Ντουντούκα
Πρώτα Λουκέρνη και μετά πλέι οφ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Επική Σουζούκα...

Επική Σουζούκα...
Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017 - 12:07

Μια επική πίστα της παλιάς σχολής, η Σουζούκα, έρχεται στο πρόγραμμα. Είναι γνωστό ότι θέτει στα ελαστικά μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σεζόν λόγω υψηλών ενεργειακών φορτίων. Παραταύτα για πρώτη φορά η Pirelli δεν φέρνει στη συγκεκριμένη πίστα τη σκληρή γόμα, αντίθετα η επιλογή ελαστικών είναι:PZeroWhitemedium (μέση, λευκό σιρίτι), PZeroYellowsoft (μαλακή,κίτρινο σιρίτι) και PZeroRedsupersoft (πολύ μαλακή, κόκκινο σιρίτι). Αυτές οι γόμες θα έρθουν αντιμέτωπες με γρήγορες καμπές όπως η Spoon αλλά και η 130R που προκαλεί την μεγαλύτερη παρατεταμένη φόρτιση g της σεζόν. Τα ελαστικά κατά τη διάρκεια του γύρου είναι σε συνεχή καταπόνηση. Δεδομένου ότι έως τώρα οι ταχύτεροι γύροι αγώνα είναι μέχρι και 5 δευτερόλεπτα πιο γρήγοροι από πέρυσι, αναμένεταιαντίστοιχη βελτίωση στη Σουζούκα. Θα υπάρχει δυνατότητα ευρείας γκάμας επιλογών στρατηγικής ώστε να βρουν οι ομάδες τον καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ απόδοσης και διάρκειας.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΓΟΜΕΣ

Η ΠΙΣΤΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

· Κυρίως θέμα για τα ελαστικά είναι οι πλευρικές δυνάμεις που ασκούνται στη διάρκεια των στροφών και όχι τόσο η πρόσφυση και το φρενάρισμα.

· Ο καιρός και κατ’ επέκταση η θερμοκρασία οδοστρώματος είναι απρόβλεπτα αυτή την εποχή.

· Γενικά παρατηρείται υψηλό επίπεδο φθοράς και πτώσης απόδοσης: Πέρυσι ο νικητής έκανε δυο αλλαγές ενώ υπήρχε ποικιλία τακτικών.

· Οι ομάδες φυσιολογικά επιλέγουν μέγιστη αεροδυναμική απόδοση: Πιέζουν τα ελαστικά για καλύτεροκράτημα στις στροφές.

· Η πίστα είναι στενή αυτό δυσκολεύει τα προσπεράσματα, οπότε η στρατηγική μπορεί να κάνει τη διαφορά.

· Δύσκολα προβλέπεις πόσο θα βελτιωθεί το κράτημα στην πίστα. Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας είναι μια ακόμη μεταβλητή που πρέπει να υπολογιστεί.

MARIOISOLA–Επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου

“Στο Ιαπωνικό GrandPrixσυνεχίζεται η τάση που έχουμε δει φέτος, σε αρκετά GrandPrix, για πιο μαλακές και ταχύτερες επιλογές γομών σε σχέση με πέρυσι.

Στην περίπτωση της Σουζούκα αυτό είναι χαρακτηριστικό καθώς πρόκειται για μια από τις πιο απαιτητικές πίστες της σεζόν, όσον αφορά στα ελαστικά. Υπάρχουν μεγάλα πλευρικά φορτία που μπορεί να προκαλέσουν θερμική παραμόρφωση αν τα ελαστικά δεν τύχουν σωστής διαχείρισης. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους αρέσειτόσο πολύ στους οδηγούς η Σουζούκα. Τα μονοθέσια κινούνται στις στροφές με υψηλές ταχύτητες και φέτος χάρη στους νέους κανονισμούς που επέτρεψαν φαρδύτερα ελαστικά είναι πολύ πιθανό να έχουμε ρεκόρ γύρου και μερικά πραγματικά εντυπωσιακά πλευρικά φορτία g”.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ;

  • Για πρώτη φορά στην Ιαπωνία δε χρησιμοποιείται η σκληρή γόμα.
  • Ο τελικός του BlancpainGTSeriesEnduranceCupόπου χρησιμοποιούνται ελαστικά Pirelli έγινε στη Βαρκελώνη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Τον τίτλο κέρδισε η ομάδα GRTGrasserRacing για λογαριασμό της Lamborghini.
  • Ο πρώην οδηγός της F1,ErikComasκατέκτησε το EuropeanHistoricRallyChampionshipμεLanciaStratos, που φορούσε ελαστικά PirelliP7 CorsaClassic.
  • Η McLarenστον εντός έδρας αγώνα για τη Honda, έχει κάνει την πιο επιθετική επιλογή γομών, ζητώντας περισσότερα σετ πολύ μαλακής γόμας απ’ όλες τις ομάδες.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΣΛΙΚ)

22.5psi (εμπρός) |20.5psi (πίσω)

ΟΡΙΟ ΓΩΝΙΑΣ ΚΑΜΠΕΡ

-3.00° (εμπρός) | -1.75° (πίσω)

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΟΜΩΝ

Aυστραλία

a

a

a

Κίνα

a

a

a

Μπαχρέιν

a

a

a

Ρωσία

a

a

a

Ισπανία

a

a

a

Moνακό

a

a

a

Καναδάς

a

a

a

Aζερμπαϊτζάν

a

a

a

Aυστρία

a

a

a

Βρετανία

a

a

a

Ουγγαρία

a

a

a

Bέλγιο

a

a

a

Iταλία

a

a

a

Σιγκαπούρη

a

a

a

Mαλαισία

a

a

a

Ιαπωνία

a

a

a

ΗΠΑ

a

a

a

Mεξικό

a

a

a

Bραζιλία

a

a

a

Άμπου Ντάμπι

a

a

a

Από το δελτίο Τύπου

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση

Αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την αναβίωση των αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων στο Τατόϊ.

Ξύπνησαν μνήμες...

Ξύπνησαν μνήμες...

Στο αεροδρόμιο Τατοΐου ακούστηκαν μετά από 35 χρόνια, οι κινητήρες των αγωνιστικών αυτοκινήτων.