Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κώστας Σλούκας: Η attention whore του ελληνικού μπάσκετ

Κώστας Σλούκας: Η attention whore του ελληνικού μπάσκετ
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:30

Τόσες συνεντεύξεις, ούτε ο Κασσελάκης! Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει το πρωτοφανές επικοινωνιακό σόου του Κώστα Σλούκα. Τι κρύβεται όμως πίσω από το θράσος, τα ψέματα και τις προκλήσεις;

Όταν στις 8 Ιουλίου ο Κώστας Σλούκας «διέβη τον Ρουβίκωνα» και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, αυτή η στήλη απέφυγε να τον κρίνει. Μία μετακίνηση από τον έναν αιώνιο αντίπαλο στον άλλο, αρκεί σίγουρα από μόνη της για να προκαλέσει ένταση και ηλεκτρισμό, ωστόσο αυτό ήταν δικαίωμα του αθλητή. Απέρριψε την πρόταση της ομάδας με την οποία έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του και επέλεξε το χρήμα. Πολύ χρήμα.

Ένα τελευταίο «χρυσό» συμβόλαιο στη δύση της καριέρας, είναι άλλωστε επιθυμία αρκετών αθλητών. Αυτό έκανε ο Σλούκας. «Έπαιξε γερά» και τους πήρε τα λεφτά, με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να πληρώνει υπεραξία και τους φιλάθλους της ομάδας να πληρώνουν ουσιαστικά το χρυσό συμβόλαιο, με τις τιμές των εισιτηρίων να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Προφανώς λοιπόν δεν κρίναμε την επιλογή του Σλούκα, όσο ηλεκτρισμό και αν επιφέρει στην ατμόσφαιρα. Όταν όμως μία τέτοια απόφαση μετακίνησης από τον έναν αιώνιο στον άλλον, συνοδεύεται από απανωτές προκλητικές δηλώσεις, ειρωνείες και ψέματα, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Τότε, ποτίζεις με ένταση και τοξικότητα τη νέα σεζόν προτού ξεκινήσει και γίνεσαι συνυπεύθυνος της ατμόσφαιρας που δημιουργείται.

Το πρώτο στίγμα δόθηκε στις 10 Ιουλίου. Μόλις δύο μέρες αφότου συμφώνησε ο Σλούκας με τον Παναθηναϊκό, η Θύρα 7 έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον αθλητή να γελάει χαρούμενος κατά τη διάρκεια μίας βίντεο κλήσης, στην οποία οι συνομιλητές του τραγουδούσαν «Σλούκα αλάνι, γ...α το λιμάνι».

Δεν ήταν τόσο η ανοχή και τα χαμόγελα για το υβριστικό σύνθημα απέναντι σε μία ομάδα που του έδωσε ψωμί και τον ανέδειξε, όσο ότι δεν είχαν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από την απόφασή του να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Ο Σλούκας θα μπορούσε να κλείσει ευγενικά το τηλέφωνο ή να πει ένα «έλα δεν είναι ώρα τώρα», επέλεξε όμως να ακούει, με χαζοχαρούμενο ύφος, να βρίζουν την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πριν από λίγες μέρες.

Λογάριαζε όμως χωρίς την Θύρα 7 που τον εξέθεσε στο πανελλήνιο, με το εν λόγω βίντεο και με την αποκάλυψη ότι ο ίδιος είχε δηλώσει στους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού «ούτε με 10 εκατομμύρια δεν πάω στον Παναθηναϊκό». Κάτι που φυσικά δεν τόλμησε να διαψεύσει...

Πλέον ο καιρός πέρασε και βρισκόμαστε λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Αυτό που παρατηρούμε όμως όλοι, είναι ότι ο Κώστας Σλούκας δεν περιορίζεται στις καθαρά μπασκετικές του δραστηριότητες, αλλά έχει αποκτήσει extra επικοινωνιακά καθήκοντα.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν από το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», ο Σλούκας θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά. Αρχικά, μίλησε κολακευτικά για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, λέγοντας ότι όταν παίκτης της Φενέρ, τον χειροκρότησαν στο ΟΑΚΑ. Ουδέν μεμπτόν μέχρι εδώ. Συμπλήρωσε όμως, ότι όταν βρέθηκε ΣΕΦ με τη Φενέρ, αποδοκιμάστηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού.

Αυτή η δήλωση του Σλούκα προκαλέσε ξεκάθαρα με ύπουλο τρόπο, γιατί μπήκε σε διαδικασία σύγκρισης των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, μία κίνηση που δυναμιτίζει το κλίμα.

Όμως ο νεόκοπος αθλητής του τριφυλλιού λέει τη μισή αλήθεια. Στον περίφημο αγώνα του 2018, είχαν συμβεί δύο γεγονότα. Το πρώτο ήταν ότι, όταν ήρθε στο ΣΕΦ με την Φενέρ, αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού:

Το δεύτερο είναι ότι, όταν πέτυχε ένα κρίσιμο τρίποντο λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, πανηγύριζε χωροπηδώντας... σαν κατσίκι, ενώ το fair play στον αθλητισμό επιβάλλει να μην προκαλείς όταν νικάς την πρώην ομάδα σου και μάλιστα μπροστά στο κοινό της, που λίγο πριν σε αποθέωνε. Κάθε αθλητής που έχει αθλητική παιδεία, σέβεται και δεν προκαλεί.

Αντίθετα, φέτος, πριν από λίγους μήνες, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Ως αθλητής του Ολυμπιακού, σημείωσε το περίφημο buzzer beater τρίποντο επί της Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη για τα playoffs της περασμένης Euroleague, αλλά εκεί σεβάστηκε το κοινό των Τούρκων και επέστρεψε στο παρκέ για να ζητήσει συγγνώμη:

Μάλιστα, αφού ζήτησε συγγνώμη, επέστρεψε στα αποδυτήρια, για να «ξενερώσει» τον θρίαμβο, αφήνοντας αιχμές για τον Μπαρτζώκα και αλείφοντας το βούτυρο στο ψωμί του SDNA, με αποτέλεσμα να προκληθεί εσωστρέφεια, γιατί είπαμε, το παιδί μας είναι attention whore:

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Σλούκας συνέχισε την επικοινωνιακή του περιοδεία, την οποία θα ζήλευε και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Μιλώντας στο Eurohoops, αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, προβαίνοντας και πάλι σε συγκρίσεις και λέγοντας ότι «ο Παναθηναϊκός είχε υψηλότερο κίνητρο»:

Στις 27 Σεπτεμβρίου, συνέντευξη ξανά. Τέτοιο επικοινωνιακό σόου, θα το ζήλευε και ο Κασσελάκης. Αυτή τη φορά μίλησε στον Γιάννη Κουβόπουλο και το SDNA. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχει δημιουργήσει δεκάδες αφηγήματα για τα επιτεύγματα του μπασκετικού Ολυμπιακού, του οποίου ο Σλούκας φορούσε τη φανέλα.

Τα άρθρα του Κουβόπουλου συνιστούσαν τις περισσότερες φορές μία διαρκή αμφισβήτηση των ερυθρόλευκων επιτυχιών, γκρινιάζοντας για Μπερτομέου, Λιόλιο, Φούφη, Τσαρούχα, Κορομηλά, Παπαπέτρου, Κάρδαρη, κτλ.

Αυτό όμως δεν φαίνεται ότι συγκίνησε τον Σλούκα, ο οποίος μίλησε στο μέσο αυτό, με τη γνωστή του στάση απέναντι στον Ολυμπιακό:

Ο Σλούκας συνέχισε την επικοινωνιακή του περιοδεία, μιλώντας στις 27 Σεπτεμβρίου στο Sportal. Εκεί όμως υπερέβη τα εσκαμμένα:

Το θράσος του Σλούκα ξεπέρασε κάθε όριο, με το πρωτοφανές ψέμα ότι «ο Ολυμπιακός επηρεάζει καταστάσεις και δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα να αποκρύπτεται η αλήθεια».

Πρόκειται φυσικά για ασύστολο ψέμα. Και ένα μικρό παιδί θα μπορούσε να καταλάβει ότι ο μπασκετικός Ολυμπιακός επενδύει στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι στο επικοινωνιακό. Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό υπάρχει μία επικοινωνιακή ορχήστρα που θα τη ζήλευε και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μαέστρος ο Δημήτρης Κοντός που ήρθε από το SDNA και ανέλαβε τη διεύθυνση επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ενεργός με stories και ο ίδιος Γιαννακόπουλος. Από κοντά ο Κουβόπουλος στο SDNA να χαρακτηρίζει τον Μπαρτζώκα «ηθικό αυτουργό επεισοδίων και βίας» και φυσικά ο Μπούκουρας επίσης στο SDNA με ψέματα και αφηγήματα, όπως ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει «μπασκετικό κοινό». Κερασάκι στην τούρτα τα άρθρα του Συρίγου στο Onsports. Όλα αυτά πάντα με διαρκή repost από τον ίδιο τον Γιαννακόπουλο στο Instagram!

Από την άλλη πλευρά, είδατε κανέναν «δημοσιογράφο του Ολυμπιακού» να ασχολείται ιδιαίτερα για να αξιοποιήσει επικοινωνιακά τα πραγματικά σοβαρά τεκταινόμενα, όπως τις καταγγελίες του Μπέικον ότι έστειλαν μπράβους στο σπίτι του ή την ποινή της Euroleague στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για ανακριβή οικονομικά στοιχεία; Ή ακόμα και τα υπόλοιπα ανησυχητικά που συμβαίνουν στον ευρύτερο χώρο μπάσκετ, όπως την έκρηξη στο μαγαζί του Πιτσίλκα ή την απόλυση Βετάκη;

Αλλά για να εστιάσουμε στο ότι ο Ολυμπιακός επηρέασε δημοσιογράφους για να γράψουν ψέματα για την αποχώρηση Σλούκα, θυμάται κανείς τι είχε ειπωθεί τότε;

Όταν ο Σλούκας αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, η έρμη η ερυθρόλευκη ΚΑΕ ανάρτησε ένα πολύ όμορφο αποχαιρετιστήριο μήνυμα, με τίτλο «Thank you Kostas»:

Από την άλλη πλευρά, ο Σλούκας έκανε και τότε δηλώσεις και πετούσε ότι δεν εκτιμήθηκε όσο πρέπει, ενώ ο γνωστός επικοινωνιακός μηχανισμός κατηγόρησε ακόμα την ίδια την ΚΑΕ Ολυμπιακός (!) ως «δολοφόνους χαρακτήρων», λες και ευθύνεται η ΚΑΕ επειδή κάποιοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού σχολίαζαν στα social media «Σπανούλης δεν θα γίνεις ποτέ»!

Μιλάμε άλλωστε για έναν επικοινωνιακό μηχανισμό που δεν δίστασε ακόμα και να κατηγορήσει τον back to back κορυφαίο προπονητή της Euroleague Γιώργο Μπαρτζώκα, ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τα έσπασαν στο γήπεδο που τους παραχώρησε το Κράτος, για να μην φάνε πενηντάρα από τον Ολυμπιακό!

Και όμως, ενώ στον Παναθηναϊκό έχουν μία τέτοια επικοινωνιακή μηχανή, ο Σλούκας δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο Ολυμπιακός επηρεάζει τους δημοσιογράφους για να κρύβεται η αλήθεια!

Κλείνοντας, να πούμε ότι τα λόγια πλέον περιττεύουν. Τα παραμυθάκι ότι ο Γιαννακόπουλος θέλει μία ήρεμη σεζόν, δεν το πιστεύουν πλέον ούτε μικρά παιδιά. Τα ρομαντικά λόγια του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA, αποδεικνύονται στην πράξη κούφια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι αστειότητες που είπε προχθές ότι ο Ολυμπιακός θα έχει τον Ιανουάριο προπονητή τον Δημήτρη Ιτούδη! Μέχρι και τώρα, προσπαθεί να δημιουργήσει εσωστρέφεια στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, το θέμα είναι άλλο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιαννακόπουλος δεν απέκτησε τον Σλούκα μόνο για τις αγωνιστικές του δυνατότητες, αλλά θέλει να τον αξιοποιήσει και επικοινωνιακά. Το «βαρύ» συμβόλαιο δεν θα βγει μόνο στα παρκέ, αλλά και στα μικρόφωνα, τα μαγνητόφωνα και τις κάμερες. Ο Σλούκας μετατρέπεται σταδιακά σε έναν Μπούκουρα με φανέλα και όπως φαίνεται δεν σκοπεύει να φέρει καμία αντίρρηση στο νέο του ρόλο.

Είναι πολλά τα λεφτά άλλωστε...

ΥΓ: Την επόμενη φορά που θα πάρεις συνέντευξη από τον Σλούκα κ. Κουβόπουλε, ρώτησέ τον τι εννοούσε με αυτό που είχε πει το 2020 ότι ο Ολυμπιακός έπραξε σωστά και αποχώρησε στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό το 2019; Γιατί έπραξε σωστά; Τι άποψη έχει ο κ. Γιαννακόπουλος για αυτό;

Διαβάστε επίσης

20 χρόνια λάσπη, τα κάνατε όλα σε μία βραδιά κίτρινοι και πράσινοι...

20 χρόνια λάσπη, τα κάνατε όλα σε μία βραδιά κίτρινοι και πράσινοι...

20 χρόνια μιλάτε για έναν Παπουτσέλη, έναν Κατσουράνη και έναν Μανιάτη και τα κάνατε όλα μέσα σε δύο ώρες! Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τα νέα αίσχη του καθεστώτος που ακροβατεί σε ένα σκοινί έτοιμο σπάσει...

Το Καραϊσκάκη, το γήπεδο της ΑΕΚ και ο φάκελος των Ολυμπιακών αγώνων-Όλη η αλήθεια

Το Καραϊσκάκη, το γήπεδο της ΑΕΚ και ο φάκελος των Ολυμπιακών αγώνων-Όλη η αλήθεια

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τα εγκαίνια της «OPAP Arena» και η Αθλητική διαπλοκή στήνει στον τοίχο ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια της νεότερης αθλητικής ιστορίας: Αυτό της νύχτας που το γήπεδο της ΑΕΚ βγήκε από τον φάκελο των ολυμπιακών έργων για να μπει το γήπεδο Καραϊσκάκη...

Άρης: Η «ανακουφίστρα» της «εξυγίανσης» έρχεται στο Καραϊσκάκη

Άρης: Η «ανακουφίστρα» της «εξυγίανσης» έρχεται στο Καραϊσκάκη

Η ομάδα που αποτέλεσε πέρυσι τη μόνιμη βαθμολογική ανακούφιση της «εξυγίανσης», έρχεται αύριο (27/9) στο Καραϊσκάκη και η Αθλητική διαπλοκή παραθέτει στοιχεία και αναλύει, γιατί ο αγώνας αυτός έχει ξεχωριστή σημασία για το φετινό πρωτάθλημα που είναι πιο κρίσιμο από ποτέ.

Ο Κόλκας προκαλεί ξανά και εμείς του ετοιμάσαμε το απόλυτο αφιέρωμα

Ο Κόλκας προκαλεί ξανά και εμείς του ετοιμάσαμε το απόλυτο αφιέρωμα

Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει το απόλυτο αφιέρωμα στον δημοσιογράφο Σταύρο Κόλκα, με αφορμή τα όσα είπε για τα καθαρά πέναλτι του Ολυμπιακού στον χθεσινό αγώνα με την Κηφισιά... Ετοιμάστε καφέ και ξεκινάμε!