Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λίγα... Plus ακόμα!

Λίγα... Plus ακόμα!
Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012 - 05:01

Η Audi, έχει στόχο να καταπλήξει ακόμα περισσότερο τα πλήθη και ειδικότερα τους άντρες που θα το οδηγούν και τις γυναίκες που θα το απολαμβάνουν. Το νέο TT RS Plus πηγαίνει στη Γενεύη με 20 επιπλέον ίππους και 15 Nm περισσότερα, με τον κινητήρα, πάντως, να μένει ο ίδιος. Πρόκειται για τον TFSI των 2.5 λίτρων, ισχύος 360 ίππων, αριθμού που φαντάζει τρομακτικός για αυτοκίνητο παραγωγής.

Όχι πως δεν υπάρχουν άλλα παρόμοια, αλλά το χαμηλό κέντρο βάρους και το σασί του αυτοκινήτου, το... εκτοξεύουν στα πρώτα 100χλμ./ώρα σε μόλις 4.1δλ με το S-tronic κιβώτιο και σε 4.3δλ με το χειροκίνητο. Όσον αφορά στην τελική του ταχύτητα, αγγίζει τα 280χλμ./ώρα και περιορίζονται ηλεκτρονικά, γιατί διαφορετικά, προφανώς δεν θα υπάρχει κάποιος να το σταματήσει. Πώς επιτυγχάνονται όλα αυτά; Έχει αυξηθεί η πίεση του turbo, έχει νέα πολλαπλή εισαγωγής και τροποποιήσεις στο σύστημα εξαγωγής.

Όλα καλά με την επιτάχυνση. Με την επιβράδυνση, όμως τι γίνεται; Το αυτοκίνητο έχει 4πίστονες δαγκάνες υψηλής απόδοσης και αντοχής, ενώ οι 19άρες ζάντες είναι θέαμα το οποίο κάνουν το αυτοκίνητο πιο... κακό. Στη Γενεύη υπάρχουν κι άλλα πολύ ωραία μοντέλα και θα αναφερθούμε σε αυτά στο προσεχές μέλλον!

Διαβάστε επίσης

Νικητής το Fiat Panda

Νικητής το Fiat Panda

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη η ψηφοφορία για το "Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς".

Σας... προσκαλεί!

Σας... προσκαλεί!

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για το νέο αυτοκίνητο της Nissan, Invitation.