Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η καλύτερη είδηση για τον Μπέντο

Η καλύτερη είδηση για τον Μπέντο
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 - 18:12

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Μπορεί να μοιάζουν ματς της σειράς, αλλά μόνο τέτοια δεν είναι. Και το είχαμε σημειώσει μια μέρα πριν από τη σέντρα του αγώνα με τον Πλατανιά. Αυτά τα παιχνίδια -έτσι όπως το έχουν κάνει το Κύπελλο- είναι μεν διαδικαστικού χαρακτήρα για την πρόκριση, αλλά είναι πολύ σημαντικά γι’ αυτούς που περιμένουν να δείξουν στον προπονητή ενόψει των αγώνων που ακολουθούν. Και για τους προπονητές που ψάχνουν περισσότερες λύσεις για τη συνέχεια. Καλές και άγιες οι προπονήσεις, αλλά σαν τους αγώνες δεν υπάρχει. Ειδικά απέναντι σε συμμαζεμένες τακτικά ομάδες, όπως είναι ο Πλατανιάς του Παράσχου. Στο φινάλε, λοιπόν, του 90λεπτου μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως την ευκαιρία από τα μαλλιά την άρπαξε ο Πάρντο.

Παίκτης βασικότατος πέρυσι, παίκτης που φέτος έχει ξεκινήσει με το χειρόφρενο σηκωμένο και τη βγάζει κάπου μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Με τα δύο τεμάχια που έβαλε στους Κρητικούς σίγουρα αναγκάζει τον Μπέντο να του δώσει χρόνο το επόμενο χρονικό διάστημα. Εξαιρετικά στοιχεία έδειξε και ο Ρομαό. Τρεχαντήρι και κόφτης στη μεσαία γραμμή, μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες είτε σε δύσκολα ματς, στα οποία ο προπονητής μπορεί να επιλέξει ένα πιο συντηρητικό σχήμα, είτε σε ματς στα οποία ο Ολυμπιακός θα παίζει με στόχο να προφυλάξει το αποτέλεσμα. Να μπει, δηλαδή, στο τελευταίο κομμάτι ενός αγώνα για να κλείσει όλους τους δρόμους που περνούν από τον άξονα.

Στους νικητές της βραδιάς αδιαμφισβήτητα και ο Σιόβας που πρέπει να έβγαλε το ματς χωρίς να κάνει ούτε μισό λάθος. Είναι κάτι τέτοιες περιπτώσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν υπάρχει καλύτερος στόπερ από τον Δημήτρη στο ρόστερ της ομάδας. Τέλος, μια κουβέντα για τον Ομάρ. Οτι είναι με διαφορά ο καλύτερος μπακ που παίζει στην Ελλάδα δεν σηκώνει κουβέντα. Αυτό που κρεμόταν ως απειλή ήταν πόσο του έχει κοστίσει η μεγάλη αποχή από την αγωνιστική δράση. Η απειλή διαλύθηκε, φίλοι μου. Ο Ομάρ παίζει λες και δεν έχει περάσει ούτε μέρα μακριά από την 11άδα. Και αυτή η επιστροφή, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι η καλύτερη είδηση για τον Μπέντο.

Διαβάστε επίσης

Αυτό το ρημαδιασμένο... τσιπάκι!

Αυτό το ρημαδιασμένο... τσιπάκι!

Ο Τόλης Λεούσης, γράφει για τη δυσκολία της χρονιάς να γυρίζει το τσιπ ο Θρύλος από τους αγώνες της Ευρωλίγκας σε αυτούς της Ελλάδας.

Επαγγελματική νίκη με τα δεύτερα

Επαγγελματική νίκη με τα δεύτερα

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι το ιδανικό είναι αυτό που πέτυχε ο Θρύλος: καθαρίζεις το παιχνίδι, ξεκουράζεις παίκτες και τσεκάρεις ποιους μπορείς να υπολογίζεις για τα δύσκολα.