Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τρομερή εμπειρία!»

«Τρομερή εμπειρία!»
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017 - 16:43

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού μίλησε ο Γιώργος Ξενιτίδης, με αφορμή το πέσιμο της αυλαίας του Youth League. Χαρακτήρισε τη διοργάνωση «σχολείο», όπου όλοι αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες και σημείωσε πως τους δίδαξε πως όλοι θα πρέπει να τα δίνουν όλα και πάντα. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η ομάδα θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο olympiacos.org

Μια ημέρα μετά από τον τελευταίο αγώνα στο Youth League. Η ομάδα αποκλείστηκε αλλά κέρδισε τη Γιουβέντους στο φινάλε. Τι μένει;
«Μένει η φοβερή μας προσπάθεια. Το Youth League είναι σχολείο για όλους μας και είμαστε τυχεροί που είμαστε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και παίζουμε σε τόσο σπουδαία παιχνίδια. Η τελευταία εικόνα είναι καλή».

Τι σκέψεις έκανες όταν έγινε η κλήρωση και τι σκέψεις όταν τελείωσε το «ταξίδι»;
«Όταν έγινε η κλήρωση και είδα ότι είχαμε απέναντι μας την Μπαρτσελόνα, την Γιουβέντους και την Σπόρτινγκ είπαμε όλα τα παιδιά πως είναι τρομερά δύσκολη αλλά και ότι είναι μια πρόκληση γι’ όλους. Μια πρόκληση να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας και να δείξουμε το καλό μας επίπεδο».

Θεωρείς ότι ανταποκριθήκατε σ’ αυτή την πρόκληση;
«Εάν εξαιρέσεις τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα θα πω ναι. Για μένα η πρόκριση χάθηκε στο Τορίνο. Εκεί θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει. Πληρώσαμε όμως τα λάθη μας. Η ουσία είναι ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι η ομάδα ήταν καλύτερη. Τώρα τι μένει στο τέλος; Θα πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι».

Τι σας δίδαξε το Youth League;
«Μας δίδαξε ότι πρέπει σε κάθε παιχνίδι να τα δίνουμε όλα. Μας έδωσε κίνητρο να βελτιωνόμαστε συνέχεια».

Η Ευρώπη τελείωσε και τώρα το ενδιαφέρον είναι μόνο στο πρωτάθλημα. Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρει να το κατακτήσει η ομάδα;
«Ναι. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα αλλά έχουμε ξεκινήσει την αντεπίθεση μας. Σίγουρα σ’ αυτό μας βοήθησε και το Youth League. Δουλέψαμε πιο σκληρά, ξεπεράσαμε τα όρια μας, αποκτήσαμε ψυχολογία, γίναμε ομάδα. Στόχος είναι το πρωτάθλημα και θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε επίσης

Ντεμπούτο στην Κ20 για τον Μπουλάρι

Ντεμπούτο στην Κ20 για τον Μπουλάρι

Ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στο ματς των Νέων κόντρα στην Γιουβέντους, πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του συγκεκριμένου τμήματος της Ακαδημίας.

«Επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα»

«Επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα»

Ο Βασίλης Βούζας μίλησε για την πορεία του Ολυμπιακού στο Youth League, ενώ ανέφερε ότι πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στο εγχώριο πρωτάθλημα.