Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αγοράζοντας μεταχειρισμένο αυτοκίνητο...

Αγοράζοντας μεταχειρισμένο αυτοκίνητο...
Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2022 - 20:24

Ζήτημα εμπιστοσύνης η αγορά μεταχειρισμένου, όταν η τιμή έπεται. Αν αγοράσεις εισαγόμενο μεταχειρισμένο από αγγελία εμπόρου που δεν γνωρίζεις, θα σε κυνηγάει η καχυποψία. Ακόμα και αν τα χιλιόμετρα φαίνονται εντάξει και ο φίλος σου φανοποιός που ζήτησες τη συμβουλή του, το χαρακτηρίσει ατρακάριστο. Το αγρατζούνιστο φαίνεται, όπως και αν έχει ξαναβαφτεί επί μέρους. Όλοι έχουμε ξαναβάψει το φτερό η την πόρτα. Φτιάχνονται αυτά. Η ολική βαφή σε βάζει σε υποψίες και αν το ταχύμετρο προδίδει περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα το χρόνο, άστο για άλλον. Σε 6 χρόνια με 150.000 χιλιόμετρα πρέπει να είναι σε τιμή ευκαιρίας. Ό,τι θα βρεις μόνο από ιδιώτη.

Προσέχουμε λοιπόν
Τα χρόνια, τα χιλιόμετρα, την κατάσταση εξωτερικά και εσωτερικά που προδίδουν το πόσο το σεβόταν ο χρήστης και το κυριότερο. Ψωνίζουμε εισαγόμενο από ελληνική αντιπροσωπεία ή ιδανικά από ιδιώτη και τότε χαλάλι η τσιμπημένη τιμή. Από έκθεση μόνο από εξουσιοδοτημένο έμπορο ή αδελφικό φίλο, που ξεπερνάει και τον απελπισμένο μας συγγενή. Η φήμη, μεγάλη υπόθεση. Ο απατεώνας αργά η γρήγορα αποκαλύπτεται.

Σημαντικό, να είναι το σασί σε κατάσταση που ακόμα και μετά από τρακάρισμα δεν απαιτεί επιδιόρθωση της επισκευής, γιατί την κακοτεχνία ουδείς θεραπεύει. Να σε ξεγελάσουν τα μηχανικά μέρη, είναι ζήτημα τιμής. Θα υπολογίζεις ένα ποσό για φρένα, συμπλέκτη και αμορτισέρ. Για τα λάστιχα ξέρεις ότι στην Ελλάδα στα 30.000 χιλιόμετρα ή στην τριετία τα αλλάζεις. Δεν κάνεις οικονομία εδώ. Άλλωστε οι τροχοί, οι ζάντες και τα λάστιχα είναι καθρέπτης. Προδίδουν το πώς προσέχεις στη μάχη του πεζοδρομίου και στο κρυφτό με τις λακούβες. Στοιχεία από τη χρήση ερμηνεύεις και ελέγχοντας το εσωτερικό. Τα ζαρωμένα δερμάτινα καθίσματα, προδίδουν πολυχρηστικότητα, όπως και ο τραυματισμός στα πλαστικά στις πόρτες. Τέλος, οι μυρωδιές είναι το στοιχείο για το με ποιους έχεις να κάνεις. Δικαίωμα του καθενός το πώς θα φερθεί στο μέταλλό του, δικαίωμα και του αγοραστή όμως είναι να το ψάξει, ώστε να καταλάβει σε τι χέρια ήταν το αυτοκίνητο την προηγούμενη ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης