Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρίτος δικαστικός καταπέλτης: Νέα δικαίωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ σε λίγους μήνες

Τρίτος δικαστικός καταπέλτης: Νέα δικαίωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ σε λίγους μήνες
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 - 15:50

Μετά τους αγωνιστικούς θριάμβους του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι «τρώνε τα μούτρα τους» και στα δικαστήρια. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τη νέα εξέλιξη στο Ελληνικό πινγκ πονγκ.

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε απέναντι στην τακτική που ακολουθεί ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στο πινγκ πονγκ, στα πλαίσια της οποίας προσπαθεί, με εξωαγωνιστικές μεθόδους, να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Ερυθρόλευκων σε ένα από τα δημοφιλέστερα ατομικά αθλήματα.

Εισαγωγικά, θυμίζουμε ότι στις 30/04/2023 το τμήμα πινγκ πονγκ γυναικών του Ολυμπιακού, είχε κατακτήσει τον τοπικό τίτλο του κυπέλλου Αττικής γυναικών, νικώντας ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αμφότερους με 4-0 σετ.

Ο Παναθηναϊκός δεν αποδέχθηκε την ήττα του και προσέφυγε στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) καταθέτοντας ένσταση αντικανονικής συμμετοχής της Ουκρανίδας αθλήτριας του Ολυμπιακού Μαργαρίτας Πεσότσκα. Ωστόσο, το Δ.Σ. της ομοσπονδίας απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού που ήθελε να κερδίσει στα χαρτιά τον τίτλο.

Οι Πράσινοι δεν το έβαλαν κάτω και προσέφυγαν για τον ίδιο λόγο στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (Α.Σ.Ε.Α.Δ.). Η απόφαση εκδόθηκε χθες και ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε ξανά. Συνεπώς, η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να κερδίσει έναν «χάρτινο» τίτλο κατέπεσε ξανά. Θυμίζουμε ότι το Α.Σ.Ε.Α.Δ. αποτελείται από τακτικούς δικαστές. Άρα, οι Ερυθρόλευκοι δικαιώθηκαν σε δύο βαθμούς δικαιοδοσίας για την ίδια υπόθεση.

Πέραν της αγωνιστικής ήττας του Παναθηναϊκού με 4-0 σετ και πέραν της διπλής νομικής τους ήττας, σε ομοσπονδία και Α.Σ.Ε.Α.Δ. που απέδειξε ότι τα επιχειρήματά τους δεν είχαν βάση, αξίζει να σημειωθεί κάτι ακόμα: Σε μία εποχή που, σύσσωμη η διεθνής αθλητική κοινότητα στέκεται στο πλευρό των Ουκρανών αθλητών και τους στηρίζει εν μέσω της Ρωσικής εισβολής στη χώρα τους, η διοίκηση Μαλακατέ έκανε τον Παναθηναϊκό να είναι ο μοναδικός ίσως σύλλογος παγκοσμίως που στράφηκε δικαστικά εναντίον μίας Ουκρανίδας αθλήτριας και μάλιστα εμμονικά με απανωτές δικαστικές προσφυγές.

Αυτή δεν ήταν όμως η μοναδική δικαστική υπόθεση που απασχόλησε το Ελληνικό πινγκ πονγκ της σεζόν που πέρασε.

Στο πινγκ πονγκ, ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος που θα έκρινε τον τίτλο σε άνδρες και γυναίκες, επειδή οι κορυφαίοι αθλητές του έπρεπε να συμμετάσχουν σε ένα επίσημο διεθνές τουρνουά της παγκόσμια ομοσπονδίας του αθλήματος.

Η εγχώρια ομοσπονδία είχε απορρίψει το αίτημα αναβολής προς μεγάλη χαρά του Παναθηναϊκού που προς στιγμήν απέκτησε την ελπίδα να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό χωρίς τα μεγάλα ερυθρόλευκα αστέρια και να καταφέρει έτσι από το πουθενά να πάρει πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα και εν τέλει το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (Α.Σ.Ε.Α.Δ.), δικαίωσε πλήρως τις θέσεις του Ολυμπιακού και ανάγκασε την ομοσπονδία να αναβάλει την αγωνιστική.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε στο πινγκ πονγκ βρήκε τον Ολυμπιακό των Μαρινάκη-Κουντούρη να έχει κατακτήσει ένα ιστορικό τρεμπλ στους άνδρες (πρωτάθλημα Ελλάδας, κύπελλο Ελλάδας, Europe trophy), ενώ στις γυναίκες κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και το κύπελλο Αττικής, καθώς δεν διεξήχθη κύπελλο Ελλάδας.

Διαχρονικά ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη δύναμη του Ελληνικού πινγκ πονγκ με 44 πρωταθλήματα Ελλάδας (28 στις γυναίκες και 16 στους άνδρες), 19 κύπελλα Ελλάδας (11 στις γυναίκες και 8 στους άνδρες) και ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, χωρίς καν να υπολογίζουμε τους τοπικούς τίτλους.

Όπως βλέπουμε, μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι ο αυτοκράτορας του ομαδικού αθλητισμού με 302 πανελλήνιους και διεθνείς τίτλους, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό δεύτερο με 179, αλλά και στον ατομικό αθλητισμό η κυριαρχία είναι επίσης Ερυθρόλευκη...

Διαβάστε επίσης

Υβρις-νέμεσις: Γιατί η ζωή είναι τόσο σκληρή με τους Παναθηναϊκούς;

Υβρις-νέμεσις: Γιατί η ζωή είναι τόσο σκληρή με τους Παναθηναϊκούς;

Ρέαμπτσιουκ, ευρωπαϊκό βόλεϊ, 16-1, Μπρούμα.. Γιατί τα όνειρα του Παναθηναϊκού συντρίβονται πάντα με το χειρότερο τρόπο; Γιατί η ζωή τους «μελανιάζει» με χαστούκια σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, Ερασιτέχνη; Διαβάστε αυτό το άρθρο της Αθλητικής διαπλοκής και υποσχόμαστε ότι θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

Τα παραμύθια για το ευρω-ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού

Τα παραμύθια για το ευρω-ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού

Το παραμύθι για τις μνήμες του ευρω-ΟΑΚΑ του «πράσινου» πρέσβη, είναι καλό, αλλά δεν έχει δράκο. Η αλήθεια είναι διαφορετική και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει στοιχεία που εκθέτουν τα ψέματα και τα αφηγήματα.