Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ντοκουμέντο: Παιανία 2007 -ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ- Το τέλος του αφηγήματος και η σύγκριση με Ν. Φιλαδέλφεια

Ντοκουμέντο: Παιανία 2007 -ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ- Το τέλος του αφηγήματος και η σύγκριση με Ν. Φιλαδέλφεια
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 18:03

16 χρόνια μετά τα επεισόδια της Παιανίας που οδηγησαν στο θάνατο του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει όλη την αλήθεια, αποκαλύπτοντας ένα σοβαρό ντοκουμέντο, το οποίο ρίχνει φως στην υπόθεση που απασχόλησε τη χώρα για χρόνια και παρουσιάζει τις διαφορές με τα τραγικά γεγονότα της Ν. Φιλαδέλφειας.

Τα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας που επέφεραν το θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, οδήγησαν κάποιους να ανασύρουν μνήμες από τα γεγονότα της Λεωφόρου Λαυρίου στην Παιανία που συνέβησαν τον Μάρτιο του 2007, όταν είχε χάσει τη ζωή του ο οπαδός του Παναθηναϊκου Μιχάλης Φιλόπουλος.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπόθεση διατηρείται πάντα στην επικαιρότητα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μέσω ψεμάτων που διαδίδονται, καθώς η επικοινωνιακή σπέκουλα που λαμβάνει χώρα από την πλευρά των οπαδών του Παναθηναϊκού, δεν έχει προηγούμενο και έχει διαστρεβλώσει την ιστορική αλήθεια σε πρωτοφανη βαθμό.

Με αυτή την αφορμή, η Αθλητική διαπλοκή αποκαλύπτει σήμερα ένα ιστορικό ντοκουμέντο που έρχεται να ρίξει φως στην ιστορική αλήθεια για το τι συνέβη στις 29/03/2007 στην Παιανία. Πρόκειται για το καθαρογραμμένο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που εξέδωσε το A' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση το 2008:

Σας παραθετουμε λοιπόν όλα τα κρίσιμα σημεία της απόφασης, τα οποία αποδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδκασίας και τα οποία αποδεικνύουν τι είχε συμβεί, εκθέτοντας την προπαγάνδα και το ψέμα τόσων χρόνων:

ΣΗΜΕΙΟ 1:
Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Το πρώτο δεδομένο, είναι ότι την ημέρα εκείνη, ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο αθλητικό κέντρο Παιανίας η αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για το κύπελλο Ελλάδας βόλεϊ γυναικών. Επρόκειτο λοιπόν για ένα αθλητικό γεγονός, με παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων και όχι για ένα ραντεβού θανάτου ή κάποια συμπλοκή.

Άλλωστε, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας ότι «ραντεβού θανάτου» ή συμπλοκές, συμβαίνουν συνήθως σε ημέρες και ώρες που δεν διεξάγονται αθλητικές συναντήσεις και ένας από τους λόγους είναι τα αστυνομικά μέτρα που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Όπως προκύπτει και από το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, αποδείχθηκε ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας: «Στο χώρο του αθλητικού κέντρου είχαν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων ... Επίσης στο αθλητικό κέντρο είχαν προσέλθει και ισχυρές ασυνομικές δυνάμεις».

ΣΗΜΕΙΟ 2
Η ΕΝΕΔΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Το επόμενο σημείο της δικαστικής απόφασης, παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτει ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν στήσει κανονική ενέδρα στους οπαδούς του Ολυμπιακού:

«Οι οπαδοί της ομάδας του Παναθηναϊκού ... αντί να κατευθυνθούν στο αθλητικό κέντρο ... όταν έφθασαν στο ύψος της οδού Χουντά ... εισήλθαν δεξιά στην οδό Χουντά και στάθμευσαν τα οχήματά τους τόσο στην οδό αυτή, όσο και σε παρακείμενες οδούς. Στη συνέχεια ... κινήθηκαν με τα πόδια πίσω προς τη λεωφόρο Λαυρίου, όπου παρατάχθηκαν καθέτως ... και παρέμειναν εκεί, αποφράσσοντας οποιαδήποτε κίνηση σ' αυτή αντί να συνεχίσουν την πορεία τους και να πάνε στο αθλητικό κέντρο...

...Όπως δε αποδείχθηκε από την κατάθεση των αυτοπτών μαρτύρων ... τα άτομα που παρατάχθηκαν καθέτως επί της οδού Λαυρίου φορούσαν κράνη και κουκούλες και είχαν στα χέρια τους σίδερα, ξύλα, μαδέρια, πυροσβεστήρες, αλλά και βόμβες μολότωφ και κροτίδες».

Η ανάγνωση του σκεπτικού της δικαστικής απόφασης, καταδεικνύει ότι τα γεγονότα της οδού Λαυρίου, προκλήθηκαν από ενέδρα που έστησαν οι χούλιγκανς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ήταν βαριά οπλισμένοι σαν αστακοί, καραδοκώντας για να επιτεθούν εναντίον των οπαδών του Ολυμπιακού.

ΣΗΜΕΙΟ 3
Η ΕΝΕΔΡΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατευθύνονταν προς το αθλητικό κέντρο της Παιανίας, ωστόσο στη στροφή της λεωφόρου Λαυρίου έπεσαν πάνω στην ενέδρα που τους είχαν στήσει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι άρχισαν να τους βρίζουν με συνθήματα και χυδαίες φράσεις. Το μοιραίο ήταν θέμα δευτερολέπτων:

«Όταν οι πρώτοι οπαδοί της ομαδας του Ολυμπιακού εμφανίσθηκαν στη στροφή της λεωφόρου Λαυρίου, οι οπαδοί της ομάδας του Παναθηναϊκού αρχισαν να φωνάζουν εναντίον τους συνθήματα και να τους βρίζουν με χυδαίες φράσεις... Οι οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού ... περισυνέλεξαν από παρακείμενα της λεωφόρου ακίνητα και οικοδομές πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα...».

Σε αυτό το σημείο, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα του οπλισμού που αποδεικνύει ακόμα περισσότερο το ζήτημα της ενέδρας. Όπως είδαμε στο προηγούμενο απόσπασμα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν... full εξάρτυση, καθώς στην ενέδρα που έστησαν, φορούσαν κράνη και κουκούλες και είχαν στα χέρια τους σίδερα, ξύλα, μαδέρια, πυροσβεστήρες, βόμβες μολότωφ και κροτίδες.

Αντίθετα, σε αυτό το απόσπασμα, αναφέρεται ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, όταν αντίκρισαν την ενέδρα που είχε στηθεί εναντίον τους, περισυνέλεξαν από παρακείμενα ακίνητα και οικοδομές πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, εάν επρόκειτο για οργανωμένο «ραντεβού θανάτου», οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν θα μετέβαιναν στη λεωφόρο Λαυρίου άοπλοι, ψάχνοντας εκείνη την ώρα σε παρακείμενες οικοδομές για οπλισμό.

ΣΗΜΕΙΟ 4
Η ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Συνεπώς, επρόκειτο για μία καλοστημένη ενέδρα των οπλισμένων οπαδών του Παναθηναϊκού στους άοπλους οπαδούς του Ολυμπιακού που μετέβαιναν στο αθλητικό κέντρο Παιανίας. Από τη στιγμή που οι οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν μέσα στην ενέδρα, ήταν προφανές ότι θα συμμετείχαν και εκείνοι στη μάχη που ξεκινούσε.

Αυτό άλλωστε αναφέρει και η δικαστική απόφαση:

Άρα λοιπόν, η αναπόφευκτη σύγκρουση προέκυψε, από την ενέδρα των οπλισμένων «πράσινων» χούλιγκανς προς τους άοπλους οπαδούς του Ολυμπιακού που κατευθύνονταν στο αθλητικό κέντρο Παιανίας και συνέβη το τραγικό γεγονός ενός θανάτου.

ΣΗΜΕΙΟ 5
ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΝΕΜΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Σε αλλο σημείο της απόφασης (σελ. 494), αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ανέμεναν τους οπαδούς του Ολυμπιακού στη συμβολή των οδών Λ. Λαυρίου και Χούντα με σκοπό να συγκρουστούν μαζί τους. Και από εδώ προκύπτει ότι υπήρχε ενέδρα:

ΣΗΜΕΙΟ 6
Η «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ» ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΝΕΔΡΑ

«Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, αλλά δεν διήρκεσε πολύ, γιατί, όπως αποδείχθηκε, οι οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού πέτυχαν να τρέψουν σε φυγή τους οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού, οι οποίοι διασκορπίστηκαν επί της λεωφόρου Λαυρίου».

Από αυτό το σημείο της απόφασης, προκύπτει ότι η ένοπλη «πράσινη» ενέδρα απέτυχε «επιχειρησιακά», καθώς οι οπαδοί του Ολυμπιακού έτρεψαν σε φυγή τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, παρότι εκείνοι ήταν προετοιμασμένοι και οπλισμένοι.

Από τη σύγκρουση που προέκυψε, έχασε δυστυχώς τη ζωή του ο 22χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού Μιχάλης Φιλόπουλος. Το τραγικό περιστατικό ήταν δυστυχώς πολύ πιθανό να συμβεί από τη στιγμή που υπήρξε γενικευμένη σύγκρουση οπαδών των δύο ομάδων και κάλλιστα θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί οπαδός του Ολυμπιακού.

Ουσιαστικά, από τη στιγμή που προέκυψε η γενικευμένη σύγκρουση, ήταν πολύ πιθανό να υπάρξουν δυστυχώς θύματα στην πλευρά του «επιχειρησιακά ηττημένου», όποιος και αν ήταν αυτός, κάτι που προφανώς μόνο θλίψη προκαλεί. Αν στη μάχη επικρατούσαν οι χούλιγκανς του Παναθηναϊκού, ο νεκρός ίσως φορούσε ερυθρόλευκα. Από τη στιγμή που τα δεδομένα εξελίχθηκαν διαφορετικά, ο νεκρός ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού.

16 χρόνια μετά, κανείς δεν αναφέρει ότι τα τραγικά εκείνα γεγονότα προκλήθηκαν ως συνέπεια της ενέδρας που έστησαν οι πάνοπλοι χούλιγκανς του Παναθηναϊκού στην Παιανία.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν πήγαν στο γήπεδο για να «κάνουν εξέδρα», ούτε για να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Δεν βρέθηκαν εκεί κατά λάθος, ούτε ήταν άμοιροι ευθυνών. 16 χρόνια μετά, είναι μνημειώδης η διαστρέβλωση της αλήθειας και η καταδίκη της αντίδρασης των οπαδών του Ολυμπιακού, η οποία ήταν αποτέλεσμα της δράσης των οπαδών του Παναθηναϊκού!

Αλήθεια, πέραν του Μιχάλη Φιλόπουλου, πόσοι άλλοι θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους, έτσι όπως εξελίχθηκε το περιστατικό, αλλά σώθηκαν από τους δήθεν «δολοφόνους»; Αυτή η αλήθεια βέβαια δεν αρέσει και χαλάει το αφήγημα. Ο Μιχάλης Φιλόπουλος δεν ήταν ο μόνος που έπεσε. Υπήρξαν και άλλοι, αλλά σώθηκαν από αυτούς που αποκαλούνται «δολοφόνοι» από κάποιους. Ας ρωτήσουν λοιπόν τους πεσμένους που σώθηκαν και ας πάψουν επιτέλους να καπηλεύονται το νεκρό.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο σοκαριστικό της υπόθεσης εκείνης, ήταν ότι δεν υπήρξε ούτε μία σύλληψη οπαδού του Παναθηναϊκού μετά τα όσα συνέβησαν τότε. Ακόμα και σε δεύτερο χρόνο, η Αστυνομία δεν συνέλαβε ποτέ οπαδούς του Παναθηναϊκού, παρότι προκάλεσαν εκείνοι τα επεισόδια και συμμετείχαν πάνοπλοι σε αυτά, κάτι που αποδεικνύεται πεντακάθαρα από τη δικαστική απόφαση.

Κανένας οπαδός του Παναθηναϊκού δεν λογοδότησε ούτε για το σχεδιασμό της ενέδρας, ούτε για την πρόκληση των επεισοδίων, ούτε για τη συμμετοχή του σε αυτά και μάλιστα με επικίνδυνο οπλισμό. Δεν συνελήφθη ποτέ οπαδός του τριφυλλιού, ούτε επ' αυτοφώρω, ούτε σε δεύτερο χρόνο. Οι μόνοι που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού. Η Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε ποτέ για όσους προκάλεσαν τα έκτροπα της Παιανίας.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τις ουσιώδεις διαφορές που υπάρχουν στην υπόθεση της λεωφόρου Λαυρίου συγκριτικά με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας. Εδικά στην περίπτωση του Άλκη, όλοι έχουν καταλάβει τι συνέβη, με τη δολοφονία ενός άοπλου παιδιού που δεν είχε καμία σχέση με τον χουλιγκανισμό.

Αξίζει ομώς να δούμε τις διαφορές με τα όσα συνέβησαν πριν από λίγες μέρες έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Στην περίπτωση της Ν. Φιλαδέλφειας, το θύμα ήταν οπαδός της ΑΕΚ, ενώ η πρόκληση των επεισοδίων προέκυψε από τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τους Έλληνες «πράσινους αδελφούς» τους. Ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ ήταν νόμιμα αμυνόμενος και σκοτώθηκε από όσους πήγαν παράνομα στο χώρο.

Αντίθετα, το 2007 στην Παιανία, τα δεδομένα ήταν αντίστροφα: Εκεί σκοτώθηκε ένας από αυτούς που είχαν στήσει παράνομα ενέδρα σε αυτούς που πήγαιναν με τα εισιτήριά τους στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Το θύμα ήταν μεν οπαδός του Παναθηναϊκού, αλλά και η πρόκληση των επεισοδίων προέκυψε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, όπως αποδεικνύεται ξεκάθαρα και αναλυτικά από την πλήρως τεκμηριωμένη απόφαση των τακτικών δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, η οποία ήταν καρπός της πολύμηνης, δημόσιας ακροαματικής διαδικασίας.

Τηρουμένων των αναλογιών, το 2007 στην Παιανία, στην αντίστοιχη θέση με αυτή των οπαδών της ΑΕΚ σήμερα, ήταν τότε οι οπαδοί του Ολυμπιακού, με τη διαφορά ότι εκείνοί επικράτησαν στη μάχη που έγινε και το θύμα ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια, συνελήφθησαν και προφυλακίζονται σωρηδόν.

Στην Παιανία, όσοι έστησαν την ενέδρα και προκάλεσαν τα επεισόδια, έμειναν ελεύθεροι, έχοντας κρύψει τις ενοχοποιητικές δικογραφίες που έκαναν λόγο για εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνοντας δεκάδες μαρτυρίες, όπου οπαδοί του Παναθηναϊκού κατέδιδαν ο ένας τον άλλον. Το δικαστικό σώμα της χώρας είχε μείνει άναυδο που η δικογραφία εκείνη μπήκε στο αρχείο. Τελικά, στο δικαστήριο βρέθηκε μόνο η αμυνόμενη πλευρά!

Η τάση της κοινής γνώμης είναι να υπερασπίζεται την πλευρά στην οποία ανήκει το θύμα. Ναι μεν στη Ν. Φιλαδέλφεια η κοινή γνώμη έχει δίκιο (η επίθεση έγινε από οπαδούς της Ντ. Ζάγκρεμπ και Έλληνες «αδελφούς» τους), αλλά στη Λεωφόρο Λαυρίου, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά: Η επίθεση έγινε από οπαδούς του Παναθηναϊκού, παρότι το θύμα ήταν οπαδός της ομάδας τους, λόγω της αποτυχίας της ενέδρας.

Αν λοιπόν στη Ν. Φιλαδέλφεια, το θύμα ανήκε στην πλευρά των εισβολέων, τι αντιμετώπιση θα υπήρχε από τα ΜΜΕ και την Αστυνομία; Θα έμεναν οι Κροάτες εισβολείς και οι σύμμαχοί τους ασύλληπτοι, όπως συνέβη το 2007 με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που προκάλεσαν τα επεισόδια στην Παιανία;

Σημερα διαβάζουμε παντού για το φιάσκο της Αστυνομίας και τις ευθύνες της. Το 2007 δεν υπήρχε φιάσκο; Τότε οι οπαδοί πήγαιναν στο γήπεδο με εισιτήρια και διέσχιζαν με 150 μηχανάκια τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Γιατί κανένας δεν αναφέρθηκε τότε στις ευθύνες των αρχών, όπως κάνουν σήμερα για την κάθοδο των Κροατών;

Ήδη σήμερα έγινε γνωστό ότι ξηλώνεται η ηγεσία της ΓΑΔΑ, καθώς αναμένεται να απομακρυνθούν ο Αττικάρχης, ο ταξίαρχος βοηθός ΓΑΔΑ και ο έτερος βοηθός ΓΑΔΑ. Επίσης, αναμένονται απομακρύνσεις και άλλων υψηλόβαθμων Αξιωματικών, ενώ υπάρχουν φήμες ακόμα και για τον αρχηγό του σώματος. Κυκλοφορούν μέχρι και φήμες για ποινικές επιπτώσεις σε αξιωματικούς! Στο φιάσκο της Παιανίας δεν είχαν ακουμπήσει άνθρωπο από τη θέση του! Αυτό τι δείχνει;

Μήπως τότε δόθηκε σε κάποιους μία ευκαιρία να ξεπαστρέψουν το πιο μεγάλο, το πιο δυνατό και το πιο ιδεολογικό οπαδικό κίνημα της χώρας και να πλήξουν την ομάδα που έχει διαλύσει τα όνειρά τους, δηλαδή τον Ολυμπιακό;

Η ΠΑΙΑΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ

Μόλις δύο χρόνια πριν την Παιανία, το 2005, οπαδοί του Παναθηναϊκού ξυλοκοπούσαν στο ΟΑΚΑ έναν άοπλο οπαδό της ΑΕΚ που ήταν πεσμένος στο έδαφος. Το βίντεο και οι εικόνες σοκάρουν. Ο οπαδός της Ένωσης έζησε από θαύμα. Αντέχετε να δείτε τις εικόνες;

Και όμως, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, μετά τα γεγονότα της Παιανίας, μιλούσαν «για τον Μιχάλη που ήταν πεσμένος κάτω» και «πουλούσαν ηθική», όταν δύο χρόνια πριν ξυλοφόρτωναν μαζικά έναν πεσμένο οπαδό...

Η «πράσινη» υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της...

Η ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Η τακτική της ενέδρας, συνιστά πάγια τακτική των χούλιγκανς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι παραδοσιακά απολαμβάνουν τρομακτικής «ασυλίας» από το «βαθύ» Κράτος. Θα αναφέρουμε δύο ακόμα χαρακτηριστικά παραδείγματα από περιστατικά που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια :

- Το πρώτο περιστατικό συνέβη το 2015 στο Καρπενήσι, όπου διοργανώθηκε το final four του κυπέλλου Ελλάδας πόλο άνδρων. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είχαν ελάχιστες προσκλήσεις (από 30), αλλά οπαδοί του Παναθηναϊκού κατέφθασαν υπεράριθμοι (άνω των 100 ατόμων) στο κολυμβητήριο, συνοδεια της αστυνομίας (!) Για την είσοδο στην πόλη, απαιτείται να περάσεις από ένα τούνελ. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πέρασαν κυριολεκτικά «με το σταγονόμετρο» κατόπιν αυστηρών ελέγχων, και σύμφωνα με τις προσκλήσεις, ενώ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αφέθηκαν ανεξέλεγκτοι και υπεράριθμοι, όντας μάλιστα συνοδευόμενοι από την Αστυνομία για να φθάσουν στην πόλη!

- Το δεύτερο και ακόμα σοβαρότερο περιστατικό, συνέβη το 2016 στη Λευκάδα, όπου διοργανώθηκε το final four του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών). Τότε, χωρίς την παραμικρή αστυνομική παρουσία, το «πράσινο» κομβόι είχε φτάσει ανενόχλητο για να προκαλέσει σοβαρά επεισόδια. Όπως στο Καρπενήσι, έτσι και στη Λευκάδα, υπάρχει μόνο μία είσοδος στην πόλη (φυλασσόμενη πλωτή γέφυρα).

Φυσικά και τότε, η γέφυρα ήταν φυλασσόμενη μόνο για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, καθώς, όταν κατέφθασαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, υπήρχε μόνο ένας φύλακας τον οποίο οι «πράσινοι» χούλιγκανς απείλησαν και κλείδωσαν σαν κοινοί εγκληματίες και πέρασαν ανενόχλητοι για να καταστρέψουν το ξενοδοχείο, όπου διέμεναν οι ελάχιστοι οπαδοί του Ολυμπιακού και να προκαλέσουν ταραχές σε μία ολόκληρη πόλη.

Όπως συνέβη σε Καρπενήσι και Λευκάδα, έτσι συμβαίνει πάντα με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Πάντα φρόντιζαν να είναι πολλοί και υπεράριθμοι, ασχέτως προσκλήσεων, γιατί είχαν τη βεβαιότητα ότι η Αστυνομία θα τους βάλει υπεράριθμους στο γήπεδο, παρά την ειδική διαχείριση των διοργανώσεων των final four.

Αντίθετα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν ήταν ποτέ υπεράριθμοι. Πάντα ο αριθμός των οπαδών ταυτιζόταν με τον αριθμό των προσκλήσεων, γιατί γνώριζαν ότι αν είναι υπεράριθμοι, δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν στο γήπεδο.

Όσα λέμε, αποδεικνύονται από την ίδια την ιστορία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το φετινό μπλόκο στους οπαδούς του Ολυμπιακού που πήγαιναν στην Καλαμάτα για το final four του κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ ανδρών:

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Όπως ακριβώς κάνουν στο αγωνιστικο κομμάτι και στην αθλητική ιστορία, έτσι και σε αυτό το επίπεδο, έχουν επιχειρήσει να διαστρεβλώσουν πλήρως την ιστορία. Πρωταγωνιστώντας διαρκώς σε ενέδρες και ύπουλες τακτικές και απολαμβάνοντας την κρατική ασυλία, οι χούλιγκανς του Παναθηναϊκού δεν δίστασαν να κολλήσουν την ταμπέλα των «δολοφόνων» σε έναν ολόκληρο οργανισμό, σπιλώνοντας ακόμα και ανθρώπους που σύρθηκαν άδικα στα δικαστήρια και αθωώθηκαν πλήρως με αμετάκλητες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σήμερα, 16 χρόνια μετά τα γεγονότα της Παιανίας, όσα λένε γυρίζουν μπούμερανγκ εναντίον τους. Τα βίντεο «έτσι γ...ει η Λεωφόρος» από τη Νέα Φιλαδέλφεια, τα πανηγύρια στα social media μετά από όσα συνέβησαν, οι κορυφαίοι «πράσινοι» χούλιγκανς που κατηγορούνται για όσα συνέβησαν στη Ν. Φιλαδέλφεια και ήδη προαυλίζονται στις φυλακές, η αναφορά για φιλοξενία των Κροατών στα γραφεία του Παναθηναϊκού Κινήματος και τα ερωτηματικά για τον άνθρωπο που οργάνωσε τη διαμονή των Κροατών στην Αθήνα, φέρνουν σταδιακά την υπόθεση στη σωστή της διάσταση.

Η καραμέλα ότι η ευθύνη ανήκει μόνο στους Κροάτες έχει λιώσει εντελώς και άπαντες αρχίζουν να συνειδητοποιούν τι έχει συμβεί, παρά το βρώμικο ρόλο ορισμένων αθλητικών ΜΜΕ που επιχειρούν να συγκαλύψουν την υπόθεση.

Η αλήθεια ποτέ δεν μπορεί να μείνει κρυφή, όση λάσπη και αν ρίξουν, όσο συντονισμένα και αν επιχειρήσουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα μαζί με το επικοινωνιακό σύστημα που τους στηρίζει.

Μετά τα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας και τα ντοκουμέντα που αποκαλύψαμε σήμερα για τα γεγονότα του 2007 στη Λεωφόρο Λαυρίου της Παιανίας, ένα είναι το βέβαιο:

ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

Εμείς, ως Αθλητική διαπλοκή είχαμε το χρέος να παρουσιάσουμε την ιστορική αλήθεια, σε αντίθεση με τις σελίδες και τα ΜΜΕ που κάνουν δήθεν «αυτοψίες», χωρίς να βασίζονται στις δικαστικές αποφάσεις και στα γεγονότα,αλλά σε αφηγήματα και κουτσομπολιά από άτομα που δεν γνωρίζουν, έχοντας επιδείξει εδώ και χρόνια υποκριτική και εγκληματική στάση απέναντι στην ιστορική αλήθεια.

Από κει και πέρα, το μόνο που ευχόμαστε είναι να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά αντίστοιχα περιστατικά, όπως της Παιανίας και της Ν. Φιλαδέλφειας.

Διαβάστε επίσης

Στον μπασκετικό Παναθηναϊκό τρέμουν και κάνει ΜΠΑΜ!

Στον μπασκετικό Παναθηναϊκό τρέμουν και κάνει ΜΠΑΜ!

Ο Μπούκουρας του «SDNA» κάνει μαθήματα μπάσκετ στον back to back κορυφαίο προπονητή της Ευρωπης και ο Γιαννακόπουλος ξέχασε τα λεγόμενά του, ότι οι παίκτες δεν δένονται με ομάδες και μιλάει για «Ιούδες». Στον Παναθηναϊκό τρέμουν και αυτό κάνει μπαμ.