Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκανδαλώδεις καταστάσεις…

Σκανδαλώδεις καταστάσεις…
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 - 21:46

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει από καιρό, από τότε που ανέλαβε η ΠΔΕ/ΕΠΟ… Αρχής γενομένης από προχθές, που ανακοινώθηκαν οι νέοι πίνακες διαιτητών, συνεπώς ό,τι ζούμε από τώρα και πέρα έχει να κάνει με σκανδαλώδεις καταστάσεις. Είναι τα αποτελέσματα της άλωσης του αθλήματος από τα κυβερνητικά, επιχειρηματικά και ομαδικά (ΠΑΕ) παράκεντρα, την πλήρη υποταγή του σε… σκηνικό χάους που δεν έχει να κάνει, ούτε με τους κανονισμούς, ούτε με το αυτοδιοίκητο.

Οι γραπτές εξετάσεις, οι αγωνιστικές δοκιμασίες και στο τέλος οι νέοι πίνακες, όλα αυτά έγιναν χωρίς να είναι γνωστός ο νέος κανονισμός διαιτησίας. Αρα ισχύει ο παλιός, όπερ σημαίνει ότι οι αξιολογήσεις έγιναν από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη που είναι παράνομοι, αφού δεν έχουν τα προσόντα να είναι στην ΚΕΔ. Εφόσον στον νέο κανονισμό μπει διάταξη που να ορίζει πως για να μπει κάποιος στο κορυφαίο όργανο διαιτησίας πρέπει να έχει διατελέσει έναν χρόνο παρατηρητής, ασφαλώς και θα πρόκειται για… φωτογραφική διάταξη.

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έκαναν τους πίνακες, αφού ήταν αδύνατο ο Περέιρα να γνωρίζει τους Ελληνες διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές. Φυσικά αυτό έγινε με την ανοχή της FIFA και της UEFA και το οξύμωρο είναι όχι μόνο ότι τους κράτησε, αφού αν δεν τα είχαν κάνει… μαντάρα δεν θα ερχόταν ξένος αρχιδιαιτητής, αλλά τους επετράπη να… τελειώσουν όσους κατά σύμπτωση είναι ανεπιθύμητοι σε συγκεκριμένες ΠΑΕ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έτσι τους χαρακτήρισαν συγκεκριμένοι παράγοντες και κατά σύμπτωση δεν πήραν ευκαιρίες για να αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες.

Από τους νέους πίνακες διαιτητών καρατομήθηκαν συνολικά 49 διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές, κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν, αφού πρώτα η συντριπτική πλειοψηφία τους διαπομπεύθηκε, στοχοποιήθηκε από συγκεκριμένα ΜΜΕ, συγκεκριμένων συμφερόντων, και στο τέλος καταστράφηκαν οι καριέρες τους.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/08/2017)

Διαβάστε επίσης

Πού χάθηκαν τόσοι «ευαίσθητοι»;

Πού χάθηκαν τόσοι «ευαίσθητοι»;

Ακρα του τάφου σιωπή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τον αγαπημένο τους Σαββίδη και το καμένο αυτοκίνητο του νέου του προπονητή...