Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια βόλτα έως την California!

Μια βόλτα έως την California!
Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012 - 05:03

Όταν η Ferrari αποφασίζει να λανσάρει ένα νέα μοντέλο, γίνεται πάταγος. Η εταιρεία με το αλογάκι σούζα, θα παρουσιάσει στη Γενεύη την επόμενη εκδοχή της California, που με τις απαραίτητες μετατροπές, έχει γίνει ελαφρύτερη κατά 30 κιλά και ισχυρότερη κατά άλλα 30 άλογα. Χάνει δηλαδή ένα κιλό και κερδίζει έναν ίππο. Ο V8 GDI κινητήρας, αποδίδει 490 ατίθασα άλογα με τη ροπή του να φτάνει στα 505Nm στις 5.000σ.α.λ., χάρη στο νέο σύστημα στην πολλαπλή εξαγωγής και τη χαρτογράφηση του κινητήρα.

Το αλουμινένιο αμάξωμα είναι κατά κύριο λόγο που δίνει στην California την ευκαιρία να χάσει το βάρος της, χωρίς, πάντως, να χάνει οτιδήποτε άλλο που έχει σχέση με την ποιότητα κατασκευής, εργονομίας και πολλών άλλων. Ως εκ τούτου, επειδή τα 30 κιλά δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα, τα πρώτα 100χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 3.8δλ, τη στιγμή που το Handling Speciale, προσφέρει στον κάτοχο του αυτοκινήτου διάφορες ρυθμίσεις, που είναι ικανές να τον βοηθήσουν να κοντρολάρει το αυτοκίνητο, όπως αυτός θέλει.

Τα ειδικά τοποθετημένα αμορτισέρ έχουν άμεση απόκριση έως και 50% από τη στιγμή που ο οδηγός επιλέξει την οποιαδήποτε ρύθμιση σχετικά με το οδήγημά του.

Το όχημα δεν ξεφεύγει σε καμία στιγμή από το DNA της Ferrari και όσοι το αποκτήσουν, θα έχουν, εκτός από την ευκαιρία να τους θαυμάζουν ως θρύλους του δρόμου, την ικανοποίηση πως έχουν ένα αυτοκίνητο από τη Νο1 εταιρεία κατασκευής supercars στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Maserati GranTurismo Sport

Maserati GranTurismo Sport

Στη Γενεύη θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας Maserati GranTurismo Sport.

Πρώτος ο Γκροσζάν

Πρώτος ο Γκροσζάν

Ο Ρομάν Γκροσζάν ήταν ο οδηγός που πρώτευσε στις δοκιμές που έγιναν στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.