Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πως ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός γελοιοποίησε πανελλαδικά ένα ακόμα «πορτοκαλί» αφήγημα...

Πως ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός γελοιοποίησε πανελλαδικά ένα ακόμα «πορτοκαλί» αφήγημα...
Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 - 11:28

Η ερυθρόλευκη σάρωση τίτλων συνεχίζεται παντού και ο Ολυμπιακός απέδειξε ξανά ότι δεν είναι γίγαντας μόνο στον ομαδικό αλλά και στον ατομικό αθλητισμό. Κάποιοι όμως βιάστηκαν, εκτέθηκαν και ρεζιλεύτηκαν από την πραγματικότητα. Δείτε τι έλεγαν και τι έγινε...

Πριν από 10 μέρες, ο Ολυμπιακός γιόρτασε τους 300 πανελλαδικούς και διεθνείς τίτλους στα ομαδικά αθλήματα ανδρών και γυναικών που αισίως έφτασαν τους 301 με το πρωτάθλημα πόλο γυναικών. Ένα σπουδαίο στατιστικό που αποδεικνύει την καθολική κυριαρχία του συλλόγου, δεδομένου ότι δεύτερος έρχεται ο Παναθηναϊκός με 179. Όπως είναι φυσικό, αυτό το στοιχείο προσφέρει περηφάνεια στους εκατομμύρια οπαδούς του συλλόγου, καθώς αφορά τον ομαδικό αθλητισμό και τα δημοφιλέστερα αθλήματα.

Παρόλα αυτά, η ερυθρόλευκη κυριαρχία δεν περιορίζεται στον ομαδικό αθλητισμό, όπου υφίστανται τα δημοφιλέστερα αθλήματα, αλλά και τον ατομικό αθλητισμό. Πριν από λίγες μέρες, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τρία πανελλήνια πρωταθλήματα στην κολύμβηση και πιο συγκεκριμένα το πρωτάθλημα ανδρών, το πρωτάθλημα γυναικών και το πρωτάθλημα γενικής βαθμολογίας. Κατέκτησε δηλαδή ο Ολυμπιακός ένα ακόμα εγχώριο τρεμπλ, φτάνοντας αισίως τους 176 πανελλαδικούς, διασυλλογικούς τίτλους μόνο στο άθλημα της κολύμβησης!

Επίσης τη φετινή χρονιά ο Ολυμπιακός πέτυχε ιστορικές επιτυχίες και στο πινγκ πονγκ, όπου κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στους άνδρες και τις γυναίκες:

Αποκορύφωμα βέβαια των ιστορικών φετινών επιτυχιών στο πινγκ πονγκ ήταν η κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου στους άνδρες, του Europe trophy:

Οι επιτυχίες στα ατομικά αθλήματα είναι απανωτές, καθώς οι Ερυθρόλευκοι στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας και στην πυγμαχία, ενώ ετοιμάζονται να υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. Ήδη μάλιστα το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου με 235 βαθμούς, με τους αθλητές του να κατακτούν συνολικά 15 μετάλλια (6 χρυσά, 8 αργυρά και 1 χάλκινο).

Αυτές οι απανωτές επιτυχίες αποδεικνύουν γιατί ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της χώρας και από τους κορυφαίους της Ευρώπης και του κόσμου, δίνουν ωστόσο και μεγάλα «χαστούκια» στους επικοινωνιακούς αντιπάλους του συλλόγου.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός είχε απευθύνει προς τον κόσμο του κάλεσμα ενίσχυσης για τα δημοφιλή ατομικά αθλήματα του συλλόγου (κολύμβηση, πινγκ πονγκ, στίβος). Η ανακοίνωση, ήταν σαφής και αποδείχθηκε ειλικρινής: «θα πρέπει να εξαντληθούν οι πιθανότητες διατήρησης των τμημάτων αυτών σε επίπεδο πρωταθλητισμού».

Τότε ήταν που το SDNA εξέδωσε κανονικό μανιφέστο, κατηγορώντας τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό ότι διατηρεί υψηλό μπάτζετ στα δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ και χάντμπολ), «παραμελώντας» δήθεν τα μικρότερα ατομικά αθλήματα:

Το πορτοκαλί site καλούσε τότε τον Ολυμπιακό να... κόψει το 10% των μπάτζετ των μεγάλων αθλημάτων για να σωθούν τα μικρότερα ατομικά αθλήματα του συλλόγου:

Μάλιστα εξειδίκευσαν τα επιχειρήματά τους. Θα ήθελαν να μην έρθει η Γκούσταφσον στο μπάσκετ γυναικών, ούτε η Σάλας στο βόλεϊ γυναικών, ούτε ο Στερν στο βόλεϊ ανδρών:

Ο Χρήστος Μπούκουρας στο SDNA ξεσάλωσε. Έγραφε ότι δήθεν... θυσιάστηκαν τα τρία τμήματα του Ολυμπιακού που ζήτησαν οικονομική ενίσχυση (κολύμβηση, πινγκ πονγκ, στίβος) για να σωθούν τα μεγαλύτερα, όπως το μπάσκετ γυναικών, λέγοντας ότι... στο άθλημα αυτό ο Παναθηναϊκός έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό (τελικά ο Ολυμπιακός τους σκούπισε στους τελικούς)...

Τελικά, άδικα έγραψαν το μανιφέστο τα παιδιά του SDNA. Ο Ολυμπιακός δεν παραμέλησε κανένα ιστορικό τμήμα ατομικού αθλήματος, όπως αποδείχθηκε από τις τεράστιες επιτυχίες που πέτυχε φέτος.

Αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ότι η διοίκηση Κουντούρη έχει μελετήσει κάθε της κίνηση προσεκτικά που οδηγεί σε επιτυχία με χειρουργική ακρίβεια, σε αντίθεση με το σκορποχώρι των αντίπαλων διοικήσεων.

Το αποτέλεσμα, το διαπίστωσε όλη η φίλαθλη Ελλάδα: Ο Ολυμπιακός παρέμεινε σε αχανή επίπεδα στα δημοφιλή ομαδικά αθλήματα με αποτέλεσμα να κατακτήσει πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό στο βόλεϊ ανδρών, νταμπλ στο πόλο ανδρών, νταμπλ και σούπερ καπ Ευρώπης στο πόλο γυναικών, πρωτάθλημα στο μπάσκετ γυναικών, κύπελλο και σούπερ καπ στο χάντμπολ ανδρών, ενώ διεκδικεί πρωτάθλημα στο χάντμπολ και τσάμπιονς λιγκ στο πόλο ανδρών.

Ταυτόχρονα όμως τα ατομικά αθλήματα παρέμειναν επίσης στο υψηλότερο επίπεδο. Τα πρωταθλήματα σε άνδρες και γυναίκες στο πινγκ πονγκ, το ευρωπαϊκό στο πινγκ πονγκ ανδρών και το τρεμπλ στην κολύμβηση σε άνδρες, γυναίκες και γενική βαθμολογία, σε συνδυασμό με την πρωτιά στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου, αποδεικνύουν περίτρανα ότι για μία ακόμα φορά τα αφηγήματά τους γελοιοποιήθηκαν από την πραγματικότητα και ότι ο σύλλογος πέτυχε να παραμείνει κυρίαρχος των τίτλων, τόσο στα ομαδικά αθλήματα που είναι δημοφιλέστερα, όσο και στα ατομικά αθλήματα!

Τελικά κ. Μπούκουρα θυσίασε ο Ολυμπιακός τα τμήματα των ατομικών αθλημάτων όπως έγραφες;

Διαβάστε επίσης

Νάνος ο λαός του ΠΑΟΚ στις εκλογές-Το χρονικό της μεγάλης ταπείνωσης...

Νάνος ο λαός του ΠΑΟΚ στις εκλογές-Το χρονικό της μεγάλης ταπείνωσης...

Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές της 21/05/2023, το αφήγημα για τον λαό του ΠΑΟΚ που μπορεί να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο, έχει πλέον γελοιοποιηθεί... O μεγαλύτερος ηττημένος δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο ΠΑΟΚ και ο αδύναμος λαός του. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει αναλυτικά το γιατί...

Τα γραφήματα του διεθνούς site «Goal» που πόνεσαν τη μισή Ελλάδα (πίνακες)

Τα γραφήματα του διεθνούς site «Goal» που πόνεσαν τη μισή Ελλάδα (πίνακες)

Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό μέσο παγκοσμίως, goal.com, παρουσίασε πίνακες με γραφήματα που αποδεικνύουν ποιος είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίαρχος πανευρωπαϊκά στα εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα. Δείτε τους αποκαλυπτικούς πίνακες που προκάλεσαν πόνο και διαβάστε την ανάλυση της Αθλητικής Διαπλοκής.

Ανάλυση του έπους: Οι 300 τίτλοι του Ολυμπιακού στα ομαδικά αθλήματα-ΠΑΟ:179, ΠΑΟΚ:69, ΑΕΚ:61 (πίνακες)

Ανάλυση του έπους: Οι 300 τίτλοι του Ολυμπιακού στα ομαδικά αθλήματα-ΠΑΟ:179, ΠΑΟΚ:69, ΑΕΚ:61 (πίνακες)

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει το μυθικό στατιστικό των τριακοσίων πανελλαδικών και διεθνών τίτλων στα ομαδικά αθλήματα και η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει αναλυτικά όλους τους ερυθρόλευκους τίτλους και την αλήθεια για τη φτώχεια τίτλων του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Πρασινοφρουρέ-Η ιστορία ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ! Ντοκουμέντα από το παρελθόν

Πρασινοφρουρέ-Η ιστορία ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ! Ντοκουμέντα από το παρελθόν

Η Αθλητική διαπλοκή φέρνει σήμερα στο φως τις «προφητείες» του «Πρασινοφρουρού» πριν από 13 χρόνια, όταν ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα. Τι έλεγε και τι ακολούθησε; Διαβάστε την απολαυστική και διδακτική αναδρομή...