Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πού χαθήκατε, ρε μάγκες;

Πού χαθήκατε, ρε μάγκες;
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 - 16:24

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Για καθίστε καλά, ρε μάγκες. Αλλιώς τα είχαμε συμφωνήσει, άλλα κάνετε. Δεν πρόλαβε να βγει ο Αύγουστος και την κάνατε με ελαφρά πηδηματάκια. Μόνο τον Πανιώνιο μου αφήσατε να έχω να ασχολούμαι. Ο ένας κατάφερε μετά τα δύο πρώτα ματς με δύο μεγαθήρια της επαρχίας να μείνει στο ολοστρόγγυλο μηδέν. Και πάλι καλά που δεν έπαθε και καμία χοντρή ζημιά από τον Λεβαδειακό. Γιατί με την εικόνα που είχε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, οι Κομπότηδες μπορούσαν να βάλουν τουλάχιστον δύο τεμάχια και να αφήσουν τον ΠΑΟ στο -1. Ο άλλος πήγε στα Γιάννενα για να στείλει μήνυμα ότι θα κυνηγήσει, λέει, το πρωτάθλημα και κατάφερε να φάει δέκα φάσεις για γκολ από τον ΠΑΣ. Πάει και αυτός στο -2 πριν καν βγει ο Αύγουστος.

Μαζί του και ο άλλος «διεκδικητής». Αυτός είχε προλάβει να κάνει την γκέλα του, βέβαια, από την πρώτη αγωνιστική. Οταν έπεσε κι αυτός πάνω στο θηρίο από τη Βοιωτία. Την Κυριακή το εμπόδιο το πέρασε. Ακόμα και αν χρειάστηκε να κάνει άρον-άρον η Κέρκυρα αλλαγή τον μόνο παίκτη της που πέρασε τη σέντρα και κέρδισε το πέναλτι… Είπαμε, τα έχετε τα χάλια σας και αργά ή γρήγορα θα το παθαίνατε το κλακάζ.

Θα μένατε πίσω και θα αρχίζατε πρώτα τις δικαιολογίες και μετά τις αναλύσεις. Αλλά όχι από τον Αύγουστο, ρε μπαγάσηδες. Καθίστε λίγο να έχει λίγο τζόγο στο ξεκίνημα και την κάνετε μετά. Και άσε με εμένα που βαριέμαι και δεν μπορώ να κάνω πια χαβαλέ με τα μαύρα σας τα χάλια. Στους δικούς σας τι σανό θα ταΐσετε από του χρόνου; Οτι θα κυνηγάτε το πρωτάθλημα μέχρι την πρώτη αγωνιστική; Εγώ με αγάπη σας τα λέω όσα σας λέω μπας και ξυπνήσετε και δούμε επιτέλους λίγη κόντρα. Γιατί με τη διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τους αντιπάλους του ήδη και με τις μεταγραφές που θα κάνει ακόμα… Τα λέμε του χρόνου!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/08/2017)

Διαβάστε επίσης

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τους Ελληνες που έχουν φορέσει τα «ερυθρόλευκα» και έχουν κάνει σημαντικές μεταγραφές στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ούτε με τα κοράκια

Ούτε με τα κοράκια

Στο 69' ο Μίλιτς πήρε δεύτερη κίτρινη με «ανακάλυψη» του διαιτητή. Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου