Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η καρδιά του Ολυμπιακού «χτυπάει» και στη Νέα Υόρκη!

Η καρδιά του Ολυμπιακού «χτυπάει» και στη Νέα Υόρκη!
Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022 - 00:14

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να αναπτύξει το δίκτυο των σχολών ποδοσφαίρου και στο εξωτερικό. Εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να έχει σχολές σε διάφορα σημεία του κόσμου, όπως είναι αυτό της Νέας Υόρκης στην Αμερική!

Εκεί όπου τα ελληνόπουλα και όχι μόνο μαθαίνουν τι σημαίνει Ολυμπιακός και φορούν με περηφάνια τα ερυθρόλευκα χρώματα.

Η σχολή του Θρύλου από τη Νέα Υόρκη ήρθε στην Ελλάδα και επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις στο Ρέντη, αλλά και το Καραϊσκάκη, ενώ έπαιξε και διάφορα φιλικά με ομάδες της «ερυθρόλευκης» ακαδημίας, αλλά και σχολές από την Ελλάδα.

Το gavros.gr μίλησε με τους ανθρώπους της σχολής και συγκεκριμένα με τον ιδιοκτήτη, Σωκράτη Σέλλα, ο οποίος αναφέρθηκε και για το εγχείρημα αυτό στην Αμερική, αλλά και τα όσα έζησαν τα παιδιά και οι γονείς στην Ελλάδα.

Ο Σωκράτης Σέλλας, αρχικά απάντησε στο ερώτημα «γιατί σχολή του Ολυμπιακού»: «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου ο μπαμπάς μου ήταν Ολυμπιακός, έτσι και εγώ ακολούθησα την ομάδα και ήθελα να κάνω μια Ακαδημία στη Νέα Υόρκη για να μεγαλώσω το όνομα του Ολυμπιακού στην Αμερική. Όλοι οι Έλληνες της Αμερικής ξέρουν τον Ολυμπιακό, αλλά ήθελα να μάθουν ακόμη περισσότερα, όπως και οι Αμερικάνοι. Πιο πριν ήμασταν η Ακαδημία Δόξα και θέλαμε να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο και είπαμε να φέρουμε τον Ολυμπιακό στη Νέα Υόρκη και να μάθουν τα ελληνοπουλα περισσότερα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Έγινε αποδεκτό απ' όλους αυτό και ένας λόγος που ήρθαμε στην Ελλάδα ήταν γιατί ήθελαν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να μάθουν τι είναι "Ολυμπιακός".

Στην Ελλάδα όλοι όσοι ήρθαν μαζί μας, έμαθαν ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος και φάνηκε αυτό με τον τρόπο που μας φιλοξένησαν οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά και όλα όσα είδαμε. Ήταν κάτι το τρομερό, ο Ολυμπιακός μας άνοιξε τις πόρτες του στο Καραϊσκάκη και στο Ρέντη. Θα έπρεπε να δείτε τα παιδιά και τους γονείς πως έκαναν στην μπουτίκ όταν πήγαμε. Όλοι ήθελαν να παρουν κάτι Ολυμπιακό και αγάπησαν ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό με αυτά που είδαν».

Σχολή με 220 παιδιά και αρκετό ταλέντο!

Αναφορικά με το πόσα παιδιά υπάρχουν στη σχολή και αν έχουν ξεχωρίσει κάποιοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν στον Ολυμπιακό, τόνισε ο Σωκράτης Σέλλας:

«Δεν έχουμε ούτε έναν χρόνο λειτουργίας και έχουμε καταφέρει να έχουμε 220 παιδιά στη σχολή μας. Θεωρώ πως είμαστε μία από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Είμαστε οργανωμένοι αρκετά θεωρώ.

Αν υπάρχει κάποιο ταλέντο που πιστεύουμε ότι μπορεί να ανταποκριθεί, ακόμηα και αύριο τον στέλνουμε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Έχουμε ένα καλό επίπεδο προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε στον Ολυμπιακό πράγματα. Έχουμε πολλούς παίκτες στην Αμερική και με τα όσα είδα στην Ελλάδα έχουμε παιδιά τα οποία μπορούν να ανταποκριθουν. Τα παιδιά μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα γιατί όλοι έχουν στο μυαλό τους να γίνουν ποδοσφαιριστές. Δίνουμε στα παιδιά δύο δρόμους, ετοιμάζουμε το παιδι για το κολέγιο ή να στείλουμε κάποιο παιδί στην Ελλάδα για να παίξει.

Έχουμε δύο καλούς παίκτες στην Κ13 οι οποίοι ήρθαν και στην Ελλάδα τώρα στην επίσκεψή μας, αλλά έχουμε καλούς παίκτες στο τμήμα που είναι γεννημένοι το 2005».

«Περήφανοι που είμαστε στον Ολυμπιακό»

Η συζήτηση πήγε και στις εγκαταστάσεις που διαθέτει η σχολή, αλλά και πως έζησαν τα παιδιά και όχι μόνο τα όσα είδαν σε Καραϊσκάκη και Ρέντη:

«Έχουμε στη Νέα Υόρκη δικό μας γήπεδο και είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν, είναι ιδιωτικές εγκαταστάσεις μέσα σε ένα κολέγιο.

Δεν περιμέναμε να ανοίξει ο Ολυμπιακός τις πόρτες του και να μας υποδεχτεί έτσι και είμαστε περήφανοι και ευχαριστημένοι με αυτό. Θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο ο Ολυμπιακός να γίνει ακόμη μεγαλύτερο όνομα στην Αμερική.

Επίσης ένας ακόμη λόγος που φτιάξαμε την ακαδημία, είναι να καταφέρουμε να βάλουμε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα MLS next, το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε επίπεδο ακαδημιών! Αν μπει ο Ολυμπιακός εκεί θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για όλο τον σύλλογο».

President: Socrates Sellas

Vice President: Jay Cho

Youth Coordinator: Selvin Jimenez

Director of Coaching: Gonzalo Sanchez Moreno

Operation Managers: Mabel Gama and Edith Filanoski

Registrar: Lauren Hosford-Cortez

Field Coordinator: Pete Tsapasaris

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης