Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα Θρυλικά «λιοντάρια» γράφουν ιστορία, έτοιμα για το Ευρωπαϊκό!

Τα Θρυλικά «λιοντάρια» γράφουν ιστορία, έτοιμα για το Ευρωπαϊκό!
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 17:05

Μάγκες Πειραιώτες και ψυχάρες έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό! Ο Ολυμπιακός είναι στον μεγάλο τελικό του Youth League! Τα «μωρά» του Συλαϊδόπουλου νίκησαν 3-1 τη Ναντ στη συγκλονιστική διαδικασία των πέναλτι (0-0 κ.δ.) και προκρίθηκαν στον τελικό του Youth League την προσεχή Δευτέρα! Υπερηφάνεια για αυτά τα παιδιά. Όπως το έκανε η πρώτη ομάδα χθες στην Πόλη, το έκαναν με τον ίδιο τρόπο και τα «λιοντάρια» του Θρύλου!

Έτσι παρατάχθηκε κόντρα στη Nαντ

Ο Ολυμπιακός σε σχηματισμό 3-4-2-1 ξεκίνησε με τον Σινά στην εστία, τους Κωνσταντίνο Κωστούλα, Κουτσίδη και Πρεκατέ στην τριάδα της άμυνας ενώ ο Κουτσογούλας με τον Αλαφάκη έπαιξαν ως φουλ μπακ. Οι Μπάκουλας και Μουζακίτης έπαιξαν στη μεσαία γραμμή έχοντας μπροστά τους τον Πνευμονίδη με τον Παπακανέλλλο ενώ ο Μπάμπης Κωστούλας ξεκίνησε στην κορυφή ως φορ.

To πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση και αποφασιστικότητα, για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα του… έλυνε τα πόδια. Οι Πειραιώτες πρέσαραν εντυπωσιακά τους Γάλλους, χωρίς να τους αφήσουν να κυκλοφορούν την μπάλα με άνεση, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Η Ναντ όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, κυκλοφορούσε την μπάλα και δημιούργησε ευκαιρίες. Η πιο χαρακτηριστική ήταν η ευκαιρία των Γάλλων, όταν ο Σίνα απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το μηδέν. Στο 34’, ο Μπάμπης Κωστούλας εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, έκανε το σουτ από τα αριστερά στην περιοχή, απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ναντ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον νεαρό φορ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Κουτσίδης πήρε την κεφαλιά - πάσα στην περιοχή, ο Μπάμπης Κωστούλας έκανε το πλασέ με τη μία, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Κωνσταντίνου Κωστούλα, στον οποίο χτύπησε η μπάλα, μετά από εξέταση στο VAR, με τους «ερυθρόλευκους» να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι Γάλλοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και απείλησαν δις στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ο Σίνα έδωσε την λύση για τους Πειραιώτες με τις δύο επεμβάσεις του. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν εκ νέου τα ηνία του ματς και πίεζαν για το γκολ που θα τους έστελνε στον μεγάλο τελικό. Στο 68’, ο Μουζακίτης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο τερματοφύλακας της Ναντ απέκρουσε, αλλά πάνω στον Παπακανέλλο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 84, έγινε ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Πρεκατές δοκίμασε να σκοράρει με γυριστό, όμως ήταν άστοχος. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Διαδικασία των πέναλτι

0-0: Λετού άουτ

0-0: Ο Μαμπόν απέκρουσε το πέναλτι του Μουζακίτη

0-0: Ο Σίνα απέκρουσε το πέναλτι του Ακαπαντί

0-1: Μπάκουλας

1-1: Τουρέ

1-2: Χ. Κωστούλας

1-2: Λερού στο δοκάρι, απέκρουσε ο Σίνα

1-3: Λιατσικούρας

Ολυμπιακός: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90+3’ Τανούλης), Κουτσογούλας (76’ Λιατσικούρας), Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61’ Δάμα), Χ. Κωστούλας.

Διαβάστε επίσης