Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν τα κατάφεραν οι Παίδες του Θρύλου...

Δεν τα κατάφεραν οι Παίδες του Θρύλου...
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 - 19:59

Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Κ15 του Ολυμπιακού έχασε με 1-0 από την Κ15 του ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος της Super League που έγινε στη Λαμία και έτσι δεν μπόρεσε να κατακτήσει το συνολικά πέμπτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Οι «ερυθρόλευκοι» το πάλεψαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης για να διεκδικήσουν τον τίτλο, χωρίς όμως επιτυχία ολοκληρώνοντας έτσι μία αρκετά καλή σεζόν στην οποία έφτασαν μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος.

Το ματς άρχισε… αναγνωριστικά. Ο Ολυμπιακός μπήκε μαζεμένα, με ηρεμία, με ψυχραιμία και με τακτική προσήλωση. Κέρδισε, σταδιακά, τη «μάχη» του κέντρου και περιόρισε τους τρόπους ανάπτυξης του ΠΑΟΚ. Στο 16’, ο Θρύλος ήταν εκείνος που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με τον Σιώζο. Ο νεαρός δεξιός μπακ έκανε μια επέλαση από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έφερε την μπάλα στο αριστερό και εξαπέλυσε το σουτ, αλλά ο Νικολαΐδης απόκρουσε σε κόρνερ. Λίγα λεπτά μετά, ο Καλπάκης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ταβουλάρη. Τέσσερα λεπτά, ο Σεφερλής μπήκε ωραία στην περιοχή και έκανε το μονοκόμματο σουτ, αλλά απόκρουσε ξανά ο Νικολαΐδης.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα από την ομάδα του Βασίλη Σπέρτου και μάλιστα στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα κατάφερε να προηγηθεί με τον Τοπαλίδη. Η ομάδα του ΠΑΟΚ συνδυάστηκε ωραία, πιάνοντας στον «ύπνο» της άμυνα των Πειραιωτών, με τον Χαλδέζο να κάνει το γύρισμα και τον Τοπαλίδη να σκοράρει με την βοήθεια της κόντρας και του δοκαριού. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, με τον Βασίλη Σπέρτο να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα, ώστε να ανατρέψει το σκορ. Στο 58’, ο Λαζαρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ υπό πίεση, αλλά μπλόκαρε ο Νικολαΐδης. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά, υπήρξαν πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών και καθυστερήσεων από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, με σκοπό να κρατήσουν το προβάδισμα τους και το κατάφεραν παρά την όποια προσπάθεια των «ερυθρόλευκων», με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με το 1-0 υπέρ των «ασπρόμαυρων».

Oλυμπιακός (Σπέρτος): Ταβουλάρης, Τσαλαπατανάκης, Γούσιος, Μάρας, Σιώζος, Γορανίτης (49’ Λαζαρίδης), Παπαγεωργίου, Μωυσιάδης (70’ Μπαγκλογιάννης), Αγγελόπουλος (58’ Χριστίδης), Σεφέρλης (70’ Κωστής), Παναγόπουλος

ΠΑΟΚ (Κωνσταντινίδης): Νικολαΐδης, Καλπάκης, Φιλιππιάδης, Δημητρακόπουλος, Μίσχος, Γκέρτσος, Τσιαλής, Λαζαρίδης, Τοπαλίδης, Σούβλατζης (51’ Μπούκλας), Χαλδέζος

Διαβάστε επίσης

Σηκώστε το! (photo)

Σηκώστε το! (photo)

Οι Παίδες του Θρύλου και του Bασίλη Σπέρτου είναι έτοιμοι να νικήσουν τον ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό (18:00) του πρωταθλήματος υποδομής της Super League.