Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαιτησία-σκάνδαλο από τον Μάνταλο στο Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτησία-σκάνδαλο από τον Μάνταλο στο Ολυμπιακό Στάδιο
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 - 17:16

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σούπερ αδικημένος είναι ο Ολυμπιακός από τον διεθνή διαιτητή Σταύρο Μάνταλο (Καβάλας) στο χθεσινό ματς με την ΑΕΚ. Η διαιτησία-σκάνδαλο εκθέτει ακόμη περισσότερο τους αρμόδιους, Τριτσώνη, Κουκουλάκη, που επέλεξαν να στείλουν στο Ολυμπιακό Στάδιο τον κουμπάρο του Παπασταμάτη, αλλά και τη διοικούσα της ομοσπονδίας που βλέπει με απάθεια να αδικείται συστηματικά ο Ολυμπιακός, χωρίς να παίρνει μέτρα. Ας μην ξεχνάμε ότι το δείγμα της φιλοσοφίας του Μάνταλου το είδαμε και στην Ξάνθη, όπου δεν καταλόγισε δύο πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων», εκτός των υπολοίπων λαθών που έκανε.

Απίστευτα πράγματα γίνονται στην ελληνική διαιτησία. Η λέξη απαράδεκτος είναι πολύ λίγη για να χαρακτηρίσει τα διαιτητικά αίσχη του Μάνταλου. Και η διαιτησία είναι μέρος του αγώνα, καθώς αν έδινε το πέναλτι στον Μποτία (39’), οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Χώρια που το ματς ξεκίνησε με απευθείας κόκκινη στον Σιμόες, όμως ο Μάνταλος δεν την έβγαλε ποτέ. Αλλο που δεν ήθελε να αποβάλει τον Ισπανό στο 75’, αν και πριν «έπνιγε» αρκετές κάρτες. Τουλάχιστον 80-20 υπέρ της ΑΕΚ ήταν η διαιτησία του.

Αναλυτικά:

1’: Η σφαλιάρα του Σιμόες στον Φορτούνη ήταν για κόκκινη και δεν έχει σημασία που η φάση ήταν στο 23ο δευτερόλεπτο. Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και η φάση είναι ο ορισμός της αποβολής. Σε αυτήν τη φάση ο Μάνταλος φαίνεται πως έστειλε μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει…

9’: Δεν έδωσε κίτρινη στον Κολοβέτσιο για σκληρό μαρκάρισμα στον Σεμπά, ενώ στην ίδια φάση ο Μάνταλος (ο παίκτης της ΑΕΚ) κλότσησε τον Ιντέγιε, φάση που επίσης ήταν για κάρτα.

13’: Ο Αραούχο χτύπησε τον Μποτία στο στομάχι. Αδιάφορος ο Μάνταλος!!!

19’: Ο Φορτούνης ήταν έτοιμος να οργανώσει επίθεση, από το κέντρο προς την περιοχή της ΑΕΚ, ο Αραούχο και ο Ντίντακ τον κλάδεψαν από πίσω. Ούτε φάουλ δεν έδωσε ο ρέφερι.

24’: Μια επίθεση πήγε χαμένη, επειδή ο ρέφερι καταλόγισε ανύπαρκτο φάουλ του Ελιουνούσι στον Ντίντακ, κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ.

25’: Ο Λαμπρόπουλος ανέκοψε επίθεση του Φορτούνη με τράβηγμα φανέλας. Μόνο φάουλ, και όχι κάρτα, υπέδειξε ο ρέφερι.

27’: Κίτρινη στον Φιγκέιρας για τρικλοποδιά στον Πατίτο, όμως λίγο πριν τον προκάλεσε ο παίκτης της ΑΕΚ, άρα έπρεπε να δει κάρτα.

32’: Μέχρι και την προηγούμενη φάση ο Μάνταλος έκανε «γαργάρα» τις κίτρινες επειδή ήταν για την ΑΕΚ, όμως σε παίκτες του Ολυμπιακού άρχισε να βγάζει. Ετσι κιτρίνισε τον Μποτία (για φάουλ στον Πατίτο) και τον Ντα Κόστα για τις… κοκορομαχίες. Σημειώστε ότι λίγο μετά το ημίωρο τρεις αμυντικοί των «ερυθρόλευκων» έχουν κίτρινη και από την ΑΕΚ έχουν δει οι Αϊντάρεβιτς και Ντίντακ.

36’: Καμία κάρτα δεν έδωσε στον Μπακασέτα για το κλάδεμα στον Μαρτίνς.

45’+3: Δεν… ασχολήθηκε με τον Πατίτο που πήγε πάνω στην μπάλα και δεν άφηνε να εκτελεστεί φάουλ, άρα δεν του έδειξε κίτρινη. Πάλι καλά που δεν του έδωσε και τη σφυρίχτρα!

50’: Η φάση του πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, το οποίο δεν καταλόγισε. Σε εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Λαμπρόπουλος έχει ξεχειλώσει τη φανέλα του Μποτία, τον οποίο τελικά έριξε στο έδαφος. Πρόκειται για διαρκείας τράβηγμα φανέλας και ο ρέφερι Μάνταλος (θράσος;) του έκανε νόημα να σηκωθεί!!!

75’: Θα μπορούσε να αποφύγει τη δεύτερη κίτρινη στον Μποτία. Αρχικά ο Χριστοδουλόπουλος άπλωσε το χέρι του στον Ισπανό και άλλο που δεν ήθελε να πέσει ο παίκτης της ΑΕΚ.

Η… ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΟΥΛ

Τέτοια προστασία στα… δρεπανηφόρα της ΑΕΚ από αυτή στο πρώτο εικοσάλεπτο, δεν έχει ξαναγίνει. Τότε που ο Φορτούνης μόνο πρέπει να μάζεψε περισσότερες από είκοσι… καρατιές χωρίς κανείς να δει ούτε μία κάρτα (σε κάποιες περιπτώσεις δεν σφυρίχτηκε ούτε φάουλ). Αντίθετα κάθε ακούμπημα στους παίκτες της ΑΕΚ ήταν και φάουλ…

Υπήρχε καλύτερος τρόπος από αυτόν για τον Μάνταλο να δείξει ότι «χορεύει» στους ρυθμούς της εξυγίανσης; Με ποιον καλύτερο τρόπο έδειχνε σε ολόκληρο το γήπεδο, αλλά και σε όσους έβλεπαν το ματς στην τηλεόραση, για το τι πρόκειται να συμβεί; Και, στο κάτω-κάτω της γραφής, τι ήθελε ο Φορτούνης και μπήκε στο γήπεδο για να παίξει ποδόσφαιρο; Ρώτησε γι’ αυτό τους παίκτες της ΑΕΚ;

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ… ΚΟΦΤΗΣ

Ο Μάνταλος δεν ξέρει ούτε τις θέσεις που πρέπει να παίρνει μέσα στο γήπεδο και υποτίθεται ότι είναι και διεθνής. Στο 13’ η μπάλα πήγε πάνω του και μετά σε παίκτη της ΑΕΚ, κοντά στην περιοχή της. Ετσι, ο Ολυμπιακός αντί για επίθεση κινδύνεψε από ευκαιρία της ΑΕΚ! Στο 86’, πάλι τα ίδια στην περιοχή της ΑΕΚ και οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μια ακόμη ευκαιρία!!!

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ;

Ο Μάνταλος τα έκανε… μπάχαλο στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός και πάντα με το… χειροκρότημα της προπαγάνδας που στέλνει μηνύματα για το ποιος ρέφερι πρέπει να τιμωρηθεί και ποιος όχι. Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, που στελεχώνουν την παράνομη ΚΕΔ, έχουν κουράγιο να τον τελειώσουν; Εχουν θάρρος να παραιτηθούν ή νομίζουν ότι καλύπτονται από το τριετές συμβόλαιο; Με τις επιλογές των διαιτητών δείχνουν ότι δεν κάνουν εξυγίανση…

Ο… ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΑΚΡΙΒΟΣ

Για γέλια ήταν ο βοηθός Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών). Κι αυτός διεθνής!!! Στο πρώτο ημίχρονο σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις σήκωσε τη σημαία του και μετά την κατέβασε! Αυτό που έκανε, όμως στο 30’ θα πρέπει να ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες της… εξυγίανσης! Ο Αραούχο έχασε ευκαιρία προερχόμενος από τουλάχιστον δυο μέτρα οφσάιντ. Κι εκεί ο Ακρίβος είχε σηκωμένη τη σημαία, αλλά μετά τη κατέβασε. Χάλια και ο δεύτερος βοηθός Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου), ο οποίος ανέκοψε στο 42’ τον Ελιουνούσι με ανύπαρκτο οφσάιντ.

Διαβάστε επίσης

Να πάει και λίγο η μπάλα μπρος

Να πάει και λίγο η μπάλα μπρος

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι απέναντι σε αντιπάλους που νοιάζονται περισσότερο να μη φάνε γκολ, ο Ολυμπιακός γυρνά την μπάλα γύρω-γύρω και μοιάζει να μην ξέρει τι θα την κάνει.

Ηταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο Μάνταλος

Ηταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο Μάνταλος

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι ο ρέφερι από την Καβάλα μπήκε και αυτός στη λίστα με τους κόρακες που περηφανεύονται φέτος ότι έχουν κλείσει τα μάτια σε πέναλτι-μαρς για τους «ερυθρόλευκους»

Ξεροκεφαλιά ή ξέρει κάτι παραπάνω;

Ξεροκεφαλιά ή ξέρει κάτι παραπάνω;

Ο Μπάμπης Χριστόγλου αναρωτιέται τι θα γίνει αν και εφόσον ο Ολυμπιακός χρειαστεί ενίσχυση κατά τη διάρκεια του αγώνα και σε ποιους θα στηριχτεί ο Πορτογάλος.