Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Kόντρα στην Μίλαν για το Ευρωπαϊκό τα «λιοντάρια»!

Kόντρα στην Μίλαν για το Ευρωπαϊκό τα «λιοντάρια»!
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 21:26

Ραντεβού με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Youth League έκλεισε η Μίλαν! Οι «ροσονέρι» έβγαλαν ψυχή, βρήκαν γκολ στις καθυστερήσεις και λύγισαν τελικά στα πέναλτι την Πόρτο με 4-3 (μετά το 2-2 της καν. διάρκειας) για να περάσουν στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 19:00 στη Νιόν με στόχο την ευρω-κούπα!

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε όλη τη διάρκειά του, με το φινάλε της αναμέτρησης να κρύβει πολλές συγκινήσεις. Η Μίλαν μπήκε δυνατά και στο 12’ πήρε προβάδισμα με τον Σκότι. Παρόλα αυτά, οι Πορτογάλοι πήραν τα ηνία και άρχισαν να ανεβαίνουν στο γήπεδο, και βρήκανε το γκολ της ισοφάρισης με πέναλτι του Μεϊρέλες για το 1-1.

Στο 65’, οι «δράκοι» έφεραν τούμπα το ματς με γκολ του Μπρας και πήραν προβάδισμα πρόκρισης. Μάλιστα, οι Πορτογάλοι έδειχναν να κρατούν σφιχτά στα χέρια τους μια σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Youth League, ωστόσο πλήρωσαν μια αμυντική αδράνεια στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Τζερόλι να κλέβει και ο Σίμελχακ να εκτελεί για το 2-2, σοκάροντας την πορτογαλική ομάδα και στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου οι παίκτες της Πόρτο δεν ήταν εύστοχοι, διότι αστόχησαν σε δύο εκτελέσεις, με τον Μεϊρέλες και τον Πίντο Μάρτινς, ενώ οι «ροσονέρι» έχασαν μόλις ένα και επικράτησαν με 4-3 για να κλείσουν ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την κούπα.

Πηγή φωτό: uefa youth league

Διαβάστε επίσης