Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φωνάζουν τώρα, για να λένε μετά… «σκάνδαλο»!

Φωνάζουν τώρα, για να λένε μετά… «σκάνδαλο»!
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 - 14:48

ΜΗ μας παραξενεύει που προκύπτει συνεχώς από τον περίγυρο των αντιπάλων του Ολυμπιακού η ανάγκη να «φωνάξουν» για παρέμβαση της αθλητικής δικαιοσύνης, κλήση του Ολυμπιακού και τιμωρία του (υποβιβασμός!!!) για τα θεωρούμενα ως ύποπτα ματς, τα οποία μνημονεύονται στο βούλευμα.

Πρόκειται για ανάγκη που προέρχεται από τρεις διαφορετικούς λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τις εντυπώσεις. Διότι, φωνάζοντας τώρα ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάτσει στο σκαμνί της αθλητικής δικαιοσύνης, εάν τελικά οι δικαστές κρίνουν, που λογικά έτσι θα γίνει αφού έχουν κριθεί ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης οι υποθέσεις, ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν καμία κίνηση, οι φωνασκούντες θα βγουν μετά και θα λένε, «σκάνδαλο, δεν βάζουν στο σκαμνί τον Ολυμπιακό».

Ο δεύτερος έχει επίσης να κάνει με τις εντυπώσεις. Διότι, εάν κληθεί ο Ολυμπιακός και δεν τιμωρηθεί, που λογικά δεν γίνεται να τιμωρηθεί αφού δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, τότε οι φωνασκούντες θα βγουν και θα λένε, «σκάνδαλο, τη γλίτωσε ο Ολυμπιακός».

Κι ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την ελπίδα που πεθαίνει πάντα τελευταία και αυτό που θα ήθελε κάθε εχθρός του Ολυμπιακού, δηλαδή να υπάρξει μία απόφαση από την αθλητική δικαιοσύνη, όπως την… ονειρεύεται. Και καλά δηλαδή να γίνει στην Ελλάδα όπως έγινε στην Ιταλία με τη Γιουβέντους που υποβιβάστηκε.

Αλλωστε, με βάση την πραγματικότητα, μία τέτοια ελπίδα φαίνεται να είναι η μοναδική πιθανότητα των άλλων αντιπάλων του Ολυμπιακού να πάρουν πρωτάθλημα! Αυτό λέει η πραγματικότητα, από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει να στεφθεί πρωταθλήτρια 23 χρόνια και ο ΠΑΟΚ 32! Κι από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός (μοναδική άλλη ομάδα πλην του Ολυμπιακού, που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα εδώ και 22 χρόνια), έτσι όπως είναι, όχι πρωτάθλημα δεν μπορεί να πάρει, αλλά ούτε να διεκδικήσει.

Απλά για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί το ξαναγράφω: οι υποθέσεις για τα παιχνίδια Ολυμπιακού-Βέροιας και Ολυμπιακού-Ατρόμητου έχουν ήδη κριθεί από την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη -η Βέροια αθωώθηκε πανηγυρικά και ο Ατρόμητος δεν πήγε καν σε δίκη. Τώρα, ήρθε η ώρα να κριθούν κι από την ελληνική τακτική δικαιοσύνη.

443 εκατ. αποζημίωση!

Παρεμπιπτόντως, να ξέρετε: μπορεί στην Ιταλία η Γιουβέντους να υποβιβάστηκε από τα αθλητικά δικαστήρια, αλλά δικαιώθηκε από την τακτική δικαιοσύνη. Και ζητάει τώρα από την ιταλική ομοσπονδία και τη Λίγκα αποζημίωση 443 εκατ. ευρώ. Κι όταν λέω ζητάει, εννοώ ότι το ποσό της έχει επιδικαστεί. Και προσπαθούν να βρουν οι ιταλικές ποδοσφαιρικές αρχές μία φόρμουλα, διότι το ποσό είναι τεράστιο. Η δε Γιουβέντους λέει ότι για να κάνει πίσω, πρέπει να της γυρίσουν τα δύο πρωταθλήματα που της αφαίρεσαν!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/11/2017)

Διαβάστε επίσης