Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το παζλ των «32» του Europa League

Το παζλ των «32» του Europa League
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017 - 00:18

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Ολοκληρώθηκε και η 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, οπότε ξεκαθάρισε το παζλ για την φάση των «32» της διοργάνωσης, στην οποία η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από την ΑΕΚ.

Εκτός από την ελληνική ομάδα, επιπλέον 23 συνεχίζουν στο Europa League, καθώς τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου τους και είναι οι εξής: Μίλαν, Βιγιαρεάλ, Αστάνα, Ντιναμό Κιέβου, Παρτιζάν, Μπράγκα, Λουντογκόρετς, Αταλάντα, Λιόν, Λοκομοτίβ Μόσχας, Κοπεγχάγη, Αρσεναλ, Ζάλτσμπουργκ, Εστερσουντ, Λάτσιο, Νις, Στεάουα Βουκουρεστίου, Βικτόρια Πλτσεν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μαρσέιγ και Ερυθρός Αστέρας.

Σε αυτές προστίθενται και 8 ομάδες που προέρχονται από το Champions League και τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων τους. Πρόκειται για τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σέλτικ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σπάρτακ Μόσχας, Νάπολι, Λειψία και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η κλήρωση των νοκ άουτ αγώνων θα γίνει την Δευτέρα (11 Δεκεμβρίου στις 14:00 ώρα) στη Νιον της Ελβετίας, όπου θα προκύψουν τα 16 ζευγάρια.

Οι ομάδες έχουν χωριστεί, ήδη, σε ισχυρές και ανίσχυρες, ενώ η ΑΕΚ θα είναι στο δεύτερο γκρουπ, όμως δεν μπορεί να κληρωθεί με την Μίλαν, με την οποία ήταν στον ίδιο όμιλο στην φάση που μόλις τελείωσε, κάτι που ισχύει για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης

Προκρίθηκε o Ερυθρός Αστέρας

Προκρίθηκε o Ερυθρός Αστέρας

Τα αδέρφια μας από την Σερβία επικράτησαν με 1-0 της Κολονίας στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa και προκρίθηκαν μαζί με την Αρσεναλ στους «32» της διοργάνωσης από τον 8ο όμιλο.

Προς Κίνα και ο Περέιρα

Προς Κίνα και ο Περέιρα

Στις τελικές συζητήσεις για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Σανγκάη SIPG βρίσκεται ο Πορτογάλος τεχνικός.

Πέρασε η ΑΕΚ

Πέρασε η ΑΕΚ

Στους «32» του Europa League προκρίθηκε η ελληνική ομάδα μετά το 0-0 με την Αούστρια στην Βιέννη.