Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν τα κατάφεραν οι Παίδες

Δεν τα κατάφεραν οι Παίδες
Κυριακή, 14 Μαΐου 2023 - 15:21

Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Κ15 του Ολυμπιακού έχασε με 1-0 από την Κ15 του ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος της Super League που έγινε στο Πανθεσσαλικό και έτσι δεν μπόρεσε να κατακτήσει το δεύτερο σερί και συνολικά πέμπτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Οι «ερυθρόλευκοι» το πάλεψαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης για να διεκδικήσουν τον τίτλο, χωρίς όμως επιτυχία ολοκληρώνοντας έτσι μία αρκετά καλή σεζόν στην οποία έφτασαν μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει χώρους επιθετικά και να έχει την πρώτη του ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Σιδηρόπουλος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας, πέρασε τον Χριστοδουλόπουλο, όμως ο Μπάνος σταμάτησε το πλασέ του πάνω στη γραμμή.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 11′, ο Μεγγίδης πάτησε περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι και ο Σιδηρόπουλος άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ για το 0-1 του τελικού.

Στη συνέχεια η ομάδα του Τάσου Πάντου πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με σημαντικότερη στιγμή εκείνη του Μιχαηλίδη στο 19′, όπου μετά από κάθετη πάσα του Λάνα, όμως ο πρώτος δεν κατάφερε να πλασάρει για την ισοφάριση στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τα σουτ του Κάπελλα και του Καππάτου να περνάνε λίγο έξω από την εστία.

Η μεγαλύτερη στιγμή των «ερυθρόλευκων» ήταν στο 67′ όταν ο Τρικαλιώτης μετά από ατομική ενέργεια, έκανε το σουτ χαμηλά και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πιεστικός και είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μουγγό ελάχιστα πριν το φινάλε του αγώνα με το πλασέ του παίκτη της ομάδας του Πειραιά να καταλήγει άουτ.

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ιδιοκτήτη του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τ. Πάντος): Χριστοδουλόπουλος, Σιώζιος, Καπάτος, Νουχάι, Μπάνος, Λάνα, Τρικαλιώτης, Κάπελας, Μιχαηλίδης, Κότσαλος (49′ Μουγγός), Κάμας (55′ Ξανθόπουλος).

ΠΑΟΚ (Σ. Κωνσταντινίδης): Μητρούσης, Μεγγίδης, Κυριαζίδης, Μόκρης, Μηνασίδης, Κρομμύδας (77′ Λουτζιανιώτης), Κάνιος, Σιδηρόπουλος (80+3′ Καρασαββίδης), Τουρσουνίδης (64′ Καραγκιόζης), Μπέρδος.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός Κ15-ΠΑΟΚ Κ15 0-1 (Τελικό)

Ολυμπιακός Κ15-ΠΑΟΚ Κ15 0-1 (Τελικό)

Πάμε ζωντανά στον Βόλο και στο Πανθεσσαλικό, για να παρακολουθήσουμε την προσπάθεια της «ερυθρόλευκης» Κ15, να σηκώσει ξανά την κούπα του πρωταθλήματος!

Σηκώστε το!

Σηκώστε το!

Οι Παίδες του Θρύλου και του Τάσου Πάντου είναι έτοιμοι να νικήσουν τον ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό (13:30) του πρωταθλήματος υποδομής της Super League.