Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην ομάδα της καρδιάς του Λαλάκη αξίζει η νηστεία-Ο Ολυμπιακός δεν είναι ΠΑΟΚ να τρώει τεσσάρες!

Στην ομάδα της καρδιάς του Λαλάκη αξίζει η νηστεία-Ο Ολυμπιακός δεν είναι ΠΑΟΚ να τρώει τεσσάρες!
Τρίτη, 9 Μαΐου 2023 - 11:25

Άρθρο-φωτιά της Αθλητικής διαπλοκής: Ο Ολυμπιακός που δεν είναι ΠΑΟΚ να τρώει τεσσάρες, η «αθόρυβη» Ριζούπολη, ο Λαλάκης που πρέπει μόνο να πονάει, τα Algofren του Νικολογιάννη, τα 13 χρόνια νηστείας που συνεχίζονται, η χειραψία Καραπαπά, οι κιτρινόμαυροι ψεκασμένοι, τα πανηγύρια της ΑΕΚ με ξένα... καρύδια και το κεκλεισμένων Καραϊσκάκη που δεν είναι Άγιος Θωμάς!

Αλήθεια, πιστέψατε ότι υπήρχε περίπτωση να γίνει;

Ξεκινάμε με μία σύντομη αναφορά στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι δυνατόν η ομάδα με την πέμπτη επίθεση του πρωταθλήματος και περίπου το 1/4 των γκολ της με πέναλτι (σχεδόν όλα στις καθυστέρησεις και πολλά από τα οποία ανύπαρκτα), να πάρει πρωτάθλημα;

Όποιος έχει μάτια, βλέπει. Για μία ακόμα φορά, παρακολουθήσαμε χθες για 90 λεπτά το «αντιποδόσφαιρο» του Παναθηναϊκού, ο οποίος «με τα ψέματα» διεκδίκησε μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα, για να μείνει τελικά ξανά στη νηστεία. Φανταστείτε τον Ολυμπιακό, να είχε μείνει 13 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και να πήγαινε σε μία άδεια Λεωφόρο, πώς θα έπαιζε... Θα βλέπαμε αυτή την εικόνα ή θα έπαιζαν οι Ερυθρόλευκοι με το μαχαίρι στα δόντια;

Η «ΑΘΟΡΥΒΗ» ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Για τον Παναθηναϊκό, η χθεσινή βραδιά δεν είχε μεγάλη διαφορά από τη βραδιά της Ριζούπολης. Διεκδικούσαν πρωτάθλημα και έπαιζαν σαν «κότες», όπως είχε πει ο ίδιος ο πρόεδρός τους και όπως έγραφε το πανό των ίδιων των οπαδών τους. Και χθες λοιπόν, η εικόνα τους ήταν φοβισμένη, άτολμη, άνευρη. Μία Ριζούπολη έζησαν και χθες, απλά ήταν αθόρυβη, στο «mute». Παραδοσιακά στις μεγάλες στιγμές, το τριφύλλι κλατάρει...

Ο ΛΑΛΑΚΗΣ Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι ΝΑ ΧΑΡΕΙ!

Όλες αυτές τις μέρες διαβάζαμε από διάφορα trolls ότι ο Ολυμπιακός θα... «δώσει» τον αγώνα στον Παναθηναϊκό λόγω των υποτιθέμενων καλών σχέσεων Μαρινάκη-Αλαφούζου και του παρασκηνιακού πολέμου με τον Μελισσανίδη. Για μία ακόμα φορά ξεφτιλίστηκαν από την πραγματικότητα. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάτσει να χάσει ο Ολυμπιακός μέσα στην έδρα του από τον αιώνιο αντίπαλο, όπως άλλωστε χτύπησε «στα ίσα» και την ΑΕΚ και του έκλεψαν ένα γκολ.

Όμως για μια στιγμή: Ακόμα και αν υποθετικά, υπήρχε αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα ήταν ποτέ δυνατόν να εφαρμοζόταν όσο ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της καρδιάς του Λαλάκη; Όσο ο Λαλάκης θέλει να πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! Αν ο Λαλάκης θέλει καλοκαίρι, αυτό πρέπει να ακυρωθεί και να περάσουμε απευθείας στο Φθινόπωρο. Αν ο Λαλάκης θέλει να μειωθεί ο πληθωρισμός, δεν θα έχει κανένας αντίρρηση να αυξηθεί ο πληθωρισμός. Θα την αντέξουμε την ακρίβεια. Τόσα έχουμε περάσει ως έθνος.

Το μέσο που χτυπάει τον Ολυμπιακό 24 ώρες το 24ωρο, είτε μιλάμε για την ΠΑΕ, είτε για την ΚΑΕ, είτε για τον ερασιτέχνη, είτε για τον κόσμο της ομάδας, το μέσο όπου στρατιές trolls-σχολιαστών λασπολογούν ανενόχλητοι και κάθε αντίθετη άποψη μπλοκάρεται, το μέσο με τον καταδικασμένο για συκοφαντική δυσφήμιση διευθυντή, πρέπει να ζει στη νηστεία αθλητικά.

Αν για κάποιο λόγο ο Λαλάκης ήθελε πρωταθλήτρια την ΑΕΚ, τότε ναι μεν ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε και πάλι χθες, αλλά εμείς στην Αθλητική διαπλοκή, θα ξενερώναμε. Μιλάμε για εμάς και μόνο. Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

Αλλά πέραν αυτού, ποιος ξεχνάει την αχαριστία των οπαδών του Παναθηναϊκού, όταν ο Ολυμπιακός είχε ευεργετήσει το τριφύλλι στο παρελθόν, σώζοντάς τους από την Β' εθνική δύο φορές, τη μία με την υπόθεση των λουλουδιών και την άλλη με την τροποποίηση του κανονισμού περί αδειοδότησης το 2018; Πάντα το ίδιο μίσος, πάντα τα ίδια ψέματα. Ποιος ξεχνάει τη χαρά τους όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε δικαστικά κίνδυνο υποβιβασμού το 2020 προτού αθωωθεί για τα πάντα, 2 χρόνια αφού τους γλίτωσε από τον υποβιβασμό;

Η χθεσινή νίκη πρέπει να αφιερωθεί φυσικά και στον αγαπημένο μας Τέλη, ο οποίος μίλησε για καρκίνωμα. Αφιερωμένη η πίκρα από το καρκίνωμα Τέλη:

Όταν ήσασταν πρώτοι, είχατε ορεξούλες για συμμαχία κατά του καρκινώματος. Τώρα λοιπόν αφήστε το αντιολυμπιακό σας μένος στην άκρη και καθίστε να ασχοληθείτε με το πραγματικό παρασκήνιο του πρωταθλήματος που χάσατε, με τις μεζούρες, με τους δήθεν μεθυσμένους διαιτητές, τις εμετικές διαιτησίες τύπου Νταμπάνοβιτς, κτλ. Με τον Ολυμπιακό δεν έχετε περιθώριο να ασχοληθείτε πια. Σας έβαλε ξανά στη θέση σας.

ΔΕΝ ΣΤΕΡΗΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ

Αυτό που δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει, είναι ότι δεν στέρησε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, αλλά το αντίστροφο. Το πέναλτι-μαϊμού του Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων στον πρώτο γύρο στη Λεωφόρο και η ακύρωση του γκολ της νίκης του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις στο γήπεδο Καραϊσκάκη στον δεύτερο γύρο, στέρησαν από τον Ολυμπιακό 4 βαθμούς που θα μπορούσαν να έχουν δώσει άλλη τροπή στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Κανείς δεν ξεχνάει τη βραδιά που πανηγύριζαν το ανύπαρκτο πέναλτι σε έναν αγώνα που ο Ολυμπιακός τους ισοπέδωσε αγωνιστικά. Κανείς δεν ξεχνάει τα Αlgofren:

Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Ολυμπιακός απέδειξε για μία ακόμα φορά τι σημαίνει μία ομάδα να αγωνίζεται για την τιμή της. Το έχει αποδείξει επανειλημμένα. Πριν από έναν χρόνο, οι Ερυθρόλευκοι ήταν μαθηματικά πρωταθλητές και βαθμολογικά αδιάφοροι, ενώ κάποια μέσα, άφηναν υπόνοιες για αλλοιώσεις και Μαλαισίες:

Και όμως, παρότι ο Ολυμπιακός ήταν αδιάφορος, έπαιξε για την τιμή του και νίκησε τότε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Το ίδιο συνέβη και φέτος. Πριν από λίγες μέρες έπαιξε στα ίσα τον αγώνα με την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπου του «έκλεψαν» ένα γκολ οι στραβές γραμμές του var, ενώ χθες νίκησε τον Παναθηναϊκό και έκλεισε το στόμα των κιτρινόμαυρων οπαδών, με το στίγμα να το δίνει πρώτη η Θύρα 7, με την ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία ζήτησε από τον Ολυμπιακό να τα δώσει όλα σε όλους τους αγώνες. Αυτό έγινε και στην «OPAP Arena», αυτό έγινε και χθες. Ο Ολυμπιακός δεν χαρίζεται σε κανέναν, γιατί είναι μεγαλύτερος και γιατί δεν τους βλέπει!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΟΚ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΕΣΣΑΡΕΣ!

Κάποιοι μπερδεύτηκαν. Το μυαλό τους γύρισε στις 26 Απριλίου, όταν η ΑΕΚ συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 4-0. Λίγες μέρες μετά, ο Βασίλης Δημητριάδης κατέθεσε υπέρ του Ιβάν Σαββίδη στην εκδίκαση της υπόθεσης για το όπλο στην Τούμπα. Εμείς δεν τα συνδέουμε, εμείς απλά θεωρούμε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε χαλαρά, γιατί δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο και ηττήθηκε με το βαρύ 4-0.

Φανταστείτε όμως να έχανε ο Ολυμπιακός 0-4 από τον Παναθηναϊκό και λίγες μέρες μετά ένα στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να κατέθετε υπέρ του Μαρινάκη σε ένα δικαστήριο... Τι θα ακούγαμε άραγε σε μία τέτοια περίπτωση; Υπάρχει όμως μία διαφορά: Ο Ολυμπιακός δεν είναι ΠΑΟΚ! Ο Ολυμπιακός δεν παίζει χαλαρά όταν είναι βαθμολογικά αδιάφορος. Δικαίωμά τους στον ΠΑΟΚ φυσικά, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ένας διαφορετικός κόσμος!

ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΝ

Εδώ και εβδομάδες, διαβάζαμε παραμύθια «ψεκασμένων» και υπονοούμενα με αφορμή μία... χειραψία του Κώστα Καραπαπά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ακόμα και για την τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού διαβάσαμε θεωρίες συνωμοσίας ότι όλο αυτό στήθηκε για να περάσει εύκολα ο Παναθηναϊκός από το Καραϊσκάκη!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ψεκασμένων αυτή η σελίδα:

Η συγκεκριμένη σελίδα «βομβάρδιζε» με υπονοούμενα και καταγγελίες ότι ο Ολυμπιακός θα κάτσει να χάσει από τον Παναθηναϊκό. Και μετά τη νίκη του Ολυμπιακού, απλώς το βούλωσε και πανηγύριζε το πρωτάθλημα της ΑΕΚ με live videos από το αεροδρόμιο!

Φυσικά τα υπονοούμενα τα διαβάζαμε και αλλού. Από χθες έχουν σωπάσει και απλά πανηγυρίζουν:

ΜΕ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ... ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ

Οι οπαδοί της ΑΕΚ πανηγυρίζουν από χθες. Δικαίως. Πρόκειται για το δεύτερο πρωτάθλημα που κατακτά η ΠΑΕ με το ΑΦΜ του 2014. Ωστόσο, το μόνο που ακούμε και διαβάζουμε στα κιτρινόμαυρα μέσα, είναι για τη... μεγάλη νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ανοίγουμε παρένθεση και θυμίζουμε ότι αγωνιστικά δεν πέτυχαν κανένα σπουδαίο επίτευγμα. Ο Άρης φέτος, με τα αποτελέσματα που έφερε, βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να αποτελεί τη μεγαλύτερη βαθμολογική «ανακουφίστρα» της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Αντίθετα από τον Ολυμπιακό έκοψε 8 βαθμούς.

Όμως η απορία μας είναι άλλη: Αρκούσε το διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να πάρει πρωτάθλημα η ΑΕΚ; Όχι φυσικά. Τότε γιατί πανηγυρίζουν αυτή τη νίκη;

Καμία αναφορά στη νίκη του Ολυμπιακού, έχει «πέσει η γραμμή» ότι «δεν ασχολούμαστε με τους άλλους». Στην πραγματικότητα, αυτό που πανηγύρισαν, ήταν η νίκη του Ολυμπιακού. Έγιναν για λίγο «ερυθρόλευκοι» και η καρδιά τους χτυπούσε στο Νέο Φάληρο. Και ο λόγος είναι ότι η ΑΕΚ δεν είχε την ικανότητα να νικήσει τον Παναθηναϊκό ούτε στην «OPAP Arena» (παρά τα σφυρίγματα του Νταμπάνοβιτς), ούτε στον «τελικό» της Λεωφόρου για να πάρει μόνη της το πρωτάθλημα. Στηρίχθηκε στα «καρύδια» του Ολυμπιακού που απλώς έκανε τη δουλειά του χθες, όπως την έκανε και στο «ξεπαρθένιασμα» της OPAP Arena.

Αν το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη ήταν ισόπαλο, θα έβγαινε το αφήγημα των "αχρήστων αιωνίων που ταλαιπώρησαν το ποδόσφαιρο και δεν μπόρεσε να νικήσει κανείς τους παρά μόνο η ΑΕΚάρα που έκανε την ανατροπή στη Θεσσαλονίκη", σωστά; Τώρα που νίκησε ο Ολυμπιακός ζόρισαν τα πράγματα για τα αφηγήματα...

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΟ ΒΟΛΕΙ!

Αξίζει να κάνουμε και μία αναφορά με παραπομπή στον ερασιτέχνη. Μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές αθλητικές επιτυχίες της χρονιάς, ήταν η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου από τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ ανδρών. Τα «πράσινα» αφηγήματα αναφέρονται στο ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό στην έδρα του (κλειστό Αγ. Θωμά), επειδή ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Χθες ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών. Πού ήταν η «μαχητική ψυχή»; Γιατί έχασαν, ενώ διεκδικούσαν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια;

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει συμπληρώσει 13 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και αυτό συνεχίζεται. Υπήρξε δηλαδή δικαίωση της Θύρας 7 που από την πρώτη στιγμή είπε ότι ο Ολυμπιακός απολαμβάνει το αλληλοφάγωμα.

Κάποτε διαβάζαμε για «πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού» επειδή έφτασε τις 9 σεζόν χωρίς πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έφτασε τα 13 χρόνια και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συνεχιστεί. Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα αντέξει το τριφύλλι τέτοιο μαραθώνιο 36 αγωνιστικών, ούτε γίνεται να συνεχιστούν για πάντα τα πέναλτι των καθυστερήσεων.

Για τελευταία αναφορά μας επιλέξαμε τη συνέντευξη του Φώτη Ιωαννίδη στον Τάσο Νικολογιάννη και τον sport-fm, λίγες εβδομάδες μετά το πέναλτι που κέρδισε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Συμφωνούμε Φώτη Ιωαννίδη. Όπως το είπες: Εδώ είμαστε! Ξανά στα ίδια. Στη νηστεία. Όπως και στο μπάσκετ, όπως και στον ερασιτέχνη.

Η δικαιοσύνη αποδόθηκε και ο Ολυμπιακός σας διέλυσε ξανά, όπως έκανε και με το 13-0 του μπάσκετ, όπως έκανε και με το ευρωπαϊκό του βόλεϊ, όπως έκανε με τη «σκούπα» στο μπάσκετ γυναικών, όπως έκανε σε πρωτάθλημα και κύπελλο στο πόλο, όπως έκανε ακόμα και στο πινγκ πονγκ, όπως κάνει παντού και πάντα...

Διαβάστε επίσης

20 ΧΡΟΝΙΑ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ: Η απόλυτη έρευνα και τα ντοκουμέντα της ιστορικής αλήθειας

20 ΧΡΟΝΙΑ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ: Η απόλυτη έρευνα και τα ντοκουμέντα της ιστορικής αλήθειας

20 χρόνια Ριζούπολη λοιπόν και η Αθλητική διαπλοκή φέρνει στο φως ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως στήθηκε μαεστρικά η μεγαλύτερη προπαγάνδα της ιστορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου! Πάρτε θέση και καλή απόλαυση!

Ο τελευταίος τελικός με κανονικότητα και η επταετία της ξεφτίλας...

Ο τελευταίος τελικός με κανονικότητα και η επταετία της ξεφτίλας...

Ήταν 21 Μαΐου του 2015 όταν διεξήχθη για τελευταία φορά ένας τελικός κυπέλλου με κανονικότητα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το τι ακολούθησε την επόμενη επταετία, δεν περιγράφεται εύκολα. Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει το χρονικό της ξεφτίλας επτά χρόνων που συνεχίζεται φέτος με τον διασυρμό της έδρας του τελικού!

Σε απόλυτη συνεννόηση ερασιτέχνης ΠΑΟ και SDNA «διόρθωσαν» το αφήγημα και εκτέθηκαν πανελλαδικά

Σε απόλυτη συνεννόηση ερασιτέχνης ΠΑΟ και SDNA «διόρθωσαν» το αφήγημα και εκτέθηκαν πανελλαδικά

Εμείς είπαμε 25 πρωταθλήματα, αλλά ο Μαλακατές μας είπε 26 επειδή έτσι λέει ο Μπενόγλου, παρότι η ομοσπονδία λέει 25 και μετά τα κάναμε 26, αλλά ξεχάσαμε στο κείμενο το 25. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο! Σε απόλυτη συνεννόηση ερασιτέχνης ΠΑΟ και SDNA «διόρθωσαν» το αφήγημα...

Μαλακατέ και Μπούκουρα: Στα ίσα έχει ΠΑΝΤΑ πράσινες ταπεινώσεις!

Μαλακατέ και Μπούκουρα: Στα ίσα έχει ΠΑΝΤΑ πράσινες ταπεινώσεις!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το μοναδικό του πρωτάθλημα για φέτος σε ομαδικό άθλημα του ερασιτέχνη και όπως γίνεται πάντα, έβγαλαν γλώσσα θεσμικά και επικοινωνιακά. Η Αθλητική διαπλοκή είναι εδώ και τους βάζει ξανά στη θέση τους με στατιστικά και στοιχεία...