Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νάνος ο λαός του ΠΑΟΚ στις εκλογές-Το χρονικό της μεγάλης ταπείνωσης...

Νάνος ο λαός του ΠΑΟΚ στις εκλογές-Το χρονικό της μεγάλης ταπείνωσης...
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 - 12:23

Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές της 21/05/2023, το αφήγημα για τον λαό του ΠΑΟΚ που μπορεί να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο, έχει πλέον γελοιοποιηθεί... O μεγαλύτερος ηττημένος δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο ΠΑΟΚ και ο αδύναμος λαός του. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει αναλυτικά το γιατί...

Ξεκινάμε με το καθιερωμένο flash back:

Βρισκόμαστε τέσσερα 24ωρα πριν τις εκλογές της 07/07/2019 και όπως γίνεται γνωστό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει μέσω της ΕΡΤ 7,5 εκατομμύρια ευρώ κρατικού χρήματος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του ΠΑΟΚ στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση αντιδρούν και κάνουν λόγο για ρουσφέτι. Ήταν το τελευταίο δώρο της κυβέρνησης Τσίπρα προς τον δικέφαλο του Βορρά, καθώς λίγες μέρες μετά ο Ελληνικός λαός τους έστειλε για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το τελευταίο δώρο δεν έμελλε να υλοποιηθεί:

Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα, τα δώρα προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή τον Ιβάν Σαββίδη ήταν απανωτά.

Το 2015 με κυβερνητική τροπολογία, ρυθμίστηκαν τα χρέη της ΠΑΕ που έφταναν τα 31 εκατομμύρια και περιορίστηκαν στα 11 εκατομμύρια, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κερδίζει έμμεσα 20 εκατομμύρια ευρώ:

Το 2018, με τροπολογία του Υπουργού άμυνας της κυβέρνησης Τσίπρα, Πάνου Καμμένου, παραχωρήθηκαν στον ΠΑΟΚ 21 στρέμματα με ακίνητα ιδιοκτησίας του ταμείου εθνικής άμυνας στην Τούμπα, ένα τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση της κατασκευής του νέου γηπέδου της Τούμπάς:

Μάλιστα, ενώ οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν την καταβολή ενός αντιτίμου από πλευράς του ΠΑΟΚ, τελικά ο κ. Καμμένος αποφάσισε να παραχωρήσει τα 21 στρέμματα εντελώς δωρεάν στον δικέφαλο του βορρά. Επόμενο ήταν να δοθεί στον Πάνο Καμμένο η συμβολική φανέλα με το νούμερο 12, παρότι είναι ιερή γιατί ο 12ος παίκτης κάθε ομάδας είθισται να θεωρείται ο κόσμος της:

Η εποχή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν «χρυσή» από κάθε άποψη για τον ΠΑΟΚ που κατέκτησε πρωτάθλημα μετά από 35 χρόνια, αλλά και 3 κύπελλα Ελλάδας. Ήταν τότε που ο κυβερνητικός βουλευτής και οπαδός του ΠΑΟΚ Κώστας Ζουράρις, έλεγε ότι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΠΑΟΚ δεν θα έπαιρνε πρωτάθλημα:

Η «σφραγίδα» σε όλα αυτά ήταν τα συγχαρητήρια του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2019. Ήταν η πρώτη φορά που πρωθυπουργός της χώρας συνεχάρη Ελληνική ομάδα για κατάκτηση εγχώριου τίτλου!

2019-2020:
NO SYRIZA, NO PARTY!

Το 2019 ξεκινάει η εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα δώρα της Πολιτείας κατευθύνονται πλέον προς τον Παναθηναϊκό (110 εκατομμύρια από το ταμείο ανάκαμψης για τον Βοτανικό, παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ, κτλ). Ο Ολυμπιακός παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς συναλλαγές με το Δημόσιο, ενώ στον ΠΑΟΚ δεν νιώθουν άνετα στην μετά-ΣΥΡΙΖΑ εποχή και επιτίθενται στην κυβέρνηση.

Το ξέσπασμα της υπόθεσης της καταγγελλόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης στα τέλη του 2019, συνέπεσε χρονικά με την αποχώρηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη από την Ελλάδα. Ο Σαββίδης δεν κατέθεσε ποτέ για την υπόθεση, κανείς δεν μας εξήγησε που βρήκε τα εκατομμύρια ο σερβιτόρος ανιψιός του και το πόρισμα της Ε.Ε.Α. δεν ανατράπηκε ποτέ από τα διοικητικά δικαστήρια. Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο υποβιβασμού, αυτός έσβησε αμέσως από την υποτιθέμενη «κυβέρνηση Μαρινάκη» με τη σκανδαλώδη φωτογραφική τροπολογία:

Αναφορικά με την εξαφάνιση Σαββίδη, οι δικαιολογίες αφορούσαν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού:

Τρία χρόνια μετά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τη λήξη της πανδημίας, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης παραμένει εξαφανισμένος. Ο ίδιος έχει αποσυρθεί πλέον πλήρως από το προσκήνιο. Ο δημοσιογράφος Σταύρος Κόλκας επιχειρούσε τότε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι ο Σαββίδης έχει αγοράσει τη μισή Βόρεια Ελλάδα, άρα δεν θα φύγει και ότι κάποιος άλλος δήθεν θα αποχωρήσει σε ένα χρόνο. Για μία ακόμα φορά δεν πέτυχε ούτε βαλσαμωμένο ελέφαντα:

2020-2023:
ΠΑΟΚ ΚΑΤΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Από το 2020 μέχρι τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, ο οργανισμός του ΠΑΟΚ (στελέχη, δημοσιογράφοι, σελίδες, trolls) είχε κηρύξει ανένδοτο πόλεμο εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Κοινή συνισταμένη των παραληρημάτων των οπαδών του δικεφάλου, ο «πρωθυπουργός» Μαρινάκης, οι «νεκροί μάρτυρες», ο Αυγενάκης που μισεί τον ΠΑΟΚ και όλα αυτά ανακατεμένα με μπόλικη ρετσίνα.

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

Την πλέον ξεκάθαρη θέση, πήραν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ με επίσημη ανακοίνωσή τους λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας. «Όποιος συντάσσεται με την κυβέρνηση, είναι εχθρός του ΠΑΟΚ»:

ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Κόλκας πήρε επίσης θέση λίγο πριν από τις εκλογές, δίνοντας γραμμή: Ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας να γίνει πρώτο κόμμα, ή έστω το ΠΑΣΟΚ:

ΤΟ SDNA

Το SDNA τοποθετήθηκε συγκεκριμένα ως προς το πρόσωπο του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ εναντίον του Υφυπουργού αθλητισμού καταφέρθηκε επίσημα και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ

Η κινητοποίηση στις τάξεις του ΠΑΟΚ ήταν γενικευμένη. Σε σελίδες του διαδικτύου, προσκείμενες στον δικέφαλο του βορρά, επικρατούσε πολιτικός πυρετός. Ήταν η πρώτη φορά που στις τάξεις ενός αθλητικού συλλόγου γινόταν τέτοια πολιτική πανστρατιά:

Σε άλλη σελίδα, διαβάσαμε ότι "21/05 πέφτει ο Μητσοτάκης και 24/05 ο ΠΑΟΚ παίρνει το κύπελλο". Τελικά ούτε το ένα έγινε, ούτε το άλλο, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε το κύπελλο παίζοντας με παίκτη παραπάνω από την αρχή του τελικού:

Στην ίδια σελίδα διαβάσαμε ακόμα και ότι ο Τσίπρας, με τη συμφωνία των Πρεσπών, επέκτεινε τα σύνορα της Ελλάδας εν καιρώ Ειρήνης!

Ήταν μία ακόμα δικαίωση των όσων λέγονται στην εκπομπή της Θύρας 7 ότι κάποιοι πρόδωσαν την Μακεδονία για να πάρει η αγαπημένη τους ομάδα ένα πρωτάθλημα:

Από κοντά και ο οπαδός του ΠΑΟΚ και πρώην πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Πανάκας:

ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τελικά τα αποτελέσματα αποτέλεσαν ένα τεράστιο χαστούκι σε όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ που είδε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις να γκρεμίζονται εκκωφαντικά! Η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, αγγίζοντας αυτοδυναμία ακόμα και με απλή αναλογική, αυξάνοντας και τα ποσοστά της, ενώ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα αναδείχθηκε κυρίαρχη. Το υποτιθέμενο «κάστρο» του ΠΑΟΚ, ο Βορράς, ανέδειξε νικήτρια τη Νέα Δημοκρατία σε όλες τις εκλογικές του περιφέρειες.

Αποδείχθηκε λοιπόν περίτρανα ότι ο λαός του ΠΑΟΚ είναι μικρός και ανίσχυρος, ότι δεν μπορεί να διαμορφώσει καταστάσεις, ότι δεν μπορεί να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο και ότι δεν μπορεί να αποτελεί πλέον το χαϊδεμένο παιδί των κυβερνήσεων.

Ταυτόχρονα, δόθηκε αγώνας κατά της επανεκλογής Αυγενάκη στο Ηράκλειο. Γκαγκάτσης, SDNA, δημοσιογράφοι, σελίδες και trolls, συστρατεύθηκαν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο κατά του Υφυπουργού αθλητισμού. Από κοντά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος:

Τελικά ο Λευτέρης Αυγενάκης επανεξελέγη βουλευτής Ηρακλείου, κερδίζοντας τις περισσότερες ψήφους, όχι μόνο στην εκλογική του περιφέρεια, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη!

Εύκολα μπορούν να γίνουν οι συγκρίσεις με το 2019, όταν υπήρχε πραγματικός πόλεμος εναντίον του Ολυμπιακού από την τότε κυβέρνηση. Τότε όχι απλώς κατέρρευσε εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είχαν αποτύχει να εκλεγούν βουλευτές οι διατελέσαντες υφυπουργοί αθλητισμού της κυβέρνησης Τσίπρα Σταύρος Κοντονής και Γιώργος Βασιλειάδης. Ας συγκριθούν αυτές οι επιδόσεις με το ρεκόρ Αυγενάκη και εύκολα ο καθένας οδηγείται στα συμπεράσματά του:

Και τώρα μετά από τα αποτελέσματα, επιστροφή στο κλάμα και στις εργοστασιακές σας ρυθμίσεις. Το χαστούκι αυτό είναι όλο δικό σας. Σε εσάς που θεωρείτε τον Μαρινάκη πρωθυπουργό για την τετραετία που πήραν γήπεδα η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, που σώθηκε ο ΠΑΟΚ από υποβιβασμό, για την τετραετία που κατέκτησε η ΑΕΚ νταμπλ και που αλωνίζει ανενόχλητη η ΕΠΟ του Μπαλτάκου. Σε όλους εσάς που ποτέ δεν απαντήσατε ποιος έβαλε έναν απένταρο ανιψιό του Σαββίδη να αγοράσει τα βοηθητικά γήπεδα της Ξάνθης, που ποτέ δεν απαντήσατε αν υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας του Σιαμπάνη, που ποτέ δεν απαντήσατε αν οι εμπρηστές αυτοκινήτων ποδοσφαιρικών παραγόντων πληρώθηκαν με τιμολόγια offshore εταιρείας του Σαββίδη, που σφυρίζετε αδιάφορα για το ότι ο γιος του Σαββίδη είναι υπόδικος για κακούργημα σχετιζόμενο με το ποδόσφαιρο, που χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για τους φόνους του Τόσκο και του Άλκη...

Ήταν η νέμεσις σε όλους εσάς από τον κόσμο του ΠΑΟΚ που πιστέψατε ότι μπορείτε να χωρίσετε την Ελλάδα στη μέση και τελικά δεν μπορείτε να χωρίσετε ούτε ένα ψηφοδέλτιο. Γιατί είστε ένας λαός-νάνος και χωρίς δύναμη!

Διαβάστε επίσης

Τα γραφήματα του διεθνούς site «Goal» που πόνεσαν τη μισή Ελλάδα (πίνακες)

Τα γραφήματα του διεθνούς site «Goal» που πόνεσαν τη μισή Ελλάδα (πίνακες)

Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό μέσο παγκοσμίως, goal.com, παρουσίασε πίνακες με γραφήματα που αποδεικνύουν ποιος είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίαρχος πανευρωπαϊκά στα εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα. Δείτε τους αποκαλυπτικούς πίνακες που προκάλεσαν πόνο και διαβάστε την ανάλυση της Αθλητικής Διαπλοκής.

Πως ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός γελοιοποίησε πανελλαδικά ένα ακόμα «πορτοκαλί» αφήγημα...

Πως ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός γελοιοποίησε πανελλαδικά ένα ακόμα «πορτοκαλί» αφήγημα...

Η ερυθρόλευκη σάρωση τίτλων συνεχίζεται παντού και ο Ολυμπιακός απέδειξε ξανά ότι δεν είναι γίγαντας μόνο στον ομαδικό αλλά και στον ατομικό αθλητισμό. Κάποιοι όμως βιάστηκαν, εκτέθηκαν και ρεζιλεύτηκαν από την πραγματικότητα. Δείτε τι έλεγαν και τι έγινε...

Ανάλυση του έπους: Οι 300 τίτλοι του Ολυμπιακού στα ομαδικά αθλήματα-ΠΑΟ:179, ΠΑΟΚ:69, ΑΕΚ:61 (πίνακες)

Ανάλυση του έπους: Οι 300 τίτλοι του Ολυμπιακού στα ομαδικά αθλήματα-ΠΑΟ:179, ΠΑΟΚ:69, ΑΕΚ:61 (πίνακες)

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει το μυθικό στατιστικό των τριακοσίων πανελλαδικών και διεθνών τίτλων στα ομαδικά αθλήματα και η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει αναλυτικά όλους τους ερυθρόλευκους τίτλους και την αλήθεια για τη φτώχεια τίτλων του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.