για τελικό! Ο Σιδηρόπουλος δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε μεταξύ των 12 τέταρτων διαιτητών, αν και έχουν συμπεριλάβει δυο Σλοβένους (ο ένας είναι ο Ομπρένοβιτς που σφύριξε Αρης-Ολυμπιακός), δυο Ουκρανούς, δυο Λιθουανούς και δυο από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Ο Σιδηρόπουλος είναι 45 ετών και έχει κλείσει ο κύκλος του στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά δεν θέλει να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του! Αν και δεν σφυρίζει ντέρμπι στην Ελλάδα, άλλωστε δεν είναι κοινής αποδοχής, ενώ στην Ευρώπη τον «υποβίβασαν» καθώς τον όρισαν μόνο σε αγώνες για το Conference League, όπου κι εκεί δεν απέφυγε τα λάθη! Αρα, είναι τυπικά στην ελίτ κατηγορία.

Οι 18 Ευρωπαίοι ρέφερι που θα σφυρίξουν αγώνες είναι οι: Όλιβερ και Τέιλορ (Αγγλοι), Λετεσιέ και Τουρπέν (Γάλλοι), Ζίμπερτ και Τσβάιερ (Γερμανοί), Γκουίντα και Ορσάτο (Ιταλοί), Ζιλ Μανθάνο (Ισπανός), Μακέλι (Ολλανδός), Μαρτσίνιακ (Πολωνός), Σοάρες Ντίας (Πορτογάλος), Κόβακς (Ρουμάνος), Κρούζλιακ (Σλοβάκος), Βίντσιτς (Σλοβένος), Νίμπεργκ (Σουηδός), Σέρερ (Ελβετός), Μέλερ (Τούρκος). Και ο Αργεντινός Τέγιο.

Διαβάστε επίσης