Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ημιτελικών-προημιτελικών: Εξι μέρες του Θρύλου, όλη η ιστορία σας!

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ημιτελικών-προημιτελικών: Εξι μέρες του Θρύλου, όλη η ιστορία σας!
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 15:10

Μέσα σε μόλις έξι εικοσιτετράωρα, ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης γράφει απανωτά ιστορία στον ομαδικό αθλητισμό! Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τα απίστευτα δεδομένα.

Έξι εικοσιτετράωρα, από την Πέμπτη μέχρι την Τετάρτη. Φαντάζουν απειροελάχιστα για να γραφτεί ιστορία σε 6 διαφορετικά τμήματα του ομαδικού αθλητισμού. Όχι όμως για τους γεννημένους νικητές και όσους γράφουν ιστορία. Μέσα σε μόλις έξι ημέρες, ο Ολυμπιακός θα δώσει παρών στα κορυφαία ραντεβού του ευρωπαϊκού αθλητισμού.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όσα θα ζήσει ο Ολυμπιακός μέσα σε αυτές τις έξι ημέρες, όλοι οι υπόλοιποι δεν τα έχουν ζήσει σε όλη την ιστορία τους!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου της Ευρώπης από την Πέμπτη 18 Απριλίου μέχρι την Τετάρτη 24 Απριλίου και προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε το τι συμβαίνει:

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ CONFERENCE LEAGUE

Το βράδυ της Πέμπτης (22:00), ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στον επαναληπτικό προημιτελικό του UEFA Europa Conference League στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, συνεχίζοντας μία εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία που μετράει ήδη εννέα νίκες και 5 προκρίσεις σε μία σεζόν!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ UEFA YOUTH LEAGUE

Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της Παρασκευής (15:00), οι νέοι του Ολυμπιακού αντιμετωπίζουν την Ναντ στον ημιτελικό του final four του Youth League που θα διεξαχθεί στην έδρα της ΟΥΕΦΑ, στη Νιόν της Ελβετίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE
ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ: ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ EUROPEAN CUP

Το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού έχει κατακτήσει 3 φορές το Champions League και μετράει συνολικά 7 ευρωπαϊκούς τίτλους. Το Σάββατο αντιμετωπίζει την Ματαρό στον ημιτελικό του φετινού final four της διοργάνωσης, με στόχο έναν ακόμα τελικό!

Την ίδια ημέρα, ο Ολυμπιακός δίνει έναν ακόμα ευρωπαϊκό ημιτελικό, αυτή τη φορά στο χάντμπολ ανδρών, απέναντι στην Φερεντσβάρος στο European cup, όπου παραμένει αήττητος!

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΤΕΛΙΚΟΣ Η ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Την Κυριακή, ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει είτε στον μικρό, είτε στον μεγάλο τελικό του Champions League στο πόλο γυναικών που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (;)
ΤΕΛΙΚΟΣ UEFA YOUTH LEAGUE

Την Δευτέρα θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας ο τελικός του Youth League (19:00). Αν ο Ολυμπιακός τα έχει καταφέρει στον ημιτελικό, θα δώσει το παρόν στο μεγάλο ραντεβού του τελικού στο Τσάμπιονς λιγκ νέων!

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE

Την Τρίτη σειρά έχει το πόλο ανδρών και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Φερεντσβάρος στα προημιτελικά του Champions League, με το βλέμμα στο final four που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Μάλτα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ: ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ EUROLEAGUE

Την Τετάρτη ξεκινούν και οι μάχες του Ολυμπιακού στα playoffs της Euroleague απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Μυθικά επιτεύγματα που δύσκολα μπορεί να τα συνειδητοποιήσει κανείς την ώρα που γράφεται ιστορία. Ο Ολυμπιακός είναι στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού αθλητισμού και η Ευρώπη είναι πάντα ο μεγάλος στόχος του συλλόγου. Μέσα από τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα, αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, δοξάζοντας τη χώρα μας...

Αλήθεια, μπορείτε να μας πείτε ποιος άλλος ευρωπαϊκός σύλλογος έχει πετύχει κάτι τέτοιο;

ΥΓ: Πριν από λίγες μέρες, η ιστοσελίδα Gazzetta παρουσίασε ένα γραφιστικό αφιέρωμα για όλες τις φετινές ευρωπαϊκές πορείες των ερυθρόλευκων στον ομαδικό αθλητισμό, από το οποίο προέρχεται η κεντρική φωτογραφία του άρθρου.

Οι επτά σπουδαίες ευρωπαϊκές πορείες του Ολυμπιακού (από τις οποίες οι έξι είναι ενεργές), είναι μέχρι στιγμής οι ακόλουθες:

- Ποδόσφαιρο: Προημιτελικά Conference League και ημιτελικά Youth League.

- Μπάσκετ: Playoffs Euroleague (προημιτελικά).

- Βόλεϊ ανδρών: Προημιτελικά CEV cup.

- Χάντμπολ ανδρών: Ημιτελικά European cup.

- Πόλο ανδρών: Προημιτελικά Champions League.

- Πόλο γυναικών: Final four Champions League.

Διαβάστε επίσης