Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πλήρης «αιχμαλώτιση» και καθαρή ήττα

Πλήρης «αιχμαλώτιση» και καθαρή ήττα
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 - 14:14

Στον αθλητισμό ποτέ δεν παίζεις μόνος. Παίζει και ο αντίπαλος. Δεν χάνεις μόνος σου, κερδίζει και αυτός. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα σωστά, ο Πασκουάλ εμφάνισε νέους ήρωες στο παρκέ, ο Σφαιρόπουλος όχι.

Από την αρχή μέχρι το τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τα πάντα λάθος. Τα πάντα. Και όταν έχεις εκτός ματς τον Πρίντεζη, κάκιστο τον Τόμπσον και παραφωνία τον Ρόμπερτς, είναι αδύνατον να κερδίζεις. Πλήρης παράδοση στον Παναθηναϊκό, όσο άσχημο και να ακούγεται αυτό. Αλήθεια είναι, το αποτέλεσμα μίλησε από μόνο του…

Δεν δικαιολογείται να παίζεις εντός έδρας και να έχεις τέτοια νευρική αρχή. Το δίποντο του Παπανικολάου στο ξεκίνημα έγινε 11-0 σερί από τον Παναθηναϊκό. Χέρια παντού από τους «πράσινους», με την είσοδο του Αντετοκούνμπο να έχει περιπλέξει τα πράγματα.

Και πάλι ο Ρόμπερτς ήταν… υπαίτιος για την κακή εικόνα στο επιθετικό πλάνο του Ολυμπιακού.

Η είσοδος των Μάντζαρη και Στρέλνιεκς άλλαξε άρδην τους «ερυθρόλευκους» που σκλήρυναν στην άμυνα (παντού ο Παπανικολάου), για να έρθει ένα επιμέρους 15-5.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν «πνιγεί» στη ρακέτα με το 3/12 δίποντα να λέει πολλά, με τις προσπάθειες να βγαίνουν με το στανιό και τα μποξ άουτ του Παναθηναϊκού να μη δίνουν χώρο για ριμπάουντ.

Η εικόνα δεν άλλαξε καθόλου και στο β’ δεκάλεπτο. Ο Ρόμπερτς ήταν η «πληγή» της ομάδας του, καθυστερούσε τις επιθέσεις (μπορούσε να παίξει και ο «Τολιό» τότε), έμπλεκε στα συστήματα του Ολυμπιακού και το -6 στο +/- του ήταν… τιμητικό και συνάμα αντιπροσωπευτικό της εμφάνισής του.

Το ημίχρονο έκλεισε στο 6/19 δίποντα και 4/12 τρίποντα για τον Ολυμπιακό που είχε… 33 μόλις ranking.

Τακτικά ο Πασκουάλ είχε «βραχυκυκλώσει» τον Σφαιρόπουλο. Με τις αλλαγές στα σκριν, τον Καλάθη να παίζει φοβερά overplay στον Μιλουτίνοφ και τις βοήθειες να εξουδετερώνουν τον «Μίλου».

Ο Στρέλνιεκς έδινε «ανάσες» στον Θρύλο με τα τρίποντά του (δύο φορές βγήκε το σύστημα για να βγει μόνος του και ισάριθμες φορές εκτέλεσε), ο Μακλίν έβγαλε πάθος, ο Ολυμπιακός πέρασε με τρεις πόντους με 47-44. Ε, και;

Δύο καλές άμυνες έγιναν… πέντε πόντοι για τον ΠΑΟ, με τον Ρίβερς να βάζει τρίποντο buzzer-beater με ταμπλό!

Σουτ ψυχολογίας, με τον Πασκουάλ να βγάζει από το… μανίκι του και τον Λεκαβίτσιους, ο οποίος έπαιξε και για τον Καλάθη, που είχε εξοντωθεί πλήρως από την άμυνα του Ολυμπιακού. Δεν φτάνει αυτό βέβαια, ο Παναθηναϊκός πήρε το «διπλό» στο ΣΕΦ και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» ΠΡΕΠΕΙ να κοιταχτούν στον καθρέφτη. Να βρουν τι φταίει, γιατί εμφανίστηκαν έτσι και γιατί για ένα ακόμα παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό στεναχώρησαν τους οπαδούς τους.
Καθαρή ήττα, χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία…

ΥΓ.: Μπράβο στον κόσμο για την αντιμετώπισή του σε όλη την αναμέτρηση. Χίλια μπράβο, σε μία κάκιστη εικόνα της ομάδας του.

ΥΓ.2: Πάντα οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν παίζουν. Το έχουμε πει τόσες φορές…

ΥΓ.3: Ψυχραιμία, αυτοκριτική και επόμενη μέρα. Μην το διαλύσουμε τώρα. Εχει δρόμο ακόμα…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/11/2017)

Διαβάστε επίσης

Εβγαλε την υποχρέωση…

Εβγαλε την υποχρέωση…

Ο Τόλης Λεούσης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για τον Ολυμπιακό, που επικράτησε με 90-72 του Ρεθύμνου χθες στο ΣΕΦ.

Με το πόδι στο γκάζι

Με το πόδι στο γκάζι

Στόχος του Ολυμπιακού πλέον είναι το απόλυτο, οι συνεχόμενες νίκες- Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου

Φωνάζουν τώρα, για να λένε μετά… «σκάνδαλο»!

Φωνάζουν τώρα, για να λένε μετά… «σκάνδαλο»!

ΜΗ μας παραξενεύει που προκύπτει συνεχώς από τον περίγυρο των αντιπάλων του Ολυμπιακού η ανάγκη να «φωνάξουν» για παρέμβαση της αθλητικής δικαιοσύνης, κλήση του Ολυμπιακού και τιμωρία του (υποβιβασμός!!!) για τα θεωρούμενα ως ύποπτα ματς, τα οποία μνημονεύονται στο βούλευμα.