Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

20 χρόνια λάσπη, τα κάνατε όλα σε μία βραδιά κίτρινοι και πράσινοι...

20 χρόνια λάσπη, τα κάνατε όλα σε μία βραδιά κίτρινοι και πράσινοι...
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:35

20 χρόνια μιλάτε για έναν Παπουτσέλη, έναν Κατσουράνη και έναν Μανιάτη και τα κάνατε όλα μέσα σε δύο ώρες! Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τα νέα αίσχη του καθεστώτος που ακροβατεί σε ένα σκοινί έτοιμο σπάσει...

Αυτή τη φορά η «εξυγίανση» ξεπέρασε τον εαυτό της. Μετά τις βαθμολογικές απώλειες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και τη συνεχιζόμενη επίδειξη δύναμης του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο, χθες βράδυ ζήσαμε όργια που διασύρουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη.

Δυστυχώς όμως, τα όργια δεν έρχονται από μόνα τους, αλλά συνοδεύονται από ένα επικοινωνιακό μπαράζ που προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει αυτά που γνωρίζει για τους κανόνες του ποδοσφαίρου.

Είναι εντυπωσιακό ότι για 20 χρόνια καταλόγιζαν στον Ολυμπιακό τρία πράγματα: Το πέναλτι του Παπουτσέλη, το χέρι του Μανιάτη και το οφσάιντ του Κατσουράνη. Ε, στη μαγική εποχή της «εξυγίανσης» τα ζήσαμε και τα τρία σε ένα δίωρο!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου - διαιτητής VAR: Στέφανος Κουμπαράκης

Αρχή από την Τρίπολη και τον αγώνα του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από την εντός έδρας ήττα στη Λεωφόρο από την ΑΕΚ. Πολυτέλεια για δεύτερη συνεχόμενη βαθμολογική απώλεια δεν υπήρχε. Μην ξεχνάμε και την τραγική «πράσινη» προϊστορία. Επτά χρόνια χωρίς νίκη στην Τρίπολη! Σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός μετράει 2/2 στην έδρα της Άρσεναλ, ο Παναθηναϊκός μετρούσε 0/7 στην έδρα του Αστέρα. Όχι και τόσο κολακευτικό, σωστά;

Ο αγώνας βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή ενώ συνέβησαν τα εξής: Ένα γκολ από ανύπαρκτο φάουλ και δύο πέναλτι υπέρ του, καθώς και ένα ακυρωμένο γκολ του Αστέρα.

Πιο συγκεκριμένα, το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός στο 7', προήλθε από απευθείας εκτέλεση φάουλ, το οποίο κέρδισε ο Παλάσιος, αλλά ήταν ανύπαρκτο.

Το πρώτο πέναλτι του Παναθηναϊκού (που κέρδισε ο Κώτσιρας στο 45'), ήταν ανύπαρκτο, καθώς μόλις ακούμπησε ο αντίπαλος αμυντικός τον παίκτη του τριφυλλιού, εκείνος τινάχτηκε σαν υπέστη ηλεκτροπληξία.

Η φάση όμως που στιγμάτισε τον αγώνα και τα μάτια μας, ήταν το πέναλτι που κέρδισε ο Τζούρισιτς του Παναθηναϊκού στο 79' με το σκορ στο εύθραυστο 1-2 και ενώ είχε προηγηθεί ακύρωση γκολ του Αστέρα:

Το πιο χυδαίο που συμβαίνει όμως στην εποχή της εξυγίανσης, δεν είναι μόνο τα όργια, αλλά ότι προσπαθούν να τεκμηριώσουν τις σφαγές με υποτιθέμενη παραπομπή στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου.

«Παρατεταμένο τράβηγμα που συνεχίζεται εντός περιοχής» είναι το νέο αφήγημα που μας πλασάρουν από χθες, το οποίο είναι ένα τεράστιο ψέμα, καθώς κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Άλλωστε, ο Τζούρισιτς πέφτει καθαρά εκτός περιοχής. Εσείς που λασπώνατε τη Θύρα 7 επειδή είχε πει ότι «η ψυχή του Ίβιτς ήταν μέσα», στο πέναλτι του Παπουτσέλη, γιατί δεν βρίσκετε τα παντελόνια να πείτε τουλάχιστον κάτι αντίστοιχο;

Επικαλούνται ακόμα και την έκθεση του παρατηρητή, λες και υπήρχε περίπτωση να πει κάτι διαφορετικό. Στο τέλος θα επικαλεστούν και κάποια δήλωση του Μπαλτάκου.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που στην εποχή της «εξυγίανσης», ο συγκεκριμένος διαιτητής καταλογίζει πέναλτι εκτός περιοχής υπέρ του Παναθηναϊκού. Τη σεζόν 2017/18, ο ίδιος διαιτητής καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, σε ανατροπή εκτός περιοχής του Ινσούα από τον Έγκελς:

Ο Μουνιέ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε και ο Ολυμπιακός έχασε 2 βαθμούς, μένοντας εκτός τίτλου. Δείτε τι έγραφαν τότε: «Το ένα πόδι του Ινσούα ήταν έξω, το άλλο οριακά μέσα, πολύ οριακή φάση»:

Άρα, μην έχετε αμφιβολία ότι πάντα κάτι θα βρουν για να δικαιολογηθούν. Ακόμα και όταν ένας διαιτητής έχει δώσει δύο φορές στην καριέρα του πέναλτι εκτός περιοχής υπέρ της ίδιας ομάδας!

Σήμερα, διαβάσαμε επίσης αυτό:

Θυμήθηκαν λοιπόν τον μακαρίτη τον Κυράστα και αυτομάτως το μυαλό μας πηγαίνει σε ένα άλλο πέναλτι εκτός περιοχής που είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Πανηλειακό του Γιάννη Κυράστα, το 1998! Tότε στη θέση του Τζόυρισιτς και του Ινσούα, ήταν ο Βαζέχα:

Και τότε ο Κυράστας είχε κάνει λόγο για «αλλοίωση αποτελέσματος» και «δολοφονία των μικρών ομάδων με τους ορισμούς των διαιτητών»:

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η «μαχητική ψυχή» του Παναθηναϊκού, είναι διαχρονικά απολύτως συνδεδεμένη με τα πέναλτι εκτός περιοχής:

Και όμως οι άνθρωποι αυτοί μιλάνε ακόμα και σήμερα για το πέναλτι του Παπουτσέλη, σε μία χρονιά που είχαν τερματίσει πέμπτοι, μένοντας εκτός Ευρώπης.

ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος - διαιτητής VAR: Ιωάννης Παπαπέτρου

Συνεχίζουμε με την ΑΕΚ και τα όσα έγιναν χθες βράδυ στον αγώνα με τον Ατρόμητο στην «OPAP Arena». Δύο πέναλτι για την ένωση και ένα γκολ του Ατρομήτου που ακυρώθηκε.

Στην ακύρωση του γκολ του Ατρομήτου, χρειάστηκαν πέντε λεπτά ζωγραφικής γραμμών από το 78' μέχρι το 83' για να ακυρώσουν το τέρμα, ενώ ο σκόρερ δεν καλυπτόταν απλά, αλλά υπερκαλυπτόταν από δύο παίκτες.

Πέραν του Σιντιμπέ, τον σκόρερ καλύπτει και ο Στάνκοβιτς. Στη φωτογραφία που ακολουθεί, με γαλάζιο βελάκι υποδεικνύεται ο σκόρερ και με κίτρινο βελάκι οι δύο παίκτες της ΑΕΚ που τον καλύπτουν:

Εν τέλει, μετά το σκάνδαλο της ζωγραφικής, παρενέβη ακόμα και η ίδια η ΚΕΔ:

Αυτή η παρέμβαση της ΚΕΔ, δικαιώνει πλήρως τον Κώστα Καραπαπά, ο οποίος από το 2019 είχε πει ότι «το var το χειρίζονται άχρηστοι άνθρωποι ή εντολοδόχοι» και ότι «οδηγεί σε παρωδία»:

Η σφαγή όμως συνεχίστηκε με το πέναλτι για το γκολ της νίκης της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις. Όπως φαίνεται και στο στιγμιότυπο που ακολουθεί, είχε προηγηθεί χέρι του Ζίνι:

Το χέρι ενός επιτιθέμενου, είναι πάντα φάουλ, χωρίς να έχει σημασία αν υπάρχει πρόθεση. Αυτός ήταν ο λόγος που ακυρώθηκε το γκολ του Αστέρα επί του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, παρότι η μπάλα είχε βρει πρώτα στο πόδι του Καλτσά και ήταν ακούσιο. Συνεπώς, δεν έπρεπε να δοθεί το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ με το οποίο η ένωση νίκησε στις καθυστερήσεις, άρα υπάρχει βαθμολογική αλλοίωση.

Αν τα δεδομένα ήταν αντίστροφα, υπήρχε ποτέ περίπτωση να καταλογιστεί το πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου;

Ένα ακόμα σημείο που έχει ενδιαφέρον από τον αγώνα της Ν. Φιλαδέλφειας, είναι η φάση του καθαρού πέναλτι που κέρδισε ο Ατρόμητος για να ισοφαρίσει σε 1-1. Στη φάση αυτή, είχε προηγηθεί ύψωση της σημαίας από τον βοηθό Σάββα σε μία πεντακάθαρη φάση και χρειάστηκε η παρέμβαση του var, όπου δεν υπήρχαν περιθώρια για ένα ακόμα σκάνδαλο. Ας αναλογιστεί ο καθένας τι σήμαινε αυτή η ανύψωση της σημαίας από τον βοηθό.

Κλείνοντας από τα όσα συνέβησαν στην «Opap Arena», στην εικόνα του πονηρά χαμογελαστού Μάνταλου, μετά το πέναλτι τη νίκης που κέρδισε η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, αντανακλώνται η λάσπη και η σπέκουλα μίας εικοσαετίας προς τον Αλέξη Αλεξανδρή:

Και όπως αναμενόταν, αντέδρασαν οι πάντες.

- Αντέδρασε ο Αστέρας για τη σφαγή στην Τρίπολη:

- Αντέδρασε ο Ατρόμητος για τη σφαγή στην «OPAP Arena»:

Και φυσικά αντέδρασε και ο Ολυμπιακός που σηκώνει εδώ και χρόνια μόνος του τη σημαία του αγώνα ενάντια στο καθεστώς της «εξυγίανσης».

Ποια ΠΑΕ δεν αντέδρασε για όσα συμβαίνουν; Μα φυσικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Την ώρα που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν βγει από τα ρούχα τους με το πέναλτι του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη και την ώρα που όλοι οι ρεπόρτερς και οι bolggers της ομάδας, από Κόλκα και Βασιλόπουλο μέχρι Μπούντου, εμφανίζονται εξοργισμένοι με τις απανωτές εύνοιες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, ο επίσημος ΠΑΟΚ κοιμάται βαθιά σε κάποια Ρωσική στέπα και έχει αποδεχθεί για τα καλά το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» της «εξυγίανσης».

Συνοψίζοντας λοιπόν χθες είδαμε τα πάντα! Κατηγορούσατε τον Ολυμπιακό μία εικοσαετία για τρεις φάσεις: Έναν Παπουτσέλη, έναν Κατσουράνη και έναν Μανιάτη... Και Παπουτσέλη είχαμε στην Τρίπολη και Κατσουράνη/Μανιάτη στη Νέα Φιλαδέλφεια! Και αυτό για να μειώσετε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, ο οποίος όσο ξεφτιλίζεστε, μοιράζει τεσσάρες...

Διαβάστε επίσης

Το Καραϊσκάκη, το γήπεδο της ΑΕΚ και ο φάκελος των Ολυμπιακών αγώνων-Όλη η αλήθεια

Το Καραϊσκάκη, το γήπεδο της ΑΕΚ και ο φάκελος των Ολυμπιακών αγώνων-Όλη η αλήθεια

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τα εγκαίνια της «OPAP Arena» και η Αθλητική διαπλοκή στήνει στον τοίχο ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια της νεότερης αθλητικής ιστορίας: Αυτό της νύχτας που το γήπεδο της ΑΕΚ βγήκε από τον φάκελο των ολυμπιακών έργων για να μπει το γήπεδο Καραϊσκάκη...

Ύβρις-νέμεσις: Χωρίς φάρο, τίτλους θα βλέπετε ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ!

Ύβρις-νέμεσις: Χωρίς φάρο, τίτλους θα βλέπετε ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ!

«Ωχ ωχ», «αμάν ο Αταμάν», «μέχρι πέρσι»: Ένα καλοκαίρι πρήξατε μία ολόκληρη κοινωνία και το μόνο που καταφέρατε ήταν να μην σπάσει το 73-38! Μην χάσετε την απολαυστική αναδρομή της εμετικής πράσινης αλαζονείας και της τιμωρίας της, σε ένα σπαρταριστό αφιέρωμα από την Αθλητική διαπλοκή.

Άρης: Η «ανακουφίστρα» της «εξυγίανσης» έρχεται στο Καραϊσκάκη

Άρης: Η «ανακουφίστρα» της «εξυγίανσης» έρχεται στο Καραϊσκάκη

Η ομάδα που αποτέλεσε πέρυσι τη μόνιμη βαθμολογική ανακούφιση της «εξυγίανσης», έρχεται αύριο (27/9) στο Καραϊσκάκη και η Αθλητική διαπλοκή παραθέτει στοιχεία και αναλύει, γιατί ο αγώνας αυτός έχει ξεχωριστή σημασία για το φετινό πρωτάθλημα που είναι πιο κρίσιμο από ποτέ.